Home Workshop Anders kijken, anders doen

Workshop Anders kijken, anders doen

 

Workshop Anders kijken, anders doen

Zaterdag 9 november 2024

 

Heb jij ook het idee dat jouw fotografie een boost kan gebruiken en zou je graag anders dan anders beelden willen maken, dan is deze workshop helemaal geschikt voor jou.

Tijdens een wandeling van ongeveer 5 km stoppen we bij een aantal hotspots om anders te kijken naar onderwerpen en die op een creatieve manier te fotograferen.

De Amsterdamse waterleidingduinen zijn daar uitermate geschikt voor, je vindt hier legio aan onderwerpen, zoals waterpartijen met reflecties, oude bomen met structuur en mos, wuivende graspollen en niet te vergeten statige bomen met herfstkleuren.

Je mag op de meeste plekken in dit gebied struinen, waardoor het een heerlijke speelplek is voor de creatieve fotograaf.

 

Waar & wanneer:

Amsterdamse waterleidingduinen

9 november 2024

09:00 – 14:00 uur

€69,-

 

Voor wie:

De workshop is bedoeld voor iedereen die graag wil leren anders te kijken naar onderwerpen waar je vaak gewoon aan voorbij loopt.

Technieken die hierbij aan bod kunnen komen zijn Abstract, High Key, meervoudige belichting, ICM en advies in nabewerking.

Kennis van de belichtingsdriehoek en handmatig scherpstellen is een pre, maar geen must. Twijfel je of deze workshop voor jou geschikt is, neem dan gerust even contact met ons op. De workshop wordt gegeven voor een kleine groep deelnemers, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Minimaal 6 en maximaal 8 personen.

 

Door wie:

Brigitte van Krimpen & Loes Belovics

 

Inhoud:

·           Leren zien en anders kijken

·           Compositie bepaling (Landschap)

·           Abstractie, kleurgebruik en lijnenspel

·           Spelen met licht

·           Spelen met de witbalans

·           Creatieve technieken zoals ICM, High Key en meervoudige belichting (mits jouw camera die optie bezit)

·           Advies voor nabewerking

 

 Wat neem je mee:

·           Camera

·           Voldoende geheugenkaartjes en accu’s

·           Objectieven: standaardlens (24-70 / 24-105), groothoek, telezoom (100-400 / 70-200),  macro, vintage objectief,  eigen initiatief. Denk wel aan het gewicht dat je de hele dag mee moet dragen. Een trolley is hier niet geschikt.

·           ND grijsfilter (Little stopper, big stopper of variabel ND filter) deze is noodzakelijk om langere sluitertijden te kunnen verkrijgen die nodig zijn voor ICM, zeker onder zonnige omstandigheden

·           Polarisatiefilter (indien je deze bezit; kan glimmers op de bladeren verminderen en kleuren intensiveren)

·           Statief: onder de bomen kan er vrij weinig licht zijn en mogelijk ook nodig voor meervoudige belichtingen, realiseer je wel dat we 5 km gaan lopen.

·           In geval van een regenbui is een plastic zak of hoes handig om je camera te beschermen

·           Goede kleding en schoenen voor het juiste weer

·           Lunch en drinken (bij ontvangst is er koffie / thee)

 

Goed om te weten: “Vrienden van Deel de Natuur”  genieten een korting van 10% op de workshops. Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur 

 

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

- workshop Anders kijken – anders doen 9 november 2024

 

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

 

­Foto's Brigitte van Krimpen

 

 

Foto's Loes Belovics

 

 

 

Reacties

Geef een reactie