Nieuws

 

Deel de Natuur - Nieuws en mededelingen

 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle gepubliceerde nieuwtjes en mededelingen?  Je kunt ze in deze rubriek altijd allemaal gemakkelijk teruglezen zodat je nooit meer iets hoeft te missen.

 

16-05-2024  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Peter Bergen Henegouwen heeft zich de afgelopen tijd met veel kennis van zaken ingezet als Gastmoderator. We zijn daarom blij dat wij hem nu als  moderator binnen ons team mogen verwelkomen, we wensen Peter veel succes! 

Tip: Kijk voor een nadere kennismaking eens naar zijn mooie portfolio!

https://www.deeldenatuur.nl/portfolio-peter-bergen-henegouwen

 

20-04-2024 Binnenkort nieuwe activiteiten najaar 2024!

Eind mei publiceren we de nieuwe activiteiten voor  het najaar 2024 op onze site. We kunnen je alvast beloven dat er weer leuke fotodagen, mooie fotowandelingen en leerzame workshops op ons programma staan! 

Vrienden van Deel de Natuur genieten korting en voordelen als vroegboeking.  Meer weten?  Klik  dan door voor meer info

 

11-02-2024 Peter Bergen Henegouwen gastmoderator

We verwelkomen Peter Bergen Henegouwen als gastmoderator binnen het team van moderatoren,  we wensen Peter veel succes!

 

29-01-2024  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Richard Kalkman en Ria Groot Zevert hebben zich de afgelopen tijd voortvarend en met veel enthousiasme ingezet als Gastmoderator. We zijn daarom blij dat wij hen beiden als vaste moderator binnen ons team mogen verwelkomen, we wensen Ria en Richard veel succes! 

Tip: Kijk voor een nadere kennismaking eens naar hun mooie portfolio's!

https://www.deeldenatuur.nl/portfolio-ria-groot-zevert

https://www.deeldenatuur.nl/portfolio-richard-kalkman

 

 

13-12-2023 Ria Groot Zevert gastmoderator

We verwelkomen Ria Groot Zevert als gastmoderator binnen het team van moderatoren,  we wensen Ria veel succes!

 

21-11-2023  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Rob Christiaans heeft afscheid genomen van het Team van DDN. We bedanken hem van harte voor de prettige samenwerking en zijn vakkundige inzet als moderator in de afgelopen tijd.

 

29-10-2023  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

We willen Karin de Jonge hartelijk bedanken voor haar inzet als gastmoderator in de de afgelopen tijd. Nu verwelkomen we Richard Kalkman als gastmoderator in ons team, we wensen hem veel succes!  Wil je kennismaken met Richard? Kijk dan eens naar zijn portfolio https://www.deeldenatuur.nl/portfolio-richard-kalkman

 

24-10-2023  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Voor   Nel Talen is na vele jaren als moderator het moment gekomen om ons Team te verlaten. Wij van Deel de Natuur vinden het echt jammer dat je stopt Nel, maar wat zijn we blij dat we je gedurende zo’n lange tijd in ons team mochten hebben! Op onze site spreken graag onze dank en waardering uit en blikken daarbij met plezier terug op jouw fraaie en creatieve fotografische reis in de afgelopen jaren.

https://www.deeldenatuur.nl/nel-talen-bedankt

 

12-09-2023  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Ronald Bergkamp heeft ons team na meerdere jaren activiteit als moderator verlaten. We bedanken hem van harte voor zijn inzet en we wensen hem het allerbeste met zijn nieuwe plannen.

 

27-08-2023 Karin de Jonge gastmoderator

Per 27 augustus 2023  verwelkomen we Karin de Jonge als gastmoderator binnen het team van moderatoren,  we wensen Karin veel succes!

 

15-08-2023  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Na een periode als Gastmoderator binnen het team actief geweest te zijn, verwelkomen we Claudia van Zanten nu als vaste moderator in ons team, we wensen haar veel succes!

 

28-06-2023 Wijzigingen in  Informatie en Voorwaarden  

Onder Ethische criteria is ter verduidelijking de vetgedrukte tekst toegevoegd:

  • Het feit dat in Nederland plaatsen zijn waar bepaalde wilde dier- en plantensoorten eenvoudig te fotograferen zijn brengt met zich mee dat er problemen kunnen ontstaan door een overkill aan fotografische aandacht. Hiermee kan onbedoeld schade worden toegebracht aan het onderwerp of zijn omgeving. DDN neemt uitdrukkelijk afstand van dergelijk gedrag. Wij gaan ervan uit dat de deelnemers aan ons platform zich verantwoordelijk gedragen. Indien uit een foto kan worden afgeleid dat er sprake is van ongewenst menselijk ingrijpen, zoals bijvoorbeeld het koelen of verplaatsen van insecten,  dan zal deze door DDN geweigerd worden.

 

25-06-2023 Claudia van Zanten gastmoderator

Per 25 juni 2023 verwelkomen we Claudia van Zanten als gastmoderator binnen het team van moderatoren,  we wensen Claudia veel succes!

 

07-03-2023 Nieuwe rubriek "Uitgelicht"

In deze nieuwe rubriek brengen we foto’s onder de aandacht die worden gekozen door een medefotograaf bij DDN en die daarbij vertelt waarom  juist deze foto hem of haar aanspreekt. Wil jij ook eens een foto 'onder de loep' nemen?  Je bijdrage is van harte welkom! Alle info om mee te doen vind je hier

 

26-01-2023 Aankondiging Jaarwedstrijd maandthema's

Zoals gebruikelijk gaan we uit de winnaars van de maandthema's van het afgelopen jaar weer de overall jaarwinnaar kiezen. De stemcampagne hiervoor gaat op zondag 5 februari van start in de categorie Wedstrijd. Het gaat vast en zeker weer spannend worden!

 

05-01-2023  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Na een periode als Gastmoderator binnen het team actief geweest te zijn, verwelkomen we Rob Christiaans nu als vaste moderator in ons team, we wensen hem veel succes!

 

23-11-2022 Rob Christiaans Gastmoderator

Per 23 november 2022 is Rob Christiaans gastmoderator binnen het team van moderatoren,  we wensen Rob veel succes!

 

30-10-2022 Uitnodiging Fotopresentatie-avond VAN Verenigde Amateur Natuurfotografen 

Op 19 november a.s. ben je van harte welkom voor een boeiend programma met een VAN-tastische keur aan gevarieerde series natuurfotografie. Zie, luister en beleef hoe diverse VAN-leden hun natuurfoto's met persoonlijke uitleg en ervaringen presenteren.

Alle informatie over deze avond kun je hier lezen. 

 

 

12-6-2022 Wijzigingen in  Informatie en Voorwaarden    

Het item Nestfotografie onder Ethische criteria is als volgt aangepast:

DDN is in principe niet tegen nestfotografie en volgt hiermee het beleid van andere stichtingen zoals Vogelbescherming Nederland. Nestfotografie wordt door DDN wel strenger beoordeeld dan reguliere natuurfotografie, omdat verstoring van het onderwerp verstrekkende gevolgen kan hebben. Nestfoto’s die verstoring uitstralen en nestfoto’s van bijzonder kwetsbare soorten zullen onherroepelijk geweigerd worden. Dien je een nestfoto in, wees dan transparant en voorzie deze ALTIJD van een beschrijving/toelichting over de omstandigheden waaronder deze is gemaakt. De moderatoren nemen deze beschrijving/toelichting mee in de beoordeling.

 

12-6-2022 Wijzigingen in  Informatie en Voorwaarden    

Het item Creatieve & experimentele fotografie is verplaatst naar Technische criteria  en als volgt aangepast:

Foto’s die worden aangeboden in de categorie “Creatieve/experimentele fotografie” worden niet gemodereerd op de gangbare technische criteria. Reden hiervoor is dat bij creatieve foto’s geen regels bestaan die daarbij als leidraad kunnen gelden. Persoonlijke smaak krijgt dan snel de overhand en dat is niet gewenst. Voor het overige dient de technische kwaliteit van de foto  wel in orde te zijn. Ook wordt beoordeeld of de foto als natuurfoto kan worden aangemerkt en of de uitstraling ervan past bij wat DDN uitdraagt. Foto’s die in het geheel niet als natuurfoto kunnen worden beschouwd zullen niet worden geplaatst.

Met creatieve fotografie worden soms grenzen opgezocht. Dat juicht DDN in principe toe. Dat zo nu en dan eens een grens wordt overschreden en zo’n foto ongeschikt wordt bevonden voor plaatsing door DDN, is daaraan inherent. Advies:  voorzie het ingezonden beeld van een toelichting op de eigen zienswijze, dat helpt het team bij de beoordeling van de foto.

 

24-05-2022 Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Na een periode als Gastmoderator binnen het team actief geweest te zijn, verwelkomen we Ronald van Dijk nu als vaste moderator in ons team, we wensen hem veel succes!

 

18-02-2022 Wijziging in voordelen voor Vrienden van Deel de Natuur

Tot onze spijt wordt de samenwerking met partner KNNV Uitgeverij  per 1 maart a.s. beëindigd. De maandelijkse verloting van een mooi boek komt hiermee te vervallen. We hopen binnenkort een alternatief te kunnen bieden. 

Nieuw is de regel dat Vrienden van DDN altijd als eersten op de hoogte worden gesteld van nieuwe activiteiten als fotodagen en workshops.  

Samenvatting van de thans geldende voordelen:

·           Als welkom een (reguliere) fotodag naar keuze gratis

·           20% korting op alle (reguliere) fotodagen

·           10% korting op  de overige activiteiten zoals workshops, fotodagen “special” en excursies etc.

·           Vrienden van DDN worden als eersten op de hoogte gesteld van nieuwe activiteiten

 

18-02-2022  Wijzigingen in  Het team achter Deel de Natuur

Na een periode als Gastmoderator binnen het team actief geweest te zijn, verwelkomen we Elbert Jan Achterberg nu als vaste moderator in ons team, we wensen hem veel succes!

 

18-02-2022 Wijzigingen in  Informatie en Voorwaarden    

De Algemene criteria zijn aangepast op het vlak van Mens & Natuur en Huisdieren & Vee, deze zijn nu als volgt:

Foto’s die aangeboden worden dienen een overwegend natuurlijk karakter te hebben. De ‘menselijke maat’, in de vorm van bouwwerken, mag niet het hoofdonderwerp of storend in beeld zijn. Van deze criteria kan worden afgeweken wanneer elementen van natuur en cultuur op een harmonieuze, samenhangende en functionele manier tot een esthetisch beeld  gecombineerd worden of als de moderatoren van mening zijn dat het een bijzonder beeld betreft.

Foto’s van huisdieren zijn niet toegestaan. Foto's van vee evenmin, tenzij deze ingezet worden voor het onderhouden van het landschap ( b.v. grote grazers of een schaapskudde op de hei) of als deze slechts ‘marginaal’ in het beeld aanwezig zijn. Van deze criteria kan worden afgeweken wanneer de moderatoren van mening zijn dat het een bijzonder beeld betreft.

 

18-02-2022 Aanvulling in Informatie en Voorwaarden

Informatie bij de foto's wordt op prijs gesteld, daarom is de volgende regel toegevoegd onder Titel, omschrijving en typering:

Deel de Natuur juicht toelichting toe op het tot stand komen van een foto, alsmede motivatie voor keuze van bijvoorbeeld Categorie Creatief & Experimenteel en Mens & Natuur.  Eveneens wordt een informatieve omschrijving bij een foto gewaardeerd.

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie