Home Portfolio Luuk Vermeer

Portfolio Luuk Vermeer

Portfolio Luuk Vermeer 

 

Profielfoto

 

Hoe ben je begonnen met fotografie? 

Ik ben opgegroeid in een gezin waar mijn vader en mijn 2 broers bijna met een camera om de nek geboren zijn. En vaak gingen wij er met z’n drieën op uit om de natuur te beleven en op dia vast te leggen. Wij woonden in een streek waar niet veel natuur te vinden was, dus werd al gauw alle vakantie’s doorgebracht midden op de Veluwe. Daar leerde wij het Grofwild kennen. In die tijd liepen wij veel te wandelen in de bossen rondom het Aardhuis bij Apeldoorn. Maar gaandeweg werd mijn eigen interesse uitgebreid met flora, macro en vogels. 

 

Havik10

Havik   

Waarom speciaal natuurfotografie? 

In de natuur vind ik alles wat ik in mijn vrije tijd nodig heb. Rust, ruimte, stilte en beleving. Vooral omdat ik niet gespecialiseerd ben in één onderwerp, maar eigenlijk alles wat ik in de natuur tegenkom mooi vind om te fotograferen, raak je nooit uitgefotografeerd. Onderwerpen genoeg. 

 

Zonsopgang in Polder Arkemheen

Zonsopkomst in polder Arkemheen   

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen? 

Best een moeilijke vraag. Er zijn veel factoren die een rol mee kunnen spelen om dit te beantwoorden. Maar één van de belangrijkste is het licht. Ook best wel belangrijk is dat je voor het beste licht vaak vroeg op moet staan. Gelukkig is dat voor mij geen probleem. Ik maak zelf gebruik van een hutje in het bos, waar niet of nauwelijks gevoerd wordt. Er is alleen water voor de hut. Dus op deze plek is het belangrijk dat het een poosje niet heeft geregend, want dan komen er vogels drinken. En dan moet je ook nog is vrij zijn van het werk. Zoveel mogelijk uren zitten voor een geslaagde foto of van een wat zeldzamere soort is hier een belangrijke factor. Ook is het belangrijk om op het juiste moment ergens te zijn waar je verwacht iets moois te kunnen zien. Kennis van een bepaald gebied is dan wel belangrijk. 

 

Hermelijn 2

Hermelijn   

Wat is jou mooiste fotomoment ooit? 

Nog moeilijker om hier een juist antwoord op te geven. Ik heb zoveel mooie momenten gehad . Maar voor mij is het nog steeds een beleving om een Havik of een Sperwer voor de hut te hebben , die dan ook nog even wil blijven zitten. En al vele jaren fotografeer ik ieder voorjaar weer met veel plezier het Wildemanskruid. Een prachtige plant om van alle kanten te fotograferen. 

 

Wildemanskruid. Pul. vulgaris

Wildemanskruid - Pulsatilla vulgaris   

Waardoor of hoe laat jij je inspireren? Inspiratie om tot een mooie foto te komen haal ik doorgaans gewoon zo uit de natuur. Verder kijk ik veel foto’s van anderen op natuur site’s, en kijk ik regelmatig in natuurboeken en tijdschriften met veel foto’s van  diverse fotografen. 

 

Grutto in mist

Grutto in de mist   

Wat staat er nog hoog op jouw wish list? 

Teveel eigenlijk. Al jaren wil ik graag naar het Hoge Noorden voor o a het Noorderlicht, maar ook op plantenjacht in Chili en Patagonië. Als Rotsplanten liefhebber kun je daar je hart ophalen. Het is een totaal andere wereld dan de planten in onze Alpenlanden. En zo zijn er nog vele andere plekken waar ik best naar toe zou willen. Wensen genoeg dus. 

 

Matterhorn Wallis Zwitserland

Matterhorn Wallis Zwitserland   

 

Kleine Zonnedauw

Kleine Zonnedauw   

 

Kievitsbloem 4

Kievitsbloem   

 

Sperwer 01

Sperwer   

 

Eekhoorn 11

Eekhoorn   

 

Boerenzwaluw 7

Boerenzwaluw   

 

Zonsopgang

Zonsopkomst

 

Reacties

 1. Hallo Luuk, mooi voor je dat jij ook de aandacht krijgt, die je dik verdiend hebt. Werd trouwens hoog tijd!!
  Leuk om jouw geschiedenis door te nemen. Wat betreft rust, stilte en belevenis kan ik je heel goed begrijpen.
  Lekker even weg van deze toch wel onrustige wereld. De belevenissen bij je fotografiehutje, daar kan ik me heel goed in verplaatsen.
  Ook met de paddenstoelen weet je wel raad en niet te vergeten: de plantenwereld.
  Al met al weet je heel goed je mannetje te staan wat betreft de kennis van de natuur en de fotografie.
  Tevens heb je in je portfolio ook nog eens fraaie foto's geplaatst.
  Ik wens je van hier, hele mooie fotografiejaren en vooral een gezonde tijd toe.
  Misschien komen we elkaar nog wel eens een keer tegen. Zou ik wel leuk vinden.

  Groeten, Fons

Geef een reactie