Home Verslag DDN fotodag Boomkikkers en meer! 30-8

Verslag DDN fotodag Boomkikkers en meer! 30-8

 

Verslag DDN fotodag 'special' Boomkikkers en meer!   

30 augustus 2021

 

Op 30 augustus jl. mochten we een groep hele enthousiaste fotografen verwelkomen in het mooie Drenthe om op het bijzonder fraaie natuurterrein van Edo van Uchelen Boomkikkertjes, Muurhagedissen en nog veel meer te gaan fotograferen.  In dit beeldverslag laten we de deelnemers aan het woord,  want wie kunnen de impressies van deze geweldige dag beter onder woorden brengen dan zij?

 

 

 

Desiree Adam

Het was een erg gezellige fotodag te Vledder om Boomkikkers en andere prachtige diertjes te fotograferen. Heel erg genoten, heerlijk om een boel bekenden weer te zien en een aantal nu in levende lijve te leren kennen. Dit boomkikkertje was net omhoog de struik in gesprongen om toch nog wat zon te pakken te krijgen, macrolens erop, dus het is nu een lief hangend boomkikkertje in habitat...

 

 

Doris Henriquez

Een heerlijke dag gehad op het natuurterrein van Edo van Uchelen. Vele leuke onderwerpen gezien om te fotograferen waaronder deze muurhagedis, wat een mooi beestje.

 

 

                                                                         Cor Bak  

Dit boomkikkertje hield de braam stevig vast om niet naar beneden te vallen. Foto is gemaakt tijdens de fotodag van DDN bij Edo. Prachtige locatie voor macro natuurfotografie

 

 

Roelie Steinmann

De fotodag op het terrein van Edo was het genieten afgelopen maandag. De boomkikkertjes trokken als eerste mijn aandacht, wat zijn ze toch enorm schattig. En natuurlijk was het ook weer super leuk om iedereen even te spreken en ook weer nieuwe mensen te ontmoeten.

 

 

Danielle Heskamp

Geelbuikvuurpad tijdens fotodag bij Edo in Vledder.

 

 

Nieske Siepel

Op 30 augustus mee geweest naar de Boomkikkers. Wat een prachtig natuur gebied heeft Edo naast z'n huis gemaakt. Fantastisch, al die dieren, slangen, boomkikkers, hagedissen, insecten en vlinders het is een waar smulparadijs voor dieren en fotografen.

 

 

Jantje Gras

Maandag een mooie dag gehad in de geweldige tuin van Edo van Uchelen Ook de foto hut was zeer de moeite waard. En niet vergeten Loes en Nieske van Deel de Natuur die alle vragen beantwoordden.

 

 

Marja van der Laan 

Maandag een leuke dag gehad tijdens de boomkikkertjes fotodag van Deel de natuur Erg leuk om bezig te zijn samen met mensen die dezelfde passie hebben De boomkikkertjes waren geweldig, die had ik nog nooit gezien. Erg schattig en fotogeniek.

 

 

Marlies Lenselink 

Bij Edo in Vledder staan in zijn natuurgebied ook vele bloemen, met mijn Helios lens is het dan heerlijk om te "schilderen" met het licht en de composities.

 

 

Birgitte Bergman 

Tijdens de fotodag van Deel de natuur, fotografeerde ik dit dagdromende boomkikkertje. Het was een geslaagde dag met gezellige deelnemers op het prachtige terrein van Edo van Uchelen. Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel en had graag nog wat langer of er nog een dag gefotografeerd. Bedankt voor de goede organisatie Deel de Natuur!

 

 

Aart van Veldhuizen

De vogelhut ook bezocht in Vledder. Moest duidelijk even wennen aan de omgeving en wat ik mooi vond. De achtergrond waar het water zomaar eindigt was niet mijn keus. Gelukkig landde deze specht in het gras, om water te drinken. Heb hiervan meerder kijkrichtingen, ook waar de specht nog wat omkijkt Je moest snel reageren want de vogels waren druk in de weer.

 

 

                                                                Henk Meeuwes 

Op 30 augustus een dag op pad geweest met een groot aantal fotografen in 'de tuin' van Edo van Uchelen, het boomkikkerparadijs. Maar ook mooie andere dieren en insecten. De dag was georganiseerd door Deel de Natuur, een heerlijke dag. Dank voor de goede organisatie!

 

 

Petra van der Zande  

Gefotografeerd tijdens de Deel de Natuur dag in Vledder op het privé natuurterrein van Edo. Goed georganiseerd, ruim terrein waar de groep genoeg ruimte had.

 

 

Karin Verbrugge 

 In  Vledder in Drenthe tijdens de boomkikker fotodag van DDN.

 

 

                                                                                                                                    Annie Keizer 

Een superleuke "boomkikkerdag" in Vledder. Mijn eerste boomkikkers gezien...wat een superleuke beestjes...en wat zijn sommige klein. Bijna allemaal zaten ze héél stil.....soms erg moeilijk te vinden. Gelukkig waren er veel fotografen in de buurt die ze wél zagen! Deze probeerde in de struik omhoog te klimmen. Maar kieperde met blad en al aan de achterkant naar beneden. Al ploeterend probeerde hij weer omhoog te klimmen...enne...gelukt!

 

 

Loes Belovics

 

Bij dit boomkikkertje fotografeerde ik tussen de bramen door, passen en meten, viel niet mee, en precies toen ik het kikkertje vrij in beeld had sprong er ineens een tweede bovenop! Niet binnen de scherptediepte en ook nog eens wat achter de vage bramen, maar dat maakt het juist wel een beetje spannend?

Het was  een fantastische fotodag in Drenthe! De weergoden, de kikkertjes, hagedisjes en zelfs slangen, ze werkten allemaal optimaal mee. En niet te vergeten natuurlijk de gezellige en enthousiaste deelnemers én de heerlijke soep :-) 

 

 

 

Aan deze fotodag hebben we een fotowedstrijd verbonden. 

 A.s. donderdag 16 september maken we de winnaar hiervan bekend en hij of zij wint het Handboek natuurfotografie, beschikbaar gesteld door Edo van Uchelen.

Nieuwsgierig naar de inzendingen?  Klik hieronder op de tag #Wedstrijd  en je krijgt ze allemaal te zien!

 

 

 

Reacties

Geef een reactie