Home Portfolio Marianne Brouwer

Portfolio Marianne Brouwer

 

Portfolio Marianne Brouwer

 

Hoe ben je begonnen met fotografie? 

Nou, het was haast onmogelijk om niet geïnfecteerd te raken met eerst een vader die fotografeerde, en later een echtgenoot die én fotografeerde, én werkzaam was in de fotografiebranche. Alleen ben ik iets fanatieker geworden dan die twee bij elkaar😊

Waarom speciaal natuurfotografie? 

Omdat dieren in alle vormen en maten mijn hart gestolen hebben, ik vind alles wat pootjes, haartjes, veertjes of schubjes heeft leuk om vast te leggen. Ik heb landschapsfotografie geprobeerd, maar ik hou toch echt meer van het onverwachte, het snelle. Ik werk het liefst intuïtief, als ik ga wikken en wegen en nadenken komt het vaak niet goed... Wat niet wil zeggen dat mijn voorbereidingen niet secuur zijn, want daar besteed ik veel aandacht aan, zeker bij de kleine beestjesfotografie.

Maar zij houden zich ook niet echt aan wikken en wegen en nadenken dus het blijft altijd verrassend.

 

 

 

 Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren voor een geslaagde foto? 

Er zijn eigenlijk maar twee factoren die er doorslaggevend toe doen: het moment, en het licht. Als die twee kloppen, kan de foto al haast niet mislukken. Tenzij je het als fotograaf verprutst natuurlijk, door verkeerde instellingen. Daarom deze tip: als je fotografeert, blijf kijken en proefopnamen maken, het licht verandert snel en als je een tijdje met je telefoon in de weer bent of zit te slapen, ben je niet paraat als er actie komt.

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit? 

Elke foto waarbij ik dat YES gevoel heb, is op dat moment mijn mooiste fotomoment ooit. Ik vind eigenlijk alle takken van natuurfotografie spannend en leuk!

 

 

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren? 

Ik kijk natuurlijk wel naar wat en hoe anderen het doen, maar toch volg ik graag mijn eigen plan. Behalve met landschapsfotografie, daar heb ik me echt laten leiden door ervaren fotografen en dat gaf prachtige plaatjes. Maar mijn hart lag er niet in jammer genoeg, al kan ik wel erg genieten van landschapsfoto's van anderen.

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wish list?

Al jaren staat boven aan mijn lijstje de kans om adders en ringslangen mooi te kunnen vastleggen. En natuurlijk om zoveel mogelijk keren dat YES gevoel ervaren!

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Wat een mooie portfolio Marianne...
  heerlijke foto's! Vooral de foto van het kleine olifantje en de melk wat uit
  de tepel spuit, fantastisch. Complimenten voor je fraai fotovakwerk.

  Nieske

  • Dank je wel Louis, en ransuilen zijn ook ontzettend fotogeniek! Ik hoop ook nog wat vogels in de sneeuw te kunnen fotograferen ga daar deze week erg mijn best voor doen!

 2. Ben het met Nico eens. Geweldige foto' s op elk gebied dus ook nog eens veelzijdig! Ik mis bij de grote foto' s die van dat middelste beestje op je voorpagina, een soort muis? Wat een licht, wat een sfeer! Smullen weer van jouw fotobelevenissen.

  • Dank je wel!! En de muis is een Zuid-Afrikaanse olifantspitsmuis, was echt bijzonder om die te kunnen fotografere.! Maar op de een of andere manier is die buiten de portfolio gevallen... was wél een prachtig moment... zoals zo velen, dat is het mooie aan fotografie. Elke foto is een geweldige herinnering!

  • Dank je wel Mariska, en ja.. bidsprinkhaantjes blijven favo, alhoewel... springspinnetjes... ;-) Weet je nog, die eerste keer dat ik een spinnetje bij jou fotografeerde? Long time ago... ik kijk uit naar jouw foto's!

 3. Wat je in huis hebt Marianne, dat is door de loop der jaren wel duidelijk geworden. Om het dan bij elkaar in je portfolio te zien met een mooie beschrijving er bij maakt het alleen maar indrukwekkender. Topwerk.
  vr gr Ronald

 4. Sorry voor mijn late reactie. Hoe heb ik jou nu kunnen missen, een van mijn favoriete fotografen van DDN. De verscheidenheid en de belichting maken jouw foto's tot een waar genot om naar te kijken. Ik zou stiekem wel eens bij jou in de keuken willen kijken.

  gr. peter.

Geef een reactie