Home Portfolio Annie Keizer

Portfolio Annie Keizer

 

Portfolio Annie Keizer

 

Hoe ben je begonnen met fotografie ?

Mijn familie was altijd al bezig met foto’s en films om herinneringen vast te leggen.  Toen we trouwden kochten we een spiegelreflex. Kiekjes van de kinderen, van vakanties…daar bleef het bij.

Pas toen ik in 2004 voor een reis door Zuid-Afrika mijn eerste digitale camera kreeg is eigenlijk de hobby: fotografie begonnen.

Fascinerend land… de Zuidkaap, de Karoo, Robbeneiland…. heerlijk om dat alles te kunnen vastleggen met een digitale camera… geen gezeur meer met fotorolletjes. Alhoewel de kaartopslag toen nog zó beperkt was, dat het iedere avond vaste prik werd: foto’s bekijken en weggooien wat niet de moeite waard was. Om zodoende weer ruimte te creëren voor de volgende dag.

Eén van de mooiste belevenissen van die reis was het Krügerpark. Al die wilde dieren. Daar begon mijn hobby: natuurfotografie.

 

 

 

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Dat het natuurfotografie werd is eigenlijk vanzelfsprekend voor mij. Het liefst buiten, struinen door de natuur. Fietsen, varen en altijd de camera én een verrekijker mee. Meestal niet met een vooropgezet plan. Maar gewoon… erop uit en kijken wat er op mijn pad komt. Soms kom ik dan thuis met héél veel foto’s, soms met niks.

Mijn voorkeur gaat uit naar  vogel/dierenfotografie. Ook tijdens het bmp’en (broedvogelmonitoring) in de Wieden wat we jarenlang hebben gedaan, ging altijd de camera mee.

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Het meest bepalend is dat een foto aanspreekt. Naast natuurlijk de basisvoorwaarden zijn de sfeer en de kleuren in het beeld voor mij heel belangrijk.

 

 

 

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

Ik ben geen soortenjager, maar als we tijdens onze tochten bijzondere soorten zien, vind ik het natuurlijk wél leuk om die vast te leggen… die foto’s mogen dan desnoods wel wat minder van kwaliteit zijn.

Ik kan tijden gewoon in de deuropening zitten en kijken naar/ fotograferen van de vogels in onze tuin. Zelfs op vakantieadressen probeer ik een plek te creëren waar ik vogels op een mooie manier kan vastleggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn veel mooie fotomomenten in het veld.. Maar een belangrijk fotomoment voor mij was iets totaal anders. We zaten na mijn 4e oogoperatie in de wachtkamer te wachten op het wellicht desastreuze bericht van de oogchirurg, dat mijn oog niet meer te redden was. Op dat moment kreeg ik een mailtje van “Roots”, dat mijn foto geplaatst was op de cover van het blad van die maand. De timing kon niet beter. Vanaf dat moment moest ik het inderdaad met één oog doen. Maar ik hoopte dat ik ook met één oog nog wel kon fotograferen.  Wel lastiger…maar het ging me vast lukken. (dus misschien geen “mooi” moment… maar wél bepalend voor mij). 

 

 

 

 Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Ik heb niet één fotograaf in gedachten die mij inspiratie geeft. Veel fotografen bewonder ik om hun beelden. Maar ook schilders inspireren mij. Van Gogh, Monet… de impressionisten, dat waren altijd mijn favoriete schilders. Graag gaan we dan ook naar de Provence in het voorjaar. Die kleuren, geuren, die sfeer daar… super!

 

 

 

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wishlist?

Mijn wens is om zo lang mogelijk te kunnen blijven fotograferen…. ik heb géén bucketlist.

Wél wil ik me meer gaan toeleggen op creatieve fotografie, en me meer verdiepen in landschappen. Zo nu en dan probeer ik daar mee bezig te gaan. Maar tot nu toe val ik eigenlijk altijd weer terug op vogelfotografie.

Mijn eerste project is nu: vliegende vogels. Ik heb een nieuwe, snellere camera mét een kantelbaar scherm. Ik hoop dat ik nu een beter overzicht van de omgeving heb om vogels vliegend vast te leggen.

 

 

 

 

 

 

Ik wens de DDN’ers veel plezier met het lezen van…en het kijken naar mijn beelden.

 

 Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's

 

 

 

Reacties

 1. Er springen voor mij twee foto's eruit, weerspiegeling met de wilgen en het bloemenveld. Super!
  Ben heel benieuwd naar je ontwikkeling in een meer creatieve fotografie, gaat vast goed komen.
  Mooi om je verhaal te lezen Annie.

  • Dank je wel Ria...fijne reactie👍. Ik ben zelf ook wel benieuwd of dat creatieve wel iets voor mij is. Maar ik ga die uitdaging voor mezelf aan😉. Hoop dat je in de toekomst de resultaten zult zien😃

 2. Hoi Annie, wat leuk om je persoonlijke verhaal te lezen en wat een mooie beelden! Ook ik vind net als Ria de wilgen en het bloemen veld het mooist. Die laatste is mooi in de stijl van Monet!

  • Dank je wel Gonda. Leuke reactie op mijn verhaal én foto's. Als twee mensen zeggen dat die 2 foto's eruit springen moet ik daar toch iets mee doen😉. Wordt vast vervolgd😃

  • Dank je Nel...leuk om te lezen dat het zo herkenbaar is. En ik ben zelf ook benieuwd of me dat meer creatieve gaat lukken.😉. Ik heb natuurlijk wel een goed voorbeeld😘, maar daardoor ligt mijn standaard ook hoog🤔

 3. Wat een prachtige foto's Annie, De vogels zijn mooi in beeld gebracht en het bloemenveld vind ik het mooist . Nog veel succes met je creatieve ontwikkeling.

Geef een reactie