Home DDN Fotodag Werk aan de Groeneweg

DDN Fotodag Werk aan de Groeneweg

 

DDN Fotodag Werk aan de Groeneweg

Vrijdag 12 mei 2023

Deze fotodag is volgeboekt, je kunt je desgewenst nog aanmelden voor de reservelijst

 

We nodigen jullie graag uit voor de Fotodag Werk aan de Groeneweg op vrijdag 12 mei a.s.

Het  kleinschalige natuurgebied “Werk aan de Groeneweg” van Staatsbosheer  in Schalkwijk (provincie Utrecht) is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit werk is aangelegd tussen 1914 en 1918 ter verdediging van het Fort bij Honswijk. De infanteriestelling bestaat uit een dubbele loopgraaf met aarden wallen en 55 groepsschuilplaatsen. Wat het gebied aantrekkelijk maakt voor natuur- en landschapsfotografie zijn de hoogstamfruitbomen die in 1932 zijn neergezet om de wallen minder te laten opvallen. Doordat men grond nodig had om de wallen aan te leggen ontstonden er ook veel waterpartijen. In deze waterpartijen zijn de heikikker, kamsalamander en andere amfibieën waargenomen. Ook is een strook met veldbloemen aangelegd voor vlinders en insecten. Kortom genoeg te fotograferen voor (macro) natuurliefhebbers. In het voorjaar zijn de wallen begroeid met koolzaad wat het gebied nog aantrekkelijker maakt voor kleurrijke foto’s. Ben je uitgekeken op dit gebied dan kun je aan de andere kant van de Lekdijk in de uiterwaarden van de rivier wandelen.

Deze fotodag wordt begeleid door Cor Bak.

Fotodagen zijn wezenlijk verschillend van de workshops die Deel de Natuur geeft. De bedoeling is om gezellig samen te fotograferen en informatie en inspiratie te delen aangaande onze gezamenlijke hobby.

Programma: Om 6:30 uur verzamelen we en gaan direct aan de slag om te profiteren van het mooie licht. Om 8:00 pauzeren we even voor  een kennismaking en voor een kopje koffie/thee (wordt voor gezorgd). We gaan door met fotograferen tot 13:00, maar uiteraard mag je daarna zo lang blijven als je zelf wilt. Afhankelijk van de weersomstandigheden starten we misschien iets later in de ochtend, in dat geval zal je daarover tijdig bericht ontvangen.

 

Wat neem je mee:

·           Camera

·           Voldoende geheugenkaartjes en accu’s

·           Objectieven: standaardlens (24-70 / 24-105), groothoek, macro, telezoom (100-400 / 70-200), lensbaby, vintage objectief, eigen initiatief

·           Statief voor landschap en eventueel een kersenpittenzak voor macro

·           Filters (ND gradueel zacht, polarisatie) als je die bezit

·           Kleding die vies mag worden (regenbroek kan erg handig zijn)

·           Matje voor je knieën

·           Witte paraplu (macro)

·           Eventueel een hoekzoeker als je die bezit

·           Lunch en drinken (bij ontvangst hebben we koffie / thee)

 

Voor deze fotodag vragen we een bescheiden financiële bijdrage van € 14,50  per persoon. Deze wordt gebruikt voor het in stand kunnen houden van onze prachtige site, waar we allemaal van kunnen genieten.

Goed om te weten: Voor  “Vrienden van Deel de Natuur”  is de eerste fotodag een welkomstgeschenk, op volgende fotodagen krijgen zij 20% korting en voor de workshops geldt een korting van 10%.  Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur

 

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan? Cor Bak  verwelkomt  je graag! 

Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

- fotodag Werk aan de Groeneweg 12 mei

 

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. Er kunnen maximaal 10 personen mee dus geef je gauw op, want vol = vol. 

Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.

 

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

We hopen je te zien op 12 mei en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen.

 

Reacties

Geef een reactie