00 Landschap, flora, diversen
05 Creatieve/experimentele foto
Oisterwijk
Mini boompje
Tijdens een gezellige vriendendag van Deel de Natuur naast kennismaken, gezelligheid, escaperoom, mini-workshop, tijd mogen besteden aan zelf fotograferen. Brigitte reikte ons een aantal creatieve technieken aan en 1 daarvan heb ik gebruikt bij het maken van deze foto. Het is een soort Pep Ventosa, maar dan van bovenaf: een ienie minie boompje een keer of 9 gefotografeerd mbv meervoudige belichting. Het resultaat werd een "zonnebloem" met de herfstige ondergrond van donkere bladeren.
Deze foto is ingezonden in de wedstrijd van de vriendendag Meet your friends. Inzenden kan door de deelnemers met max. twee foto’s per deelnemer tot en met 4 december 2024.
Van 5 tot en met 7 december kunnen alle DDN-gebruikers hun stem uitbrengen, de inzending met de meeste duimpjes is de winnende foto! De fotograaf wint een DDN Workshop naar keuze.
De uitslag volgt op 8 december a.s.
- Aperture: f/8.0
- Camera: Canon EOS R
- Credit: Else Hultink
- Shutter speed: 1/80s
- ISO: 1000
- Taken: 16 November, 2024
- Exposure bias: 0/1EV
- Focal length: 105/1mm
Reacties
Gaaf dat je de techniek gelijk op je eigen wijze hebt ingezet! Het resultaat mag er zijn. Een intrigerende vorm, mooie kleuren en texturen.
Dankjewel Elbert Jan voor je fijne reactie!
Een fraaie creatie Else. Heel eigen en uniek, knap gemaakt.
Dankjewel Brigitte. Ik was zelf ook wel verrast wat eruit kwam.
Wow, supercreatief. Goed bezig geweest met de Pep Ventosa techniek. Heel mooi resultaat!
Dankje Doris. Het was leuk om te ontdekken dat je die techniek ook op een andere manier kunt inzetten.
Een mooie en bijzondere creatie met een aantrekkelijke kleurstelling heb je ervan weten te maken!
Dankjewel Jeroen voor je leuke compliment!
Wat een originele manier om Pep Ventosatechniek toe te passen! De meesten (waaronder ik) liepen om een boom heen, en jij zocht het in het kleine, met dit fraaie resultaat!
Dankjewel voor je leuke reactie Karin!
Ik had al vaker een rondje gelopen met Pep rondom een grote boom. Leek me nu een leuk experiment om dat eens te doen rondom een mini boompje en standpunt van bovenaf te kiezen
Ik vind je Pep Ventosa bloem heel mooi gelukt! Ook de bladeren boven de bloem zijn mooi. Echter, doordat de bladeren aan de bovenrand wat lichter zijn dan die eronder, gaat toch een stuk van mijn aandacht naar boven, weg van de bloem.En ik ben er zelf niet uit of het dan een meerwaarde geeft of dat het teveel afleid van je hoofdonderwerp...
Dank voor je fijne inhoudelijke commentaar Agnes!
Ik ben het met je eens, heb lang getwijfeld wat ik zou doen, er is ook voor te pleiten alleen de bloem te presenteren. Uiteindelijk is het toch deze uitsnede geworden.
De filosfie erachter: een zonnebloem strekt zich altijd uit naar het licht, daarom gekozen om het bovenste deel wat meer in het licht te zetten als richting waar de bloem heen gaat. Dat wordt m.i. versterkt door de bladsteeltjes die vanaf de bloem reiken in de richting van de lichtere blaadjes en op hun weg wat van het licht uit de bloem meenemen naar boven. (Of als je het vanuit andere richting leest: wat van het licht van boven meeneemt naar de bloem 😉)
Namens het team van Deel de natuur van harte gefeliciteerd met de foto van de dag Else!
Wat een leuke verrassing! Dankjulliewel!
Erg mooi uitgevoerd, Else! Ik ga mee in je beslissing om het bovenste lichte gedeelte in je uitsnede te houden. Ik vind het onterecht dat er vaak wordt gedacht dat alle aandacht naar het hoofdonderwerp moet gaan. Dat levert m.i. minder interessante opnames opleveren. Ook in dit geval voegt het, zoals je zelf ook al beargumenteert, iets toe!
Felies nog voor de FvdD!
Dankjewel voor je fijne reactie en felies, Ronald!
Wat een gave foto, en heel leuk dat je deze techniek op eigen wijze hebt toegepast.
Dankjewel voor je mooie woorden, Cocky!