05 Creatieve/experimentele foto
06 Bewerkte, gemanipuleerde foto


Bornem België


Brigitte van KrimpenBrigitte van Krimpen op het  Lowland Photo Festival!

Wij van Deel de Natuur zijn apetrots op onze ‘eigen Brigitte’, want….  Brigitte staat op  zaterdag 10 december a.s. op Lowland! Om 9.25 uur heeft zij de eer de aftrap van dit gerenommeerde festival te mogen geven.

We citeren de aankondiging op de site van het Lowland Photo Festival:

‘Waarom staan er zo weinig vrouwelijke natuurfotografen op het podium van het Lowland Photo Festival?’. Het is een vraag die we vaak te horen krijgen. Het antwoord is niet zo eenvoudig… Er zijn niet alleen minder fotograferende vrouwen, onze ervaring leert ook dat ze niet zo tuk zijn op lezingen geven.

Driewerf hoera dus nu de Nederlandse natuurfotografe Brigitte van Krimpen komt schitteren op ons hoofdpodium! Als kers op de taart is ze ook nog eens een fotografische alleseter én een creatieve duizendpoot!

Bovendien heeft Brigitte al bijzonder veel fotografische jaren op de teller staan, ze begon immers al met fotograferen toen ze pas 8 was. Dagen kon ze samen met haar vader doorbrengen in de DOKA waar ze toen al experimenteerde met haar beelden. Sindsdien verloor ze haar hart aan haar grote liefde: de macrofotografie. Vooral bloemen konden haar toen en nu nog steeds het meeste bekoren.

Of het nu fotograferen, tekenen of schilderen is, pure registratie komt er niet aan te pas bij Brigitte. Het creatieve en kunstige haalt altijd de bovenhand. Vandaar dat ze onophoudelijk zoekt naar vernieuwing, naar weer een nieuwe grens om te verleggen.

Brigitte is niet alleen verslingerd aan natuurfotografie, ze houdt er ook van om haar visie en tips te delen met anderen. Zo is ze sinds april 2021 samen met Loes Belovics – die ook al het podium van Lowland sierde – de drijvende kracht achter Deel de Natuur, een digitaal platform waar passie voor natuur en fotografie centraal staan.

Kortom, de geknipte persoon om op zaterdagvoormiddag 10 december de aftrap te geven van het Lowland Photo Festival! Wedden dat Brigitte ook jou zal weten te inspireren met haar lezing ‘Nature as Art’?

Lees meer over Brigitte...

Kom jij naar het Lowland Photo Festival? Hier vind je alle informatie over het festival en het bestellen van je ticket en, als DDN-gebruiker profiteer je van een aantrekkelijke korting!

 


  • Credit: Picasa
  • Taken: 19 October, 2022