Home Verslag Meet your friends

Verslag Meet your friends

 

 

 

Deze maand is het een jaar geleden dat we de Vrienden van Deel de Natuur in het leven riepen en vandaag de dag mogen we ons verheugen in de vriendschap van 57 DDN-gebruikers.  We zijn hen zeer dankbaar voor de financiële steun die zijn ons geven én voor de waardering voor Deel de Natuur die hieruit blijkt.  Al met al een hele goede reden om elkaar eens te ontmoeten en daarvoor organiseerden we op 13 augustus jl  de eerste “Meet your  Friends”!

Dit plan werd enthousiast ontvangen en we mochten 21 aanmeldingen registreren. Wat we echter niet konden voorzien was dat 13 augustus midden in een hittegolf zou vallen, dat resulteerde helaas in 10 afmeldingen, maar met de overige 11 ‘diehards’ maakten we er toch met enige aanpassingen een fantastische dag van,  in dit verslag maken we hier je hiervan graag deelgenoot.

Op deze hete zaterdag ontmoetten we elkaar voor welkom en kennismaking in het Van der Valk Hotel de Witte Bergen onder het genot van koffie, thee en gebak en nog even heerlijk in de koelte van het restaurant.

 

 

 

Gewapend met een aantal foto-opdrachten wandelden we daarna via een lommerrijk bospad naar de nabijgelegen Zuiderheide, alwaar we een pleisterplaats vonden onder een grote den op een heuveltje, dat bleek een goede keuze,  er was schaduw, en stond een briesje en we genoten er van een prachtig uitzicht over de bloeiende heide en de mooie zandverstuiving.

 

Tijd voor de foto-opdrachten:

·         Zandverstuiving

·         Bloeiende heide

·         Abstract

·         Dier

·         Solitaire boom

 

Vanwege de hitte besloten we dat niet perse alle 5 de opdrachten uitgevoerd hoefden te worden, 3 naar keuze was ook voldoende, maar de meeste deelnemers lieten zich niet kennen en gingen aan de slag! De resultaten verschijnen binnenkort op de site.

 

 

 

 

 

 

Onder onze grote den hielden we  een gezellige picknick, fotografen onder elkaar hebben altijd genoeg gesprekstof. 

 

 

Maar die gezelligheid moesten we toch even onderbreken voor het ‘serieuze werk’, namelijk een heuse quiz!

 

 

Telkens 10 vragen in 3 categorieën, te weten Zuiderheide, Natuur en Fotografie.   Onder streng toeziend oog van de ‘juffen’ Brigitte en Loes moesten alle telefoons natuurlijk weg en bij elkaar spieken mocht uiteraard ook niet.

Het werd stil onder onze boom….. totdat er hier en daar gelach opsteeg,  toen wisten Brigitte en Loes zo ongeveer wel bij welke vraag men bezig was.  Want wat te denken van:

Over de Gooische heidevelden lopen paden die de naam ‘Doodweg’ dragen. Waar komt die naam vandaan?

A.             Deze paden zijn doodsaai

B.             Het zijn paden  die men gebruikte om een dode naar zijn laatste rustplaats te brengen

C.             Deze paden lopen allemaal dood

 

Wat is een hyperfocale afstand?

A.             Een stand waar je hyper van wordt

B.             Dit is de scherpstelafstand die voor een bepaald brandpunt en diafragma de maximale scherptediepte oplevert.

C.             De afstand tussen je onderwerp waarop je scherpstelt en je achtergrond

 

Wat is panning?

A.             Het met de camera volgen van een bewegend onderwerp met een wat langere sluitertijd

B.             Het fotograferen van potten en pannen

C.             Een bepaalde manier van zoomen die zorgt voor een wazige achtergrond

 

 

 

Toen alle formulieren waren ingeleverd kon er nog even gefotografeerd worden en gingen de juffen met de rode pen aan het werk…..

 

 

 

Het was de bedoeling de gehele dag op de hei te blijven, maar de temperatuur liep op en last minute besloten we de laatste onderdelen van het programma in de koelte van De Witte Bergen te doen onder het genot van een heerlijk verfrissend drankje.

Daar hielden we de Brainbox,  een informeel groepsgesprek waarin we ideeën omtrent Deel de Natuur met elkaar  konden uitwisselen.

En toen het grote moment, de uitslagen van de quiz……

Agnes Kroes werd de winnares van de categorie Zuiderheide,   Nienke Beintema was de beste in Natuur en Elly Kruyff was de enige die alle 10 vragen Fotografie goed had!

Deze drie dames hebben elk een DDN Fotodag naar keuze gewonnen, gefeliciteerd!

Degene die van alle quizonderdelen de meeste vragen goed had beantwoord was de overall-winnaar en dat is geworden ….. Nienke Beintema!  Nogmaals van harte gefeliciteerd. Nienke wint een DDN Workshop naar keuze.

 

En zo kwam er een einde aan onze eerste Meet your Friends,  een geslaagde dag waarvan we nu al weten dat er volgend jaar een volgende Vriendendag zal komen!

 

 

                                                                                              https://www.deeldenatuur.nl/vrienden-van-deel-de-natuur

 

Reacties

Geef een reactie