Overige omstandigheden
Amstelveen
Daslook
De sterksmakende bladen kunnen rauw fijngehakt gebruikt worden in salades en in soepen. Vooral de bladeren ruiken bij het fijnwrijven naar knoflook, uien, bieslook of prei. In Duitsland geniet daslook sinds enkele jaren een grote populariteit en wordt verwerkt in onder meer brood ('Bärlauchbrot') en kaas (bron: Wikipedia). Maar let op: wildplukken van daslook is in Nederland niet toegestaan!
- Aperture: f/4.0
- Copyright: Maarten Verhoeven
- Camera: NIKON Z 7_2
- Credit: Maarten Verhoeven
- Shutter speed: 1/80s
- ISO: 100
- Photo taken: 12 April, 2025 12:34:34
- Exposure bias: 2/6EV
- Focal length: 1050/10mm
Reacties
Een fijn zacht plaatje met een beperkte scherpte. De bokeh is mooi. In het midden zit een bokehbol die wat meer aandacht trekt. Die zou je eventueel wat zachter kunnen maken.
Dank. Goed punt Elbert Jan, ik heb de 'bokehbol' in het midden weggehaald!