Home Verslag DDN Workshop - Aan Zee

Verslag DDN Workshop - Aan Zee

 

Verslag Workshops Aan Zee

17 en 18 maart 2022

 

Als gevolg van een overweldigende belangstelling organiseerden we niet alleen de geplande Workshop Aan zee op 18 maart, maar we voegden er op 17 maart een extra dag aan toe.  Beide dagen mochten we 6 enthousiaste en leergierige deelnemers ontvangen, de zon scheen uitbundig en het Saharastof in de lucht zorgde voor spectaculaire kleuren  en daarmee telkens voor een schitterende finale!

Onderstaand vertellen de deelnemers  je hoe zij de workshop hebben ervaren en ze delen daarbij hun mooiste foto's! Daarnaast tonen we in twee collages een impressie van de deelnemers in actie.

 

Deel de Natuur Workshop Aan zee - donderdag 17 maart 2022

 

 

Blue Bubbles - Desiree Adam

Van Loes geleerd hoe je naar dit schuim kon kijken, en wat je er zoal mee kan doen in een foto. Deze op koude witbalans gezet (heb er ook 1 met warme witbalans). Persoonlijk hou ik van de koude versie.

 

 

 Zandbloem - Carla Groenenboom

Tijdens de workshop aan het strand werden wij erop attent gemaakt op het ontstaan van zandbloemen. Heel leuk om de mooiste op te zoeken.

 

 

Birdpanning - Desiree Adam

Ook het Pannen werd tijdens de workshop aan zee afgelopen donderdag goed besproken en uitgelegd. Wat heb ik gelachen, dit is pas echt moeilijk. Honderden foto's met mislukte vogels, geweldig grappig. De enige die ik de moeite waard vind jullie te laten zien is deze, en de kleuren in de lucht en op zee zijn fantastisch. Pastel doet het goed in deze foto's. Loes en Brigitte, enorm bedankt voor de heldere en goede uitleg, ik ga dit vaker gebruiken.

 

 

Zonsondergang in pasteltinten - Doris Henriquez

Op 17 maart een workshop aan strand gehad. Een leerzame middag met een fraaie kleurrijke afsluiting. Bij deze opname de panning techniek toegepast.

 

 

Zonsondergang in abstract - Doris Henriquez

Nog eentje van vorige week donderdag die ik tijdens de workshop Zee met de ICM techniek gemaakt heb.

 

 

De laatste kleuren - Carla Groenenboom

Nog net even de laatste kleuren vastleggen. Met lange sluitertijd en ICM

 

 

 Sunset at the beach - Desiree Adam

Donderdag een geweldig leuke workshop aan Zee gehad, georganiseerd door DDN met Loes en Brigitte. Ik heb enorm genoten om weer eens heerlijk aan het strand te vertoeven, en heel veel nieuwe technieken geleerd. Er werd goed uitleg gegeven over ICM, waar dit een voorbeeld van is. Ik zie veel pasteltinten voorbij komen, ook in mijn foto's, maar deze foto was echt tijdens de zonsondergang ontstaan tijdens de heftige kleuren. Wat bijzonder als je ziet tijdens het bewegen wat er ontstaat.

 

 

Deel de Natuur Workshop Aan zee - vrijdag 18 maart 2022

 

 

Reliëf in de duinen - Tineke van Persie

Afgelopen vrijdag workshop aan Zee in Bloemendaal gehad van Loes en Brigitte. Gezellig en leerzaam. We begonnen eerst in de duinen. Daar was het vooral zoeken naar de juiste compositie. Met de juiste tips en wat proberen heb ik deze foto gemaakt.

 

 

It comes and goes - Sanda Kuijvenhoven

Vrijdag 18 maart genoten van de Workshop aan Zee! We hadden prachtig weer en voor mij was het een dag om eens out off the box te denken. Dit keer o.a met ICM gewerkt en met mijn benen in de zee en shoot and shoot, shoot.....en hier een lucky resultaat waar ik erg blij mee ben. Uiteraard nog veel meer geoefend in de duinen en op het strand samen meteen fijne begeleiding van Loes en Brigitte ! Dankjewel voor deze gezellige en leerzame dag!

 

 

Oesterschelp gevangen in de golven - Peter van der Zande

Workshop aan zee met Loes en Brigitte op 18 maart 2022. Na de duinen door gestruind te zijn, op naar de waterrand. Met laarzen aan en gewapend met de camera proberen in het avondlicht de zee op de gevoelige plaat vast te leggen. Mijn doel was iets met een langere sluitertijd. Na veel tips van Loes én de gevonden oesterschelp door Brigitte begon het ergens op te lijken. Maar wat is dit moeilijk. Elke golf is anders, dan was de schelp weer weggespoeld of de waterrand verdwenen...... !

 

 

 Flow - Madeleine Lenagh

Wat een leuke techniek, zo de golven pannen! Van Brigitte geleerd tijdens de workshop aan zee, en dit hou ik erin.

 

 

                                Sandycolor - Sandra Kuijvenhoven

Tijdens de workshop Aan zee bij zonsondergang toch de telelens erbij gepakt! De lucht kleurt nog van het saharazand

 

 

Goud in blauw - Loes Belovics

Tijdens de Workshop aan zee deden we meer dan alleen ICM. Zo zagen we een prachtige weerspiegeling van goudblonde duinen en blauwe lucht in een plasje dat bij laag water was ontstaan. Zo mooi had ik het nog nooit gezien, dus een moment om toch even zelf de camera te pakken.

 

 

Pastels at sea - Brigitte van Krimpen

Net als Loes fotografeer ik niet tijdens het geven van workshops, maar toen de zon eenmaal onder was en het woestijnzand de horizon roze kleurde was het licht fabeltastisch en moest dit gewoon toch even vastgelegd worden. Een ICM foto met een subtiele beweging langs zee en horizon.

 

Tot slot:  we blikken met veel plezier terug op twee geslaagde workshops en we bedanken alle deelnemers voor hun motiverende en gezellige aanwezigheid.

 

Reacties

Geef een reactie