Home Verslag DDN Fotodag Boerenglop

Verslag DDN Fotodag Boerenglop

 

Verslag DDN Fotodag Boerenglop

Zaterdag 24 juni 2023

 

 

 

 

Zaterdag 24 juni waren wij te gast in de tuin van Ronald en Ina Bergkamp.

Deze dag was georganiseerd door Deel de Natuur. 
We werden zeer hartelijk ontvangen met koffie, thee en wat lekkers in een werkelijk waar prachtig mooie, groene tuin. Fraaie bomen, natuurlijk karakter en een mooi aangelegde vijver met een  border met sierplanten.. Links achterin ligt goed verstopt een ruime, verzorgde fotohut. Groot, schoon en voor de hut een prachtige setting in het bos met mooi lichtinval. De hut is voorzien van grondstatiefplaten en rijstzakken. Je fotografeert door camouflagenet en je kunt er rechtop staan. In de hut kun je zelfs koffie en/of thee zetten. Voor de kleineren onder ons liggen er kussens.. er is aan alles gedacht! Zelfs een wc is te vinden op het terrein.
We gingen in shifts de vogelhut in en de anderen vermaakten zich dan in de tuin, waar je je heerlijk met je macrolens kon vermaken. Ik had me als uitdaging gesteld de lensbaby sweet 50 de hele middag te gebruiken..  een behoorlijke uitdaging. Nog niet zo bedreven hierin, maar er waren genoeg leuke onderwerpen. 

Iedereen vermaakte zich, zowel in de hut als in de tuin.

De lunch bestond uit soep en krentenbollen. En er stond de gehele dag water, het was een behoorlijk warme dag en koffie en thee voor ons klaar.

Het was een geslaagde dag  Dank jullie wel Ronald en Ine.

Dikke complimenten van ons
Tom Kruissink en Ellen Stegeman

 

 

Flower Power - Ellen Stegeman

Op de fotodag van DDN bij Ronald Bergkamp in de tuin had ik mijzelf uitgedaagd in de, overigens prachtige tuin alleen de Lensbaby sweet 50 te gebruiken. Een erg lastig lensje wat je wel dwingt iets creatiever te werk te gaan. Ben er nog niet zo bedreven in, maar oefening baart kunst. Ik vind het erg lastig te bepalen waar je de scherpte legt, hier koos ik voor de linker bloemblaadjes.

 

 

Samen - Corrie Schalij

Deze fotodag was een uitgelezen dag om kennis te maken met de prachtige stek van Ina en Ronald Bergkamp. Het was heerlijk weer, de tuin en vijver lagen er zonovergoten bij; dus heerlijk met de macrolens aan de slag gegaan. Me in de loop van de dag laten verwennen met koffie, koek, soep enz... 't was echt top.. En toen mocht ik met de laatste groep de vogelhut in. Eh.... nauwelijks vogels op de foto gezet; de show werd volkomen gestolen door de familie eekhoorn. 

 

 

Lekker slokje - Corrie Schalij

Nog een foto van de geslaagde DDN-fotodag in Klazienaveen. Ongelooflijk leuk om de eekhoorns zo bezig te zien. 

 

 

Groene kikker aan het zonnen - Kees Schimmel

Deze foto gemaakt tijdens de DDN fotodag bij Ronald Bergkamp in Klazienaveen. In de vijver zwommen enkele mooie groene kikkers. Deze ging op de rand van de stenen zitten en genoot van het warme zonnetje. Ik iets minder eerlijk gezegd.

 

 

Vink kijkt het even aan - Kees Schimmel

Deze vink zat een moment stil en wachtte af of hij nog wat voedsel kon bemachtigen. Foto gemaakt vanuit de schuilhut van Ronald Bergkamp tijdens de DDN fotodag. 

 

 

Ellen Stegeman

 

 

Ronald Bergkamp

 

 

 

Reacties

Geef een reactie