Home Verslag Workshop 100 tinten wit

Verslag Workshop 100 tinten wit

 

Verslag Workshop 100 tinten wit

27 en 28 oktober 2023

 

De belangstelling voor de Workshop 100 tinten op 28 oktober was groot, daarom organiseerden we een extra workshop op 27 oktober. En zo stonden we twee keer in de mooie Loonse & Drunense Duinen om de enthousiaste en leergierige deelnemers de fijne kneepjes van high key bij te brengen. 

In dit verslag tonen we uiteraard een aantal mooie resultaten, zien we de deelnemers in actie én we laten hen aan het woord over hun ervaringen.

 

Workshop 100 tinten wit  - 27 oktober

 

 

Herfst - Tineke van Persie

Tijdens de workshop High Key van Brigitte en Loes heb ik van deze boom meerdere foto's genomen met verschillende composities. Zoals altijd was het gezellig en zeer leerzaam. vele adviezen over onze instellingen, composities. Maar ook praktische zaken betreffende mijn statief (waar ik altijd heel onhandig mee bent). Ook de schriftelijke tutorial over het bewerken was goed te volgen. En heb ik bij deze foto ook uitgevoerd. Ondanks de regen was de workshop zeer geslaagd.

 

 

 Black & White - Tineke van Persie

Tijdens de workshop High key deze boom op verschillende manieren gefotografeerd. En ik vond hem thuis op de laptop ook mooi om hem om te zetten in zwart/wit bewerking.

 

 

                                                 Amiable - Jeroen Lagerwerf

Deze foto is gemaakt tijdens de workshop "100 Tinten Wit" van Brigitte van Krimpen. Omdat ik altijd met veel zorg - juist niet overbelicht - leek mij dit een leuke uitdaging. Doe is gek en overbelicht eens een keer... Brigitte nam ons mee naar een aantal foto objecten om daar met haar hulp, maar naar eigen inzicht foto's van te maken. Dit is een foto van object twee. Ik heb een texture van oud papier gebruikt om de foto iets meer een schilderachtig effect te geven.

 

 

Luminesca - Jeroen Lagerwerf

Nog een foto van de workshop "100 tinten wit". Ook hier heb ik met texture het geheel een wat oude look gegeven. Over de compositie was ik het niet direct met mijzelf eens. Ik had hem in eerste instantie naar 16:9 bijgesneden, maar ik vind 3:2 gewoon een fijner formaat. Het bosje rechts is een beetje eigenwijs, daar hou ik wel van. Zonder het bosje wordt het een saaie plaat mijns inziens.

 

 

 High key, lonely tree - Mariëlle Jurvillier

Tijdens de workshop vrijdag 27 oktober deze lonely tree gefotografeerd bij de Drunense duinen.

 

 

 High key, double tree - Mariëlle Jurvillier

Deze foto heb ik gemaakt tijdens de workshop 100 tinten wit. Ik heb twee keer dezelfde boom samengevoegd, waarvan ik er een horizontaal heb gespiegeld. In de ene boom heb ik de oranje herfsttinten iets aangedikt. Ben benieuwd wat jullie er van vinden.

 

 

Workshop 100 tinten wit  - 28 oktober

 

 

Bomen  - Joke van der Veen

Gemaakt tijdens workshop 100 tinten wit. Brigitte legt steeds iets goed uit, met een stukje theorie erbij en met duidelijke voorbeelden, en daarna mag je het zelf in praktijk brengen. Dat werkt prima voor mij! Hier heb ik ervoor gekozen om het beeld om te zetten in zwart -wit, waarbij ik ervan houd om wel echte zwarte tinten erin te hebben. Ik twijfel een beetje of het nu nog high-key is...

 

 

Boom - Joke van der Veen

Ook deze gemaakt tijdens de workshop 100 tinten wit. Ik heb geprobeerd om de boom los te krijgen van de struiken in de achtergrond. Ook hier vond ik het zwart-wit veel rust geven in het beeld, vandaar mijn keuze.

 

 

Treesome - Richard Kalkman

Op 28 oktober samen met een groep enthousiaste fotografen, weer veel mogen leren tijdens de workshop 100 tinten wit. Onder deskundige leiding van Brigitte en Loes werd ons stapsgewijs de grondbeginselen van high-key fotografie bijgebracht. Voor mij een fijne extra creatieve techniek. Met vele mogelijkheden zoals in dit beeld een 'painterly look' ontstaat. Dames dank jullie wel voor je enthousiasme en het geboden programma. Het was weer top!

 

 

                                                                               Reaching out - Richard Kalkman

Ook deze foto is gemaakt tijdens de workshop 100 tinten wit van afgelopen weekend. De toegepaste high-key effect geeft meerdere creatieve nabewerking mogelijkheden. Voor dit beeld heb ik gekozen voor de omzetting naar zwart/ wit en nabewerking in Nik Silver Efex Pro 2. Waardoor een soort pen tekening effect ontstaat.

 

 

Lonely tree - Cocky Anderson

Wat een fijne workshop was 100 tinten wit, nogmaals dank Loes en Brigitte! Ik ga er zeker meer mee doen. Leuk om te zien hoe de deelnemers dezelfde bomen toch weer net ietsje anders omzetten naar high key. Ik heb ervoor gekozen om het groen eruit te trekken en de nadruk op de rode blaadjes te leggen. Maar ik moet mijn persoonlijke lesje via Teams nog krijgen, dus ik ben heel benieuwd naar de feedback straks!

 

 

                                                              Verstrengeling - Cor Bak

Zaterdag 28 oktober in het prachtige natuurgebied Loonse en Drunense duinen de workshop 100 tinten wit gevolgd. Na een gastvrij welkom met koffie namen Loes en Brigitte ons mee het gebied in.  Brigitte gaf op drie locaties uitleg over de techniek van high-key fotografie, composities en nabewerking aan de hand van zelf gemaakte foto's in het gebied. Ik kwam er al snel achter dat high-key niet alleen 2 stops overbelichten is. Ik heb voor twee bomen gekozen die niet als voorbeeld hebben gediend.

 

 

Herfst of winter - Cor Bak

Deze foto is ook gemaakt tijdens de workshop 100 tinten wit. Zelf in de nabewerking met LR wat aan de schuifjes gezeten. Het lijkt net of er sneeuw is gevallen op de struiken in de achtergrond. Het was een leerzame workshop. Bedankt Loes en Brigitte voor jullie inspirerende uitleg en enthousiasme. Ik ga zeker de techniek vaker toepassen.

 

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie