Home Verslag Fotodag special 'Vaartocht Molenpolder'

Verslag Fotodag special 'Vaartocht Molenpolder'

 

Verslag Fotodag special 'Vaartocht Molenpolder'

Woensdag 12 juni 2024

 

 

Woensdag 12 juni stond er een prachtige Fotodag Special op ons programma:  Een vaartocht door de Molenpolder, een bijzonder laagveengebied bij Tienhoven in de provincie Utrecht.
Na de koffie en traditionele DDN-stroopwafel gingen de trossen los en konden we in de fluisterboot in alle rust genieten van dit fraaie stuk natuur. Boswachter Kaj van Staatsbosbeheer vertelde ons onderweg vele interessante wetenswaardigheden over alles wat we zagen en over het beheer van het gebied.

We gingen van boord om het zeldzame trilveen onder onze voeten te voelen en om uitgebreid de mooie Ronde zonnedauw te fotograferen die hier veelvuldig groeide.

 

 

Zoals gebruikelijk in de verslagen laten de deelnemers hier weer hun mooiste beelden zien, vergezeld van een impressie van hun ervaringen, geniet even lekker mee!

 

 

Zonnedauw - Cor Bak

Op 12 juni mee geweest met de fotodag Vaartocht Molenpolder. Onder begeleiding van Richard's zoon een mooie vaartocht gemaakt en onderweg informatie ontvangen over het beheer van dit gebied door Staatsbosbeheer. Onderweg een stop gemaakt om de zonnedauw te fotograferen en kennis gemaakt met het trilveen. Gelukkig hadden we droog weer met zon en wolken en was het leuk om weer wat oude vrienden van DDN op deze dag te ontmoeten. Loes en Richard bedankt voor de organisatie van deze leuke fotodag.

 

 

Krulletje - Cor Bak

Ook deze macro foto is van de zonnedauw gemaakt op de fotodag. Nu van de bloemetjes die bijna opengaan. Na de zonnedauw locatie zijn we ook nog naar een andere locatie gereden voor o.a. orchideeën. De ontvangst deze dag was natuurlijk weer vanouds met koffie en koek. Bedankt weer Loes. 

 

 

Red - Boele Siepel

Foto gemaakt tijdens de DDN fotodag in Tienhoven Tussenstop tijdens de vaartocht om Zonnedauw te fotograferen. Ik heb me op de Libellen gestort. Denk dat dit de Bloedrode Heidelibel is? Gezellig dag, leuke mensen ontmoet. Dank aan Loes, Richard en Kaj .

 

 

Molenpolder - Nieske Siepel

Tijdens de fotodag van DDN, boottocht gemaakt op de Molenplas \ Foto gemaakt met een lange sluitertijd en bewogen tijden het varen. 

 

 

Bling bling - Nieske Siepel

Bling Bling dit keer gelukt met een zaklantaarn, zonnetje was er soms, maar net niet genoeg. Gisteren een vaartocht gemaakt met DDN op de Molenplas De gezellige fotodag was georganiseerd door Richard en Loes, waarvoor dank. We werden ontvangen met koffie en een overbekende DDN koek. Daarna op de boot die werd bestuurd door Kaj, de zoon van Richard. Hij vertelde tijdens de vaartocht over het gebied en de problemen die ontstaan door de rivierkreeft. Leuke mensen ontmoet, genoten van de dag.

 

 

Dromerig Zonnedauw - Mariëlle Jurvillier

Het kleine Zonnedauw plantje gefotografeerd tijdens de fotodag in de Molenpolder. 

 

 

Glow in the Dark - Netty Kuijlaars - Weekers

12 juni hadden we een gezellige fotodag in de Molenpolder. Loes en Richard namens ons mee naar een mooie plek waar we oa zonnedauw mochten fotograferen. Loes, Richard en Kaj dank voor deze mooie dag en de inspirerende verhalen. Exif: Nikon D 750 105 mm macrolens F4 ST 1/400 sec ISO 100

 

 

Vang druppels - Monique Achterberg

DDN organiseerde met een gids van Staatsbosbeheer een foto dag met een vaartochtje door het oude veenlandschap van de Molenpolder. Onderweg maakten we een stop om o.a. Zonnedauw te fotograferen. Het was een grappig gezicht om al die fotografen op de grond te zien liggen, zitten of kruipen om dit kleine plantje te fotograferen. Het beeld is een stack, samengevoegd met Helicon. 

 

 

Zit mijn haar goed - Doris Henriquez

Gisteren een gezellige fotodag special gehad in de Molderpolder die door Loes en Richard georganiseerd was. De zoon van Richard, Kaj, gaf ons uitleg over de rijke historie van dit veengebied en over de dreiging die de invasieve exoot, de rivierkreeft, vormt voor de kwaliteit van het water. We stopten onderweg om trilveen te voelen en de zonnedauw te fotograferen. 

 

 

Een fraaie verleider - Doris Henriquez

Zo op het eerste gezicht is de zonnedauw de onschuld zelve, maar wee het insect dat zich in de val laat lokken. Eerst legt hij het loodje in een plakkerig goedje en wordt vervolgens ook nog eens gewurgd. Gisteren een gezellig fotodag special in de Molenpolder gehad onder begeleiding van Loes en Richard waar we o.a. deze fraaie verleiders konden fotograferen. 

 

 

 

Na de prachtige vaartocht nam Kai ons mee naar een heerlijke bloemenweide waar o.a. orchideeën, grote ratelaar en oranje havikskruid gewilde onderwerpen waren voor de DDN-fotografen.

 

 

Havikskruid - Mariëlle Jurvillier

Dit oranje havikskruid gefotografeerd tijdens de fotodag Molenpolder.

 

 

Rietorchis - Doris Henriquez

Tijdens de fotodag in de Molenpolder gingen we na het varen naar een veld dat vol stond met o.a. de rietorchis. Geprobeerd om een high-key opname van te maken. 

 

 

Grote boterbloem - Gonda Versteeg

Boswachter Kaj wees ons op deze grote boterbloem in de sloot toen we tijdens de fotodag naar het veldje met orchideeën liepen. Hij stond niet op een makkelijke plek, maar op de terugweg ben ik toch even gestopt en heb hem vastgelegd. Aan Kaj had ik gezien dat deze bloem best bijzonder is. 

 

 

Oranje havikskruid - Gonda Versteeg

Tijdens de fotodag special vaartocht Molenpolder gingen we ook naar een veldje met orchideeën. Ik vond het lastig om rust te vinden in dit veld vol bloemen. De oranje haviksbloem vond ik prachtig. Bij de nabewerking zag ik pas goed hoe mooi dit plantje is. Zie de gouden meeldraden! Ik had daar meer uit kunnen halen.. Het was een leuke en leerzame dag!

 

 

Verwilderd - Monique Achterberg

Na ons leuke vaartochtje met DDN over de Vechtplassen, zijn we in de middag naar een prachtig veldje gegaan met orchideeën en andere planten. Tussen al die planten en grassen viel het opvallende fel Oranje havikskruid goed op. Het was even zoeken om de bloempjes mooi vrij te krijgen. 

 

 

Rietorchis - Loes Belovics

We hadden een prachtige DDN-dag in de Molenpolder. Eerst een vaartocht door dit prachtige gebied, met een tussenstop vol Zonnedauw en daarna nam boswachter Kaj ons mee naar een veld vol Orchideeën, Grote ratelaar, Oranje haviksbloem en nog veel meer, genieten dus! Bij deze Rietorchissen heb ik met de telelens een gaatje tussen de vegetatie door gezocht om een lekkere zachte voor- en achtergrond te krijgen. De ondergrond was trouwens heel nat!

 

 

Met onze dank aan Richard en Kaj Kalkman!     (Foto Loes Belovics)

 

 

Reacties

Geef een reactie