Home Verslag DDN fotodag Veluwezoom

Verslag DDN fotodag Veluwezoom

Vrijdag 18 augustus, 7:00 ‘s-morgens. Een grauwe ochtend. Twee van de zes deelnemers hadden helaas op het laatste moment af moeten zeggen, dus we waren met z’n vieren plus een: Brigitte van Krimpen , Ronald Jan Bos en zijn vrouw, Nico van Gelder en mijzelf, Menno Graaf. Eerste doel was de Soerense Beek, een spreng die diep de Veluwe inloopt en begint met een spectaculaire, drievoudige, sprengkop. Het bos was mooi vochtig van de regen, wat de kleuren ten goede kwam. Ieder had overduidelijk zijn eigen specialiteit en achtergrond, Brigitte deed veel macrowerk, Ronald Jan zat meer op de vogels, Nico de allrounder en ik helemaal in mijn element. De eerste korte fotostop was bij het bruggetje over de spreng 01. Ronald Jan - Soerense Beek foto: Ronald Jan Bos alwaar we naar de sprengkop liepen OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Menno Graaf voor een flinke fotopauze. Hier werden een paar fraaie platen geschoten van en om de sprengkoppen OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Nico van Gelder maar ook mooi werk afgeleverd op macrovlak 04. Brigitte - Takjes boven spreng foto: Brigitte van Krimpen Daarna door naar de heide OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Nico van Gelder Brigitte en Ronald Jan waren een beetje teleurgesteld, het was geen groot massaal heideveld, het was meer een open plek met hier en daar wat heidestruiken. En het was goed aan het pad te zien dat het lekker door had geregend OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Menno Graaf De locatie was toch nog goed voor wat spetterend macrowerk van Brigitte (zie DDN) en een mooie sfeerfoto van Nico OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto: Nico van Gelder En daarna door naar een veldje met veel koraalzwam. Terwijl bijna iedereen zich op het koraalzwam stortte 08. Ronald Jan - Werken aan de koraalzwammetjes met mooie resultaten OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Nico van Gelder had Brigitte een heel ander beeld voor ogen, niemand had ze gezien en het resultaat was erg fraai 10. Brigitte - Klein grut foto: Brigitte van Krimpen Daarna kwam het stuk door het bos 11. Brigitte - Bos  foto: Brigitte van Krimpen OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Menno Graaf met af en toe een leuk experimentje OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Menno Graaf en mooi kleurende bosbes struiken OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto Menno Graaf Op de terugweg nog een fraaie kever, door Brigitte gezien, die een hele vracht aan luis met zich meetorste OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto Menno Graaf Een fraaie afsluiting van een fraaie dag fotograferen in het bos OLYMPUS DIGITAL CAMERA foto: Nico van Gelder OK, de totale wandeling was wat langer dan gedacht en niet iedereen had de meest optimale manier om fotospullen te verplaatsen over kleine bospaadjes (?), maar al met al een fijne dag uit. Voor herhaling vatbaar? De volgende dag was op de parkeerplaats al weer onderwerp van gesprek……

Reacties

  1. Ik wil toch Menno nog even bedanken , want wij mijn vrouw en ik hebben een fijne dag gehad met een kleine maar gezellig groep en ik heb de nodige adviezen van Nico gekregen en die kan ik goed gebruiken want dit soort fotografie was voor mij de eerste keer en ik weet nu waar ik op moet letten . Ik ben er nog niet achter of ik met dit soort fotografie verder mee zal gaan , maar was wel leuk om te doen .
    Ook denk ik als er meer van dat soort dagen en dan bedoel ik natuur fotografie en niet een speciaal onderdeel georganiseert worden wij wat vaker mee zullen gaan als we de mogelijkheid hebben om dit te kunnen doen.
    Dus nogmaals iedereen bedankt die het heeft mogelijk gemaakt dat wij deze gezellige dag mee mochten maken.
    Ronald Jan.

Geef een reactie