0. Diversen. Alle foto’s behalve dierenfoto’s (landschap, flora, abstract e.d.)


Overasseltse en Hatertse Vennen


Kleine zonnedauwMet de hitte van vorige week heb ik me toch even kunnen vermaken met de bloeiende kleine zonnedauw. De bloemen gaan pas open als de zon fel schijnt.
Het plantje even in de schaduw gehouden.

DE KEUZE VAN DE WEEK!  Deze week de persoonlijke keuze van onze moderator Loes Belovics:

“De Keuze van de week was deze keer snel gemaakt. Meteen al toen ik de Kleine Zonnedauw op de site zag verschijnen wist ik het:  dit wordt hem!

En waarom?  Ten eerste omdat  Zonnedauw mij altijd mateloos fascineert, vleesetend is natuurlijk al bijzonder, maar met de rode tentakels en kleverige druppeltjes is het een ware schoonheid die zijn naam eer aan doet: als een zonnetje met zonnestralen vol dauw.

Ten tweede is dit uiterst kleine plantje zowel een lust als een last voor de fotograaf. Het is echt moeilijk om het mooi in beeld te krijgen, maar de aanhouder wint uiteindelijk en kan er op meerdere manieren sprookjesachtige platen van maken, vaak met alle nadruk op de letterlijk schitterende druppeltjes.  Yvonne aan de Wiel is er echter in geslaagd met een geheel andere benadering een uitzonderlijk mooie foto te maken. Alle aandacht is voor de kleine witte bloem, prachtig belicht en de beperkte scherpte perfect op de juiste plek. Tegelijkertijd is de Zonnedauw met de fraaie warmrode kleuren vaag maar duidelijk herkenbaar in de achtergrond. Een geslaagd en prachtig geheel, mijn complimenten Yvonne!”

 


  • Aperture: ƒ/2.8
  • Camera: Canon EOS R
  • Taken: 27 juni, 2020
  • Focal length: 35mm
  • ISO: 125
  • Shutter speed: 1/250s