Home Portfolio Loes Belovics

Portfolio Loes Belovics

Portfolio Loes Belovics

 

Hoe ben je begonnen met fotografie en waarom speciaal natuurfotografie?

 Dat begon als  bij velen gewoon met het maken van vakantiekiekjes, die plakte ik in een album en dat was dan een mooie herinnering aan de vakantie. Pas veel later kwam er een moment in mijn leven dat ik op zoek ging naar een  uitdaging en omdat ik in die tijd graag en veel de natuur in trok, bedacht ik dat ik wel eens kon proberen om de pracht van de natuur te gaan fotograferen.  Ik kocht een spiegelreflexcamera en die ging vanaf dat moment mee op mijn wandelingen.  In het begin vind je dan elke foto mooi, maar dan ga je eens om je heen kijken wat andere fotografen zo al doen, en dan ontdek je dat je nog heel veel te leren hebt. Dat leren deed ik door veel te lezen en naar het werk van anderen te kijken,  maar vooral door alles uit te proberen. Dat proces is al vanaf het begin te volgen in mijn weblog ‘Oefening baart kunst?? De uitdaging….’   https://belton-loes.blogspot.com/   Met vallen en opstaan ontdekte ik steeds meer mogelijkheden en kreeg ik een voorkeur voor macrofotografie.   

 

Boswitje

Boswitje   

 

Kievitsbloemen in lentelandschapje

Kievitsbloemen in lentelandschapje   

Gedurende de wintermaanden staat macro op een lager pitje en dan mag ik me graag bezighouden met strandfotografie. Ik merk  daarbij  dat mijn fotografisch oog getraind is op het zien van details, maar de macrolens heb ik daarvoor dus niet altijd nodig. Ik vind het geweldig om een minilandschapje met de groothoeklens groots weer te kunnen geven!   

 

'MIniduinlandschap groots weergegeven

Mini-duinlandschap groots weergegeven   

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen? 

Vooral bij de macrofotografie kan ik me volop uitleven in het spel van licht, scherpte en onscherpte. Telkens weer kan ik me er over verbazen welke effecten je allemaal uit je camera tevoorschijn kunt toveren.  Ik houd van  mooi licht en zachte kleuren, met de voor-en en achtergrond schilderachtig onscherp en de focus precies op de goede plek. De compositie speelt daarbij een heel belangrijke rol.  Maar het zijn alle elementen en factoren samen die bepalen of het plaatje klopt. Is dat het geval dan kan ik daar heel blij van worden.     

 

Bosanemoontjes

Bosanemoontjes - Spelen met licht   

 

Zonnedauw

Zonnedauw   

 

Dubbel

Dubbel   

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit? 

Het  hoogtepunt was voor mij de uitnodiging om als ‘aanstormend talent’  tussen de grote namen van natuurfotografen op het Lowland Photo Festival 2017 een presentatie te mogen doen!  Nu ik de  podiumvrees een beetje heb overwonnen zal ik tijdens het Deel de Natuur–programma van Nature Talks Photo Festival  een lezing verzorgen waarin ik de bezoekers meeneem naar het Hollandse strand en laat zien dat je daar meer kunt fotograferen dan een mooie zonsondergang.   

 

Zeeschuim in de wind

Zeeschuim in de wind   

 

Zeeschuim in de branding

Zeeschuim in de branding   

Waardoor of hoe laat jij je inspireren? 

Allereerst door de natuur zelf, maar ook het werk van andere fotografen kan me inspireren. Als Moderator van Deel de Natuur zie ik natuurlijk veel prachtige foto’s voorbij komen, maar uiteindelijk vind ik het toch fijn om gewoon mijn eigen ontdekkingsreisje te blijven doen,  me te laten verrassen door de natuur en al doende  mijn eigen gevoel te volgen.   

 

Herfst in aquarel

Herfst in aquarel   

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wish list? 

Of je het gelooft of niet…. Daar staat niets!  Niet dat ik geen wensen of ideeën heb, maar ik laat alles graag gebeuren zoals het komt…. zo als hierboven al vermeld volg ik graag  mijn gevoel en zie ik wel waar dat me brengt.  Genieten staat voorop,  van de natuur en van deze prachtige hobby!   En als ik zo terugkijk op de afgelopen jaren ben ik verder gekomen dan ik ooit had gedacht....  Oefening heeft een beetje kunst gebaard??   

 

Schelpjes in de sneeuw

Schelpjes in de sneeuw     

 

Dutch Mountains

Dutch Mountains   

 

Aalscholvers in de mist

Aalscholvers in de mist  

 

Reacties

  1. Hoi Loes,
    Wat een mooie introductie voor mensen die je nog niet kennen, met daarbij weer prachtige beelden. Dat moet een volle zaal worden!
    Succes en veel plezier komend weekend
    Groeten, Gonnie

Geef een reactie