Home Thema van de maand september - Zoogdieren

Thema van de maand september - Zoogdieren

 

Thema van de maand september - Zoogdieren

 

Het woord zegt het eigenlijk al, zoogdieren – ook wel mammalia genoemd met een sjiek Latijns woord- zogen hun jongen. Ze maken als enige in het dierenrijk moedermelk.

Zoogdieren zijn warmbloedige, levendbarende en gewervelde dieren, daarnaast onderscheiden zij zich van andere dierklassen door een harige huid, die hen beschermt en door ontwikkelde hersenen. Het meest intelligente zoogdier is de mens, maar die doet natuurlijk niet mee met ons maandthema.

Zoogdieren heb je in alle soorten en maten, ze leven op het land, maar ook in het water en enkele kunnen zelfs vliegen. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze kunnen ademen met longen en dus ook de dieren in het water zullen regelmatig boven water moeten komen. Dat maakt het leven van een wildlife fotograaf iets gemakkelijker.

Er zijn ruim 5500 soorten, onderverdeeld in 1250 geslachten, ruim 150 families en 28 ordes. Ze zijn heel klein zoals een muis of juist heel groot, zoals een nijlpaard. En alles daar tussen in. Zoogdieren komen bijna overal ter wereld voor, dus keuze te over dus voor jou als fotograaf.

Dus trek je camouflagepak aan, kruip in je schuiltent of ga gewoon naar de dierentuin. Maar het leukst is natuurlijk gewoon in de vrije natuur. Deze maand is het bronsttijd bij de Edelherten, dat biedt je kansen voor prachtige foto’s.  Of wie weet,  spot jij wel je eerste wolf!  Ook de  grote grazers zoals Schotse Hooglanders, Konikpaarden zijn welkom.  Houd er wel rekening mee dat vee (koeien en schapen) in principe niet is toegestaan, lees daarvoor even de voorwaarden.

Leef je uit en verras ons met een grote diversiteit aan beelden. Zoals altijd zijn ook de beelden uit je archief welkom.

Om mee te doen kies  je bij het uploaden van je foto voor Categorie 01 – Thema van de maand

We kijken er weer naar uit en geven je onderstaand nog wat inspiratie:

 

                                                                                                 Reebok - Dick Pasman

 

 

                                                                                               Leeuw - Joop Wollendorf

 

 

Boommarter - Sip Liewes

 

 

Siberische grondeekhoorn - Doris Henriguez

 

 

Das - Bas Oosterom

 

 

Vos - Gonnie van de Schans

 

 

Vleermuizen - Nieske Siepel

 

 

Edelherten - Ronald Bergkamp

 

 

Zeehond - Jos Paalvast

 

 

Wolf - Wouter Vroom

 

 

Haas - Aart M. van Veldhuizen

 

 

Wisent - Loes Belovics

 

 

Otter - Eric Gibcus

 

 

Edelhert - Wouter Vroom

 

 

 

Na afloop van de maand wordt de winnaar bepaald door het geven van stemmen/duimpjes.  

De winnende foto krijgt een plekje in de spotlights en extra aandacht op Facebook en Instagram én maakt kans op een mooie prijs! 

Uit de winnaars van de maandthema’s wordt namelijk een overall winnaar gekozen

 

 

Reacties

Geef een reactie