Home Verslag Fotodag Special IJsvogels en meer

Verslag Fotodag Special IJsvogels en meer

 

Verslag Fotodag Special IJsvogels en meer

Zaterdag 15 juli 2023

 

 

 

 

 

De door Nieske en Boele Siepel begeleidde "DDN Fotodag Special IJsvogels en meer" was een groot succes. Al vroeg in de ochtend hadden alle deelnemers de IJsvogels al eens voor de lens gehad. Een prachtige en heel gezellige dag!   In dit verslag delen de deelnemers hun foto's en ervaringen.

 

 

Marga Ronhaar

Zaterdagmorgen Fotodag Deeldenatuur , we werden om 8 uur ontvangen door Nieske en Boele met koffie en koek. Kennismaken met de andere leden van DDN, dat voor leuke verrassing zorgde. We werden in groepjes van drie verdeeld over de hutten. Het was vaak hard werken want de IJsvogel liet zich diverse malen zien om een visje te verschalken. Na een heerlijke goed verzorgde lunch gingen we door tot einde van de middag.

 

 

Nicolette Verdugt

Zaterdag 15 juli was mijn eerste fotodag bij DDN. Vroeg opstaan (kwart over 6 zat ik in de auto) om om 8 uur gastvrij ontvangen te worden door Nieske en Boele in Veendam. Een mooie locatie, we werden in groepjes verdeeld over 3 fotohutten. Heel snel hadden we al de eerste ijsvogel gezien en niet veel later dit paartje. Deze ijsvogel "valt aan" om de paring te beginnen. Nieske en Boele heel erg bedankt voor de fijne dag!

 

 

Nicolette Verdugt

Na de "aanval" foto nu de paring zelf. Een mooi toetje, hoewel dit nog helemaal aan het begin van de fotodag in Veendam was. De dag was al meer dan goed!

 

 

Cor Bak

Zaterdag 15 juli een prachtige fotodag IJsvogelfotografie meegemaakt die door Nieske en Boele werd georganiseerd bij RDW. Na een voorstelrondje werden de zeven fotografen in drie groepen verdeeld over de drie fotohutten. Bij iedere fotohut kwamen de ijsvogels met enige regelmaat in beeld en was er geen moment van verveling. Wat een mooie kleurrijke vogels zijn het toch. Deze foto is gemaakt, na de heerlijke verzorgde lunch (zelfgemaakte groentesoep met broodjes knakworst) in de "duikhut".

 

 

Cor Bak


Deze ijsvogel is gemaakt in de achterste fotohut bij RDW in Veendam. Op deze tak was er een mooie zachte achtergrond. Bij deze foto had het ijsvogel mannetje zijn staart mooi omhoog staan. Nieske en Boele nogmaals bedankt voor de organisatie en verzorging deze dag. Ik kom graag nog eens terug op deze mooie locatie. Een unieke plek om deze mooie vogel te fotograferen.

 

 

Yolanda Rook

15 juli was ik te gast in Veendam waar ik met 6 anderen en met gastvrouw en heer Nieske en Boele een fantastische dag gehad heb. We werden met heerlijke koffie met lekkers ontvangen, het programma werd doorgenomen en we konden 'los'. Wat hebben we veel ijsvogels gezien en veel kansen gehad om te fotograferen - het was moeilijk, maar zo geweldig. Heel graag tot een volgende keer.

 

 

Yolanda Rook

Superleuke dag gehad in Veendam met Nieske en Boele - we kregen veel kansen om de IJsvogel te fotograferen. We waren met gezellige deelnemers en iedereen genoot van deze dag.

 

 

Marga Ronhaar

Voor de IJsvogelwand zit dit vrouwtje te wachten tot de man onderlangs weg vliegt op zoek naar .....!

 

 

Petra van der Zande

Wat een unieke plek! Vanuit elke hut zijn de ijsvogels actief. Prachtig om daar eens kennis mee te maken.

 

 

Boele Siepel

Foto gemaakt tijdens de fotodag IJsvogels 

 

 

Nieske Siepel

Deze foto is NIET gemaakt tijdens de fotodag. Heb die dag niet zoveel gefotografeerd (druk met andere zaken) dus maar eens in mijn IJsvogel-mapje gedoken. Deze foto is gemaakt in de maand mei.

 

 

 

Reacties

Geef een reactie