Home Verslag DDN fotodag Zandhagedissen

Verslag DDN fotodag Zandhagedissen

 

Verslag DDN Fotodag Zandhagedissen

 

Na 15 maanden stilte vanwege de COVID19 perikelen konden we eindelijk 10 juni 2021 weer van start met onze fotodagen. Net als in 2019 ging er weer een groep DDN-ers op zoek naar Zandhagedissen.  Jammer genoeg een veel kleinere groep dan voorgaande jaren, gezien de nog geldende Corona maatregelen. 

Om 9.30 uur verzamelden 3 natuurfotografen zich bij de parkeerplaats en werden we welkom geheten door Ronald Bergkamp, onze begeleider voor die dag. Na een welkomstwoord volgde een korte wandeling, waarbij natuurlijk druk gepraat werd over natuurfotografie en DDN. De weergoden waren ons gunstig gezind want de zon stond al hoog aan de strakblauwe  hemel en de temperatuur klom gestadig. Zandhagedissen houden nu eenmaal van een lekker zonnetje dus dat beloofde wat. 

Onder het genot van een kop koffie vertelde Ronald over Zandhagedissen in het algemeen en hoe je deze het best kan fotograferen.  Daarna begon de zoektocht naar de beestjes, die redelijk snel werden gevonden.  De temperatuur steeg inmiddels tot 28 graden, oefff wat kan het warm worden op de hei, het zand en zonder wind. Zelfs de Zandhagedissen leken het te warm te krijgen en verstopten zich steeds meer onder de heidestruikjes, een plek waar het ondoenlijk was om ze te fotograferen. Gelukkig hadden de meesten van ons echter al een fraai diertje op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

Na de lunch die door de deelnemers zelf was meegenomen lieten de Zandhagedissen zich nog maar sporadisch zien en waren erg snel en schichtig. Gelukkig waren er meer onderwerpen. Regelmatig kwamen boerenzwaluwen nippen aan het water van een ven en zoefden de libellen om onze oren. Tja die waren natuurlijk beiden wat te snel, maar de meikevers - die in groten getale in de eikenbomen hingen - waren wel hele gewillige fotomodellen. 

Halverwege de middag had iedereen wel één of meerdere foto’s waar men tevreden mee naar huis kon en werd besloten om huiswaarts te keren. 

Al met al was het weer een geslaagde DDN-fotodag, waar niet alleen lekker werd gefotografeerd, maar waar het gelukkig ook erg gezellig was! En we hopen natuurlijk dat we heel snel weer met meer mensen op pad kunnen om samen de passie voor natuur en fotografie te kunnen delen.

 

 

 

 

 

Lia Brinkman

Lia: "Tijdens de fotodag van Deel de Natuur heb ik deze zandhagedis gefotografeerd. Het is mijn eerste zandhagedis. Wat zijn ze leuk. Bedankt voor de gezellige fotodag!"

 

Nieske Siepel

Nieske:  "Met DDN op pad geweest om de zandhagedissen te fotograferen. Erg gezellige dag gehad. Jammer dat de hagedissen zich niet vaak lieten zien door de warmte en liever onder de heide en tussen het dode hout kropen maar degene die we gezien hebben waren goed benaderbaar en lieten zich graag fotograferen. Ronald bedankt voor het organiseren, wij hebben er van genoten!"

 

Nieske Siepel

 

Ronald Bergkamp

 

 

Reacties

  1. Wat een mooie foto's zijn er gemaakt, het is vast een geweldige dag geweest. Jammer dat ik die niet mee kon gaan, maar zo kan ik toch nog een beetje mee genieten van jullie plezier die dag.

    groetjes Roelie

Geef een reactie