Home Portfolio Claudia van Zanten

Portfolio Claudia van Zanten

 

Portfolio Claudia van Zanten

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Op de middelbare school begon ik met fotograferen. Rond mijn 15de kocht ik mijn eerste analoge camera en startte met foto’s maken van bloemen en insecten in de achtertuin. Daarmee leerde al snel wat scherptediepte en compositie met een beeld kan doen. Pas jaren later heb ik fotografie als hobby serieuzer opgepakt, eerst veel tijdens reizen, maar al snel kreeg ik behoefte aan meer verdieping. Ik volgde diverse fotocursussen en workshops en heb daarbij veel verschillende richtingen uitgeprobeerd, zoals portretten in de studio, straatfotografie, ook architectuur. Maar ja, bloed kruipt waar het niet gaan kan, natuurfotografie bleef mij het meeste trekken.

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Hoewel ik veel richtingen in de fotografie heb geprobeerd, bleek dat ik toch meer een natuurmens ben. De rust, ruimte en mooie plekken die je bezoekt. Naast fotograferen, maakt het mijn hoofd leeg en haal ik er altijd energie uit.

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

De beste resultaten krijg ik toch echt als ik vooraf heb nagedacht over het beeld dat ik wil gaan maken. Dat is niet een tot in de puntjes is uitgewerkt plan, maar wel een beetje inleven in de omstandigheden, gedrag van de dieren, inspiratie opdoen van fotowerk van anderen. Dat heeft bij mij altijd geleid tot betere resultaten. Als het dan ook nog eens een foto heeft opgeleverd waarin een verhaal zit, dan is het voor helemaal geslaagd.

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

Een speciaal fotomoment kan ik niet aanwijzen, wel enkele bijzondere foto-ervaringen. Zoals tijdens mijn reis naar de Falklandeilanden, ik heb daar o.a. vier dagen alleen doorgebracht bij een van de grotere pinguïnkolonies, in een omgebouwde zeecontainer met duizenden pinguïns eromheen… ik vond het fantastisch. Ook mijn tijd als wildlife-fotograaf bij een wildpark in Zimbabwe is iets om nooit te vergeten. Drie maanden lang iedere dag in de bush. Naast het begeleiden van enkele fotografen, had ik verder alle vrijheid om fotograferen wat ik wilde.

 

 

After the storm 

 

 

Kings

 

 

Heading for the river crossing

 

 

The hunt

 

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Ik kijk veel op websites en lees veel artikelen over natuurfotografie. Kijken naar foto’s van andere fotografen is altijd inspirerend en ook instagram helpt daar zeker bij. Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe technieken toepassen om wat meer creativiteit in mijn foto’s brengen. Dit jaar ben ik bijvoorbeeld veel bezig met beweging vastleggen in de foto’s.

 

 

The Outsider

 

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wishlist?

Ik heb een sterke voorkeur voor zeevogels en wildlife in Afrika. Dus zeevogelkolonies en de Afrikaanse savannes staan altijd op de wensenlijst. Ook Yellowstone in de winter en Nieuw Zeeland lijkt me heel gaaf. Maar het hoeft echt niet altijd ver weg, ik heb bijvoorbeeld nog niet alle Waddeneilanden bezocht, dat rijtje moet ook nog afgevinkt worden.

 

 

Spread your wings and fly

 

 

Fly with me 

 

 

Windsurfing - Puffin Style 

 

 

Pink Puffin

 

 

Puffin dreams

 

 

Sunset landing

 

 

                                                                       Gannet Silhouette 

 

 

 Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's

 

Reacties

  1. Wat heb je een prachtige portfolio. En wat moet het een indrukwekkende ervaring geweest zijn om vier dagen alleen bij een pinguinkolonie doorgebracht te hebben. Dat moet zeker geweldig geweest zijn. Succes met het modereren!

Geef een reactie