04 Niet beïnvloede dieren


Vledder, Drenthe


Winnaar Boomkikkers en meer! BoomkikkerWe zagen vele prachtige inzendingen in de wedstrijd Boomkikkers en meer! Maar er kan er maar één de winnaar zijn.... En dat is geworden de foto van Nienke Beintema : Me Tarzan (me not Jane) 

Nienke, van harte gefeliciteerd! Jij wint hiermee het "Handboek Natuurfotografie" van Bart Siebelink & Edo van Uchelen. En wel een door Edo beschikbaar gesteld en gesigneerd exemplaar. 

Het juryrapport:

Daar hang je dan aan een takje van de braamstruik en alle aandacht met de teletoeters  is op jou gericht. En deze Tarzan voelt zich daar prima bij. Gelukkig is Jane alert en drukt op tijd op de ontspanknop van de camera, anders was dit mooie moment natuurlijk nooit vereeuwigd.

Maar het was niet alleen het indrukken van de knop in deze foto,  er is duidelijk goed en weloverwogen over de compositie nagedacht. Mooie schuine lijn in het beeld en een fraaie vervaging door gebruik te maken van een niet te kleine diafragma opening.

Fijn detail is dat ook nog duidelijk de bladeren van de braamstruik met hun mooie nerven links in beeld zijn.

Je mag dan zelf geen Jane zijn Nienke, maar jouw Tarzan staat er top op en verdient een plekje aan de muur zodat iedereen kan meegenieten van zijn Six-pack.

Chapeau Nienke  en van harte gefeliciteerd met je eerste plaats in de wedstrijd  “Boomkikkers & meer”  van  13 september 2021