Home Portfolio Brigitte van Krimpen

Portfolio Brigitte van Krimpen

0 Brigitte profiel foto 2019

 

Hoe ben je begonnen met fotografie en waarom speciaal natuurfotografie?

 Op 8 jarige leeftijd heb ik van mijn ouders voor mijn verjaardag een AGFA Click gekregen waar 6x6 rolfilmpjes van 12 opnames in gingen. Mijn vader was ook een enthousiaste amateur fotograaf en samen hebben we vele uurtjes in onze DOKA thuis vertoefd om de opnames te ontwikkelen en af te drukken; toen nog in zwart wit. Later begon het te kriebelen en wilde ik graag meer leren over het licht en de techniek. Hiervoor heb ik de analoge opleiding tot vakfotograaf gevolgd bij de Fotovakschool in Apeldoorn. Ook toen al experimenteerde ik veel met verschillende objectieven en een balg om macro opnames te maken.   

 

1 Autumn Mood

Autumn Mood   

 

2 On the dark side of the Moon

On the dark side of the Moon   

Waarom speciaal natuurfotografie? 

Ik ben altijd veel in de natuur te vinden geweest. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Alle vakanties gingen we kamperen op de Veluwe of de Mookerheide en later volgden vele wandelvakanties naar Zwitserland. De combinatie fotografie en natuur is voor mij dus een hele logische.  Toen ik eenmaal zelf een gezin had heeft mijn fotografie jarenlang op een laag pitje gestaan met hoofdzakelijk vakantiefoto´s en vele opnames van mijn dochter. 6 jaar geleden was voor mij een hele stressvolle periode als gevolg van een reorganisatie op mijn werk. Ik merkte dat fotograferen en vooral “alleen” en vroeg in de ochtend mij rust en ruimte in mijn hoofd gaven. Er gaat niks boven buiten te zijn als de zon opkomt, de vogeltjes gaan fluiten en je ligt zelf op je buik in het natte zand om het bedauwde ruige haarmos te fotograferen. Hieruit maak je vast al op dat macro fotografie voor mij op nummer één staat. Sindsdien ben ik steeds actiever geworden met de natuurfotografie in de breedste zin van het woord. Ook bomen en landschap vind ik inmiddels erg leuk om te doen. Naast Natuurfotografie vind ik het ook erg leuk om thuis te experimenteren met licht en water. Mijn “Art Work” kan je vinden op http://www.brigittevankrimpen.nl/portfolio/art/   

 

3 Orange Spring delight

Orange Spring delight   

 

4You make me Happy

You make me Happy   

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen? 

Goede voorbereiding op het maken van een foto is voor mij niet altijd een must. Genieten van het moment is het allerbelangrijkste, er is namelijk altijd wel iets moois te vinden buiten en daar hoef je niet heel ver voor weg. Als ik op stap ga voor een bepaald project of onderwerp verdiep ik mij uiteraard wel vooraf. Daarnaast werk ik steeds vaker aan verschillende thema’s die ik als serie kan presenteren. Zoals mijn Japanse serie  http://brigittevankrimpen.nl/portfolio/nature/zen/

 

カエデ Kaede   

 

6 Stillness

Stillness   

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit? 

Ik heb niet echt een speciaal mooiste fotomoment in mijn hoofd. Wel is de geboorte van een libel voor mij een hele happening; daar kan ik urenlang gefascineerd naar kijken en foto’s van maken. Daarnaast speelt fotobewerking met Adobe Photoshop ook een belangrijke rol bij mijn fotografie. Ik heb hier een opleiding voor gevolgd en vele boeken gelezen. Toch blijf ik elke dag nog bijleren. Het helpt mij mijn creatieve grenzen te verleggen en steeds een treetje verder te komen in mijn fotografie.   

 

7 Rainbow Bokeh

Rainbow Bokeh   

 

8 Rainbow butterflies

Rainbow butterflies  

Waardoor of hoe laat jij je inspireren? 

Eigenlijk inspireert de natuur zelf mij, maar ook het kijken naar vele foto’s van anderen en vooral veel zelf te experimenteren helpt mij om te groeien als fotograaf. Verder haal ik steeds vaker mijn inspiratie uit  schilderkunst zoals de werken van Monet, Dali en Magritte. Daarnaast ben ik gefascineerd door de foto’s van Ansel Adams en kan mijzelf helemaal vinden in één van zijn uitspraken “You don’t  take a picture, you make it” Ik merk dat mijn fotografie steeds meer neigt naar ruimere beelden die abstracter en kunstzinniger worden en vooral veel sfeer moeten bevatten. Ik zoek steeds meer naar “anders” dan standaard.   

 

9 Goodmorning my Love

Goodmorning my Love   

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wish list? 

Ik heb geen grote Wish List.  Vooral gezond blijven en nog vele mooie reizen mogen maken. Nog eens terug naar Zwitserland en Noorwegen nu ik beter kan fotograferen  en vooral genieten van mooie sfeervolle momenten buiten. Ooit eens exposeren en mijn werk verkopen zodat het ergens groot aan de muur hangt is ook nog een wens.   

 

10 Dandelion

Dandelion   

 

11 Creative Blue

Creative Blue   

Nieuwsgierig naar mijn werk geworden?  je kunt mij ook vinden op de volgende plaatsen: http://www.brigittevankrimpen.nl https://www.facebook.com/brigitte.vankrimpen https://www.instagram.com/brigittevankrimpen/ https://puck101259.zoom.nl     

 

12 Give me a hug

Give me a hug

 

Reacties

  1. Idd een mooi artikel en een indrukwekke d portfolio. Heel goed is je achtergrond terug te zien in je werk. Fraai! Moet nog steeds denken aan die meesterlijke foto van jou op de DDN bosfoto dag van die mini paddestoeletjes op een heel klein takje!

  2. Sorry Brigitte voor mijn late reactie, maar op de een of andere manier is dit aan mij voorbij gegaan. En dan nog wel aan het beste paard van stal.
    Ik heb genoten van de bijzondere foto's en van jouw kijk op de natuur en de prachtige bewerking van je foto's.
    Het meeste heb ik al eerder voorbij zien komen, maar ze blijven mooi. Een voorbeeld voor voor velen en zeker voor mij.

    gr. peter

Geef een reactie