Home Verslag fotodag 'De Valk' DDN-Olympus

Verslag fotodag 'De Valk' DDN-Olympus

Olympus__Logo_basic

Verslag van de Fotodag Deel de Natuur / Olympus op 19 mei 2019

In samenwerking met Olympus organiseerden we op 19 mei jl een mooie en geslaagde fotodag bij De Valk Roofvogels in Lunteren.

In de ochtendsessie maakte een groep van 25 fotografen enthousiast kennis met de lichte en veelzijdige systeemcamera's van Olympus, terwijl in de middag een groep van dezelfde grootte het neusje van de zalm, de Olympus OM-DE M 1X, mocht uitproberen.

Gerard en Bettine van De Valk Roofvogels verzorgden de fotomodellen, een grote variatie in uilen en roofvogels,  die onder hun vakkundige zorg en begeleiding zonder riempjes vrij rond mochten vliegen.

Olympusdag1

Beide sessies gingen van start met duidelijke en inspirerende presentaties door Jannes Boonstra en Alexander Koenders en ondertussen was Cheyne Croes druk bezig om de camera's voor iedereen klaar te zetten.

  Olympusdag2  

Aansluitend was er ruim de tijd om met de Olympus Camera's en objectieven aan de slag te gaan.  Dat betekende soms nogal eens zoeken naar de juiste knopjes en instellingen, maar Alexander en Jannes wisten iedereen vlot op weg te helpen en al gauw klikten de camera's en werden er prachtige foto's gemaakt.

En wie kunnen daar het beste over vertellen?  De deelnemers natuurlijk!  We vroegen hen hun foto's en ervaringen te delen, en geven onderstaand hiervan een selectie:

  4 190519_olympus_jos muitjens Bateleur - Jos Muitjens

Jos:  Mijn passie is natuurfotografie en met name vogels (in de vlucht) en wilde weten hoe de Olympus op dit gebied presteert. Ik kwam daarom om 1 type camera eens in een gecontroleerde omgeving te proberen namelijk de OMD-EM-1 of 1X . Dat is zeer zeker gelukt en met name de scherpte van de lenzen was uitstekend bevallen.

.

19-05-2019 Siberische Oehoes (7 weken oud) door Babette Rens-002 Siberische Oehoe's 7 weken oud - Babette Rens

Babette: Wat heb ik een geweldig mooie dag  gehad bij De Valk Roofvogels te Lunteren, georganiseerd door Deel de Natuur in samenwerking met Olympus. Wat super gaaf dat ik de nieuwe Olympus OM-D E-M1X (met 12-40 mm PRO) mocht uitproberen. Wat een fijn toestel ! Dank jullie wel voor deze ervaring.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kuifcaracara - Jan te Rietstap

Jan: Ik heb heel lang nagedacht welke foto ik zou insturen.  Die van de landende Oehoe met zijn vleugels prachtig uitgestrekt… , van de Zeearend die over het water scheert… maar nee het is toch deze geworden. Deze Kuifcaracara was zo nieuwsgierig naar het lepeltje in het theekopje. Het moment duurde ook maar een aantal seconden, waarbij ik snel moest reageren om een aantal foto’s te maken.

  2 2019-05-020 Oehoe - Otto van den Berg Otto: Op deze mooie zondag reed ik naar Lunteren en trof daar gelijkgestemde, allemaal ‘Olympus mensen’ / spullen. Na een korte presentatie van de organisatie en Olympus sprekers mochten alle genodigden met de nieuwe Olympus OM-D E-M1X naar buiten, geheel willekeurig trof ik een X met een 12-40mm Pro objectief, is overigens een lens die ik net zelf drie maanden in mijn bezit had. Ik dacht eerst had dit niet de 40-150mm Pro moeten zijn die vogels zitten immers niet direct naast je op schoot, dat wordt helemaal niets. Maar niets was minder waar, wat was ik blij met mijn combi. Ik heb die middag genoten van alle vogels van De Valk Roofvogels welke in alle rust werden aangeboden door de medewerkers. De menu structuur van de Olympus OM-D E-M1X lijkt op die van mijn eigen camera dus konden snel aan de slag met de tips van Alexander.

Er was voldoende ruimte en meerdere mogelijkheden om jouw mooiste plaatje te schieten. Na z’n drie-en half uur en een regenbuitje verder stonden er op mijn SD kaartje van 16G een kleine 950 foto’s, hoe rap kan dat gaan. Thuis aangekomen vertelde ik vol enthousiasme wat ik allemaal had gezien en meegemaakt. Het uitzoeken van alle foto’s kon beginnen en ik had meerdere toppers. Er was een foto op de Facebook Page van Olympus geplaatst waarop ik en Babette plat op het gras liggen te wachten aan de rand van de vijver op de Europese oehoe. De eerste aanvlieg actie ging niet helemaal goed, maar de tweede vlucht was helemaal perfect en ben ik persoonlijk heel tevreden over en is hiermee bestempeld tot mijn favoriet van die dag. Wat heb ik genoten van die middag door de combinatie van mensen, de natuur en het aanhoren / delen van deze passie aan elkaar.

.

DSC05844 Otto en Babette wachtend op de Europese Oehoe ©Loes Belovcis   8 P1010166ddn Els van Leening Europese Oehoe - Els van Leening

Els: Met de foto van de Oehoe bedank ik de hele organisatie die deze foto dag hebben mogelijk gemaakt. Goede uitleg en kunnen werken met een Top camera de E-M1X .Deze dag was voor herhaling vatbaar.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zwarte Gier - Peter Homan

Peter: Ik vond het een erg geslaagde ochtend, de gastvrijheid van Deel de Natuur , Olympus en niet te vergeten De Valk.  Het was voor mij de eerste keer om zo dicht op vrij vliegende roofvogels te zitten. Een hele ervaring en tegelijkertijd een uitdaging om mooie plaatjes te schieten met een toestel die je niet kent.

.

19 P5191356-HR-1 John Trap Amerikaanse Zeearend - John Trap

John: Het was een indrukwekkende dag om deze vogels zo van dichtbij  te mogen aanschouwen en te fotograferen. Het was een prima georganiseerde dag van Deel de natuur en Olympus. Het kunnen uitproberen van de nieuwste Olympus OM-D E-M1X was tevens een opsteker.

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Uilnachtzwaluw - Madeleine Assink-Kleve

Madeleine:  De foto van die vogel op de boomstronk daar ben ik de naam van vergeten  maar hij zag er zo streng en treurig uit in zijn eentje dat ik hem  verenigd heb met zijn tweelingbroer waardoor hij ineens een stuk blijer kijkt! De hartvorm die de 2 vogels zo vormen staan voor het warme hart  dat ik Olympus en jullie toedraag na deze perfect verzorgde dag.

Reacties

Geef een reactie