06 Bewerkte, gemanipuleerde foto


Vleddder


Winnaar Boomkikkers en meer!We zagen vele prachtige inzendingen in de wedstrijd Boomkikkers en meer! Maar er kan er maar één de winnaar zijn.... En dat is geworden de foto van Henk Meeuwes:  His invironment 

Henk van harte gefeliciteerd!  Jij wint hiermee het "Handboek Natuurfotografie" van Bart Siebelink & Edo van Uchelen.  En wel een door Edo beschikbaar gesteld en gesigneerd exemplaar. 

Het juryrapport:

Een boomkikker op een braam, dat is voor iedereen waarschijnlijk de gewenste droomplaat. Maar deze foto is meer dan dat:

Fraaie vlakverdeling met de kikker op een mooie in het oog springende plek volgens de regels van derden, waarbij de vage braam onder in de foto het beeld perfect in evenwicht brengt . 

De zachte vervaging die het gevolg is van f/2.8 maakt het beeld dromerig, wat nog eens versterkt wordt door de mooie pasteltinten in de achtergrond. Tezamen zorgen al deze ingrediënten ervoor dat het een uitgekiende en weloverwogen compositie is en een beeld wat menigeen  graag aan de muur zou willen hangen.

Chapeau Henk en van harte gefeliciteerd met je eerste plaats in de wedstrijd  “Boomkikkers & meer”  van 30 augustus 2021