5. Creatieve foto (bewuste bewegingsonscherpte, lange sluitertijden, vervaging door verdraaiing van de zoomring tijdens de opname, dubbelbelichting, high key, low key etc)
6. Samengestelde foto of sterk bewerkte foto (foto, die in de computer is “vormgegeven”)


Voorschoten


bloemen met bokeh effectende foto is genomen met Sony A7RIII, en de Porst 55mm f1.2 vintage lens. Ik maak mijn foto’s meestal in het daglicht en daarna ontwerp ik mijn fantasie wat al in het veld een rol speelt. Meestal weet ik wat ik wil doen met de foto later en zo neem ik de opname dat die geschikt zal zijn om mijn ideeen uit te voeren…

DE KEUZE VAN DE WEEK !

Deze week de persoonlijke favoriet van onze moderator Ronald Huijssen:

“Denkend aan mijn volgende beurt voor de foto van de week had ik al heel lang deze foto in gedachten. De foto riep bij mij associaties op aan de underground cultuur, waarin kunst en muziek zich verzetten tegen het gangbare en wat zich uitte in een letterlijk en figuurlijk donkere stijl. De achtergrond straalt dat mooi uit, diep en donker met een doortekening van onbestemde grillige structuren. De weinige kleur in de achtergrond vormt een mooie verbinding met het onderwerp het anemoontje, dat als vrolijk en licht element een fraai contrast vormt met de achtergrond. Ook het knopje doet subtiel hierin mee. De foto zelf is in compositie ook wat tegendraads aan het gangbare, n l dat de ruimte in de compositie vóór de oriëntatierichting van het onderwerp zit. Het bloemetje is naar rechts georiënteerd, staat in die richting open en staat rechts in het beeld. De ruimte in de foto zit links en die keuze, pakt in combinatie met de structuur in de achtergrond, erg fraai uit. Kortom een foto anders dan anders, die het in mijn ogen verdient om een week extra in de aandacht te staan.”