Home DDN Fotodag Strand Scheveningen

DDN Fotodag Strand Scheveningen

 

Fotodag Strand Scheveningen

Zaterdag 18 februari 2022

Nog maar een paar plekjes vrij!

 

Laten wij ons op zaterdag 18 februari 2023 inspireren, zoals de kunstschilders van de Haagse School Israëls, Mesdag of Mauve - om maar een paar namen te noemen -  zich lieten inspireren door de fraaie kustplaats Scheveningen en de welbekende Hollandse luchten.

Gezellig met een groepje enthousiaste fotografen gaan we aan de Scheveningse kust de kou trotseren om mooie momenten met elkaar te beleven.  Wij komen bij elkaar om 13:30 uur,  om deze tijd begint het weer eb te worden en komen langzaamaan de golfbrekers bloot te liggen die een mooi onderwerp vormen om met filters en lange sluitertijden te spelen. Ook het toepassen van andere technieken zoals ICM of panning van de golven is een mogelijkheid. Zandstructuren en aangespoelde objecten vormen vaak leuke onderwerpen om te fotograferen.

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn en wij getrakteerd worden op een mooie zonsondergang dan biedt de Pier samen met het Reuzenrad een fraai decor, zo ook  beide havenhoofden om fraaie foto’s te schieten tegen een mooie lucht.

Programma: Om 13.30 uur verzamelen, parkeerkosten ter plekke zijn € 3,60 per uur, even tijd voor een kennismaking en voor een kopje koffie/thee (wordt voor gezorgd) en dan gaan we rond 14.00 uur naar het strand om tot ca 18:00 uur te fotograferen (zonsondergang op 18 februari om 17:58 uur).

Deze fotodag wordt begeleid door Doris Henriquez.

Fotodagen zijn wezenlijk verschillend van de workshops die Deel de Natuur geeft. De bedoeling is om gezellig samen te fotograferen en informatie en inspiratie te delen aangaande onze gezamenlijke hobby.

 

Wat neem je mee:

·           Camera

·           Voldoende geheugenkaartjes en accu’s

·           Objectieven: standaardlens (24-70 / 24-105), groothoek, macro, telezoom (100-400 / 70-200), eigen initiatief (wanneer je liever niet vaak van objectief  wilt wisselen kan een reiszoom handig zijn)

·           Statief en afstandsbediening

·           Filters (ND, ND gradueel hard of zacht, polarisatie) als je die bezit

·           Bescherming voor je apparatuur, bijv. regenhoes en UV-filter

·           Doekjes en eventueel vloeistof om je apparatuur en objectieven tussendoor schoon te kunnen maken (zeewind kan heel vettig zijn)

·           Vuilniszak om je fototas op te zetten zodat die droog blijft.

·           Warme water- en winddichte kleding en laarzen zodat je eventueel het water in kunt

·           Iets te eten en drinken (bij ontvangst hebben we koffie / thee)

 

Voor deze fotodag vragen we een bescheiden financiële bijdrage van € 14,50  per persoon. Deze wordt gebruikt voor het in stand kunnen houden van onze prachtige site, waar we allemaal van kunnen genieten.

Goed om te weten: Voor  “Vrienden van Deel de Natuur”  is de eerste fotodag een welkomstgeschenk, op volgende fotodagen krijgen zij 20% korting en voor de workshops geldt een korting van 10%.  Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur

 

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?

Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

- fotodag Strand Scheveningen 18 februari

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. Er kunnen maximaal 10 personen mee dus geef je gauw op, want vol = vol. 

Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.

 

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

We hopen je te zien op 18 februari en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen.

 

Foto's Doris Henriquez

 

Reacties

Geef een reactie