Home Verslag DDN fotodag IJzel aan de IJssel

Verslag DDN fotodag IJzel aan de IJssel

DeelDeNatuur Fotodag: IJzel aan de IJssel

Het bleek een koude woensdagmorgen te zijn voor de DeelDeNatuur.nl leden-dag. Het had goed gevroren en het was mooi helder, maar er was ook geen wolkje aan de lucht en het was verre van windstil. De IJssel lag er fraai bij in al zijn grandeur, water klotste tegen de dijken, uiterwaarden waren nog steeds grotendeels blank van het hoge water van een week daarvoor… LH_2 foto Lia Hulsbeek En ijzel was genoeg voorhanden. EB_3 foto Esther Bakker   SH_4 foto Simone Hogenkamp De zonsopkomst was kort maar mooi en begon al ver voor de echte zonsopgang. RS_1 foto Roelie Steinman Ondanks de afwezigheid van wolken, toch nog veel fraaie kleuren. Er werd heel wat afgeklikt, al bibberend en diep weggedoken tegen de koude wind. NvG_2 foto Nico van Gelder   EB_1 foto Esther Bakker   RS_2 foto Roelie Steinman De brug over de IJssel naar Zutphen was daarbij vaak een dankbaar “leitmotiv”. BvS_1 foto Ben van Straaten   HB_3 foto Hanny Bosveld Toen de zon goed aan de hemel begon te staan was er ontzag en verwondering over de enorme troepen ganzen die opvlogen vanaf hun rustplekken. WM_1 foto Wilma Muller Na het landschap achter ons niet vergeten te hebben. MG_1 foto Menno Graaf en nog even om de hoek te hebben geloerd, verlieten wij deze mooie plek aan de IJssel voor onze volgende stop. MG_2 foto Menno Graaf Voor deze stop was DE blikvanger een prachtig doorkijkje op slot Nijenbeek, een fraaie ruïne van een oud kasteel met een markante toren die onder de huidige condities nog steeds met zijn voeten ruimschoots in het water stond. GD_2 foto Gjalt Dupon   SH_3 foto Simone Hogenkamp   JK_3 foto Joke Kloppenburg Het was een wat beschutte plek, met bosjes en mooie lijnen de ondergelopen uiterwaarden in. SH_2 foto Simone Hogenkamp   BZ_2 foto Betty Zijlstra Even verderop was een mooie doorsteek die net boven water aan het komen was, MG_3 foto Menno Graaf een heerlijke plek om wat te spelen en natte en goed vieze voeten te krijgen. SL_3 foto Sip Liewes   Daarna door naar de derde plek, slot Nijenbeek zelf. GP_1 foto Gerald Peterson Niet alleen het kasteel was hier een trekpleister, ook wat reetjes aan de andere kant van het weiland en de overwinterende ooievaars (tegenwoordig geen zeldzaamheid meer) gaven aanleiding de camera te gebruiken. RJB_3 foto Ronald Jan Bos Maar ook hier waren de restanten water, duidelijk op de terugtocht, een goede bron van inspiratie WM_5 foto Wilma Muller Na nog een kleine omweg kwamen we allemaal weer terug bij de Reuvershoeve, waar een goede pannenkoek een waardig einde was van een mooie ochtend fotograferen en genietend buiten zijn. De camera’s bleven hier in de tas…   N.B.  Even op de foto klikken om de foto in groot formaat te zien (dat geldt voor de meeste foto's, want niet alle foto's zijn in HD formaat aangeleverd helaas)      

Reacties

  1. Ik wil graag even reageren op deze voor ons vieren een zeer geslaagde dag , de plekjes die uitgezocht waren door Menno waren zoals we gewend zijn van hem weer bijzonder en fotogeniek ook het bijzonder mooie weer werkte goed mee en wat wij :Wilma Esther Ina en Ron bijzonder leuk hebben gevonden het afsluitende eten in het pannenkoeken restaurant en het napraten over deze bijzondere fijne dag .
    En als er nu toch veren worden uitgedeeld heb jij Menno er in onze ogen wel een paar verdient ,nogmaals bedankt voor deze fijne dag.

Geef een reactie