Home DDN fotodag - Jac. P. Thijssepark

DDN fotodag - Jac. P. Thijssepark

 

DDN Fotodag - Jac. P. Thijssepark

Donderdag 8 juli 2021

 

Het is eindelijk zover, we mogen weer met meer mensen naar buiten!

Hierdoor kunnen we weer nieuwe plannen maken voor onze  welbekende DDN Fotodagen,  gezellige en leerzame dagen waarop we met gelijkgestemden op stap gaan om te fotograferen, elkaar te leren kennen  en kennis en ervaring uit te wisselen, dat alles letterlijk in het kader van "Deel de Natuur".

Op donderdag 8 juli staat een bezoek aan het Jac. P. Thijssepark  in Amstelveen op de kalender. Een dag vooral voor macroliefhebbers, maar er is meer te beleven dan macro, de vele doorkijkjes en vogels in het park maken het een plek die voor elke natuurfotograaf een waar feest is.  Je kunt er dan ook met alle soorten lenzen goed uit de voeten.

We beginnen de dag om 6.00 uur om te profiteren van het mooie ochtendlicht en de rust in het park. We prikken geen eindtijd,  je blijft zolang je het naar je zin hebt. Bij zwaar bewolkt weer passen we de starttijd aan.

Deze dag wordt begeleid door 2 teamleden van Deel de Natuur: Loes Belovics en Brigitte van Krimpen.  Zij zijn vraagbaak voor alles wat je wilt weten en geven praktische hulp, tips en adviezen, zodat je niet alleen een gezellige dag beleeft, maar gegarandeerd ook met mooie foto's naar huis gaat.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

 

In tegenstelling tot eerdere fotodagen vragen we dit jaar een financiële bijdrage.  We genieten allemaal van onze prachtige nieuwe site, maar om die in de lucht te kunnen houden hebben we inkomsten nodig.

Voor deze DDN Fotodag Jac. P. Thijssepark is de bijdrage € 24,50 per persoon, maar daarvoor krijg je zoals vermeld hulp en begeleiding van ervaren fotografen van het DDN-team én achteraf feedback op je foto's.  En last but not least:  hiermee help je mee aan het in stand houden van Deeldenatuur.nl  Je bijdrage komt dan ook geheel ten goede aan de Stichting Deel de Natuur.

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van je naam, aantal personen en telefoonnummer.  Je ontvangt van ons dan nadere informatie.

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij want Vol=Vol.

Uiteraard conformeren wij ons aan de geldende coronamaatregelen.

Ter voorbereiding maakten Brigitte en Loes op 28 juni  alvast een rondje door het mooie fotogenieke park en ze geven je onderstaand een impressie van wat je er zoal kunt fotograferen.  Krijg je er al zin in??

 

Doorkijkje - Brigitte van Krimpen - 24-105mm lens op 24mm - F/11

 

Overvloed van varens en groen - Loes Belovics - Macrolens 90mm F/4

 

Reiger in het groen - Brigitte van Krimpen - 100-400 telezoom op 360 mm F/6.3

 

Geen dauw, maar nat van de regen - Brigitte van Krimpen - Macrolens 100mm F/2.8

 

Bokeh in de vroege ochtend - Brigitte van Krimpen - Meyer Gorlitz Oreston 50mm+tussenring F/1.8

 

Varens creatief - Brigitte van Krimpen - Helioslens 

 

Pluizenbol - Brigitte van Krimpen - Nikkor 50mm+tussenring F/1/8

 

Blaassilene - Loes Belovics - Telezoom 100-400mm op 364mm F/5.6

 

Allium - Loes Belovics - Telezoom 100-400mm+1.4 extender op 560mm F/8

 

Beemdooievaarsbek - Loes Belovics - Telezoom 100-400mm+1.4 extender op 560mm F/8

 

Met kriebelbeestje - Brigitte van Krimpen - Telezoom 100-400mm op 278mm F/5

 

Juffertje - Loes Belovics - Telezoom 100-400mm+1.4 extender op 518mm F/8

 

Riet - Brigitte van Krimpen - Telezoom 100-400mm op 250mm F/10

 

Heermoes - Brigitte van Krimpen - Meyer Gorlitz Oreston 50mm+tussenring F/1.8

 

Bamboe - Loes Belovics - Telezoom 100-400mm+1.4 extender op 560mm F/8

 

Bamboe - Brigitte van Krimpen - Telezoom 100-400mm op 400 mm F/5.6

 

 

Informatie over Dr. Jac. P. Thijssepark  

Jacobus Pieter Thijsse was een Nederlands schrijver, onderwijzer en natuurbeschermer, die vooral bekend werd door zijn vele bijdragen op het gebied van de natuureducatie, veldbiologie en natuurlijke historie. Als heempark is het Dr. Jac. P. Thijssepark wel het bekendst in Amstelveen.

De heemparken in Amstelveen verschillen van de latere heemparken, zoals die in de jaren zestig zijn ontstaan. Heemparken in Amstelveen zijn geen verzamelingen van nagebootste (cultuur)landschappen met bepaalde plantengemeenschappen. In het Dr. Jac. P. Thijssepark spelen de composities en de belevingswaarde een grote rol. De dynamiek van de beplanting is groot. Kortom een walhalla voor de macrofotograaf.

 

Reacties

  1. Wat superleuk, zo´n fotodag! Ik zou graag meegaan, al is het maar om jullie een keer in levende lijve te zien. Maar helaas is dit echt te ver weg voor mij. Veel plezier!. Gr. Cocky

Geef een reactie