Home Verslag DDN fotodag Zandhagedissen

Verslag DDN fotodag Zandhagedissen

 

Verslag Deel de Natuur Fotodag  Zandhagedissen 31 mei 2019

Net als in 2018 ging er weer een groep DDN-ers op zoek naar zandhagedissen. Om 10.00 uur verzamelden 8 natuurfotografen zich bij de parkeerplaats en dronken we eerst een kop koffie of thee. Natuurlijk gingen de gesprekken alleen over natuurfoto’s, locaties reizen en Deel de natuur. Gelukkig hadden de weervoorspellers het een week ervoor compleet bij het verkeerde eind gehad. Er was zelfs sprake geweest van mogelijk afgelasten van de dag, maar de koffie werd uiteindelijk onder een lekker zonnetje opgedronken. Toen de groep compleet en de koffie op was arriveerde de groep na een wandeling van een kwartiertje op de locatie. 

Bas maakte ze wegwijs en toen kon het Grote Zoeken beginnen. Want zoeken is wat je echt moet doen om zandhagedissen te vinden. In het begin viel dat nog niet mee. Als ze al gevonden werden was het lastig om een fatsoenlijke, laat staan mooie foto te maken, maar na verloop van tijd ging dat steeds beter.   

 

 

bas

© Bas Oosterom 

 

Gelukkig waren er meer onderwerpen dan zandhagedissen. Zo fungeerde een gewillige meikever als geliefd fotomodel in één van de plaatselijke eiken.   

 

_OEM0201-web1

© Marianne Brouwer   

 

Op de aanwezige bankjes werd de meegebrachte boterham genuttigd, gelukkig nog steeds in een aangenaam zonnetje. Na de lunch vonden de hagedissen het tijd om zich beter te laten zien. Op één van de zandhellinkjes kwamen meerdere vrouwtjes regelmatig tussen de heistruiken vandaan om in het zand te graven, waarschijnlijk om hun eieren daar te begraven. Ze lieten zich daarbij mooi fotograferen. De nog aanwezige fotografen maakten daar natuurlijk gebruik van.     

 

DSC08644a

© Bas Oosterom   

 

DSC06607-3

© Loes Belovics   

 

Halverwege de middag had iedereen wel een of meerdere foto’s waar men tevreden mee naar huis kon en daar ging het natuurlijk allemaal om. 

 

20190531-_DSC8481

© Jan te Rietstap   

 

_MG_9655A-1920x1002

© Ronald Bergkamp

 

 Al met al was het weer een geslaagde DDN-fotodag, waar niet alleen lekker werd gefotografeerd, maar waar het gelukkig ook erg gezellig was!

 

Reacties

Geef een reactie