Home Verslag DDN Workshop Paint in colors

Verslag DDN Workshop Paint in colors

 

Verslag DDN Workshop Paint in colors 21 april 2023

 

 

Schilderen in de camera met licht en kleuren, hoe doe je dat en waar moet je op letten? Om deze vraag te beantwoorden was het Jac. P Thijssepark te Amstelveen wederom het decor voor de DDN workshop "Paint in Colors".

De weersvoorspellingen ware best wel slecht, zodat we de vroege start om 6.30 uur moesten verplaatsen naar 12 uur, maar gelukkig waren de weergoden ons uiteindelijk goed gezind en konden we de gehele middag helemaal "los" gaan op de bloemenpracht die het park bezit. Na een voorstelrondje onder het genot van een kop koffie en een stroopwafel gingen we het park in.  Eenmaal in het park gaven we een inleiding over hoe je nu precies kan schilderen met je camera en het belang van kleurenharmonie, waarna iedereen enthousiast en met veel individuele begeleiding aan de slag ging. In de praktijk betekende dat vooral languit op de grond liggen met een zo’n laag mogelijk camerastandpunt.

De deelnemers laten zoals gebruikelijk weer hun mooiste resultaten zien en geven daarbij veelal een impressie van de dag, we delen ze graag in dit verslag.

 

 

 

 

 

Adri den Bakker

Vrijdag heb ik meegedaan aan de workshop Paint in colors. Het was een inspannende ervaring met fijne deelnemers en een fantastische begeleiding. Ik wilde eigenlijk komen tot een andere compositie, maar verloor me in het proberen de voorgrond een belangrijk onderdeel van de foto te maken. En dat was moeilijker dan ik dacht!! Bij deze foto is dat m.i. gelukt. De anemonen stonden aan de rand van het water.

 

 

Henrike Hofstede

Gemaakt bij de workshop Paint in colors van Loes en Brigitte

 

 

Adri den Bakker

Tijdens de workshop in het Thijssepark van 21 april had ik alleen een macrolens bij me. Vanochtend met telelens op de herkansing om een kievitsbloem te fotograferen, met de les over het belang van de voorgrond in gedachten.

 

 

                                                                                              Nienke Beitema

Van Painting in pastel naar Painting in colors - tweede workshop met Brigitte en Loes deze lente. Weer meer geleerd en een zeer gezellige middag. Deze tulp is geloof ik wel door de meeste cursisten gefotografeerd. Ik had hem beter horizontaal kunnen fotograferen want dan had ik meer ruimte aan de linkerkant gehad. Maar ondanks dat toch wel blij met het resultaat.

 

 

                                                                                         Henrike Hofstede

Gisteren meegedaan aan de workshop Paint in colors bij Loes en Brigitte. Ik wilde leren microfoto’s te maken met de telelens. Dat viel nog niet mee. Het was de kunst om een bloemetje te vinden dat de kop boven het maaiveld uitstak.

 

 

Reacties

Geef een reactie