Home DDN Fotowandeling Zuidpier IJmuiden

DDN Fotowandeling Zuidpier IJmuiden

 

DDN Fotowandeling Zuidpier IJmuiden

Vrijdag 12 januari 2024

Vrijdag 9 februari 2024 (volgeboekt)

 

Ben jij een enthousiaste natuur- en fotografieliefhebber en op zoek naar een unieke ervaring? Dan is onze nieuwste activiteit binnen het aanbod van DDN precies wat je zoekt: Fotowandelingen. 

De Zuidpier in IJmuiden is een geliefde plek voor vissers, wandelaars, vogelaars en fotografen. Wandelend over de ca 2 km lange pier krijg je het bijzondere gevoel de zee in te lopen en ervaar je een heerlijk gevoel van vrijheid. Eenmaal aan het einde aangekomen geniet je van een fraai uitzicht op de kust.

Ook onderweg is het genieten van de uitzichten, de beukende golven en natuurlijk van de vele vogels waar deze locatie om bekend staat en ook zeehonden, jagend of rustend, laten zich regelmatig zien.

Een perfecte plek voor een Deel de Natuur Fotowandeling!

We hebben deze  wandeling  op vrijdag 12 januari 2024 en op vrijdag 9 februari 2024  gepland, het is op beide dagen rond 11:00 uur laag water, waardoor de basaltblokken aan de voet van de pier droog vallen en als rustplaatsen fungeren voor vogels en zeehonden.

Ga met ons mee om samen met gelijkgestemden te genieten van een heerlijke dag buiten en onderweg de mooiste fotomomenten te delen. En vergeet vooral niet onderling volop tips en tricks uit te wisselen.

Of je nu vergevorderd bent of net begint met fotograferen, onze Fotowandeling over de  Zuidpier van IJmuiden is voor iedereen geschikt en biedt je een geweldige kans om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe vrienden te maken.

We gaan vroeg op pad om van het mooie licht te profiteren. Daarom verzamelen we op 12 januari om 8:30 uur  en op 9 februari om 8:00 uur met koffie/thee en wat lekkers en wandelen daarna over het strand naar de Zuidpier. We zullen totaal ca 6  km lopen en onderweg ruim de tijd nemen om te fotograferen.

Naar verwachting zijn we rond 14:00 uur weer terug bij ons startpunt.

Deze Fotowandeling  wordt begeleid door Loes Belovics en Brigitte van Krimpen.

 

Wat neem je mee:

·           Camera met  voldoende geheugenkaartjes en accu’s

·           Naar eigen keuze standaardlens, telezoom, of reisobjectief. Denk wel aan het gewicht dat je de hele dag mee moet dragen

·           Bescherming voor je camera en objectief tegen opspattend water (rainsleeve o.i.d.)

·           Een statief ligt voor een wandeling niet echt voor de hand, maar dat is een eigen keuze

·           Goed schoeisel en op het weer afgestemde kleding. Mocht je  op het strand een stukje in het water willen gaan, dan zijn laarzen natuurlijk handig

·           Lunch en drinken (bij ontvangst hebben we koffie / thee met iets lekkers)

 

Voor deze fotowandeling vragen we een bescheiden financiële bijdrage van € 14,50  per persoon. Deze wordt gebruikt voor het in stand kunnen houden van onze prachtige site, waar we allemaal van kunnen genieten. 

Bijkomende kosten: parkeren € 0,50 per 30 minuten.

 

Fotowandelingen zijn wezenlijk verschillend van de workshops die Deel de Natuur geeft. De bedoeling is om gezellig samen te fotograferen en informatie en inspiratie te delen aangaande onze gezamenlijke hobby.

Goed om te weten: Voor  “Vrienden van Deel de Natuur”  is de eerste fotowandeling of fotodag een welkomstgeschenk, op volgende dagen krijgen zij 20% korting en voor de workshops geldt een korting van 10%.  Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur

 

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?

Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

- fotowandeling Zuidpier IJmuiden + gewenste datum

 

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. We houden rekening met de kwetsbaarheid van de natuur, daarom is het maximale aantal deelnemers 10. 

Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

We hopen je te zien op een van beide dagen en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen.

 

Foto's Loes Belovics

 

 

Foto's Brigitte van Krimpen

 

 

Foto's Loes Belovics

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie