Home Portfolio Daan de Vos

Portfolio Daan de Vos

 

Portfolio Daan de Vos

 

Hoe ben je begonnen met fotografie ?

 Ik ben niet echt een schrijver maar wil wel graag wat vertellen. Een manier om dat te doen is door fotografie. Het vastleggen van dingen die mij boeien of gebeurtenissen die ik wil delen als herinneringen voor later. Vanaf het moment dat ik een digitale camera kocht ben ik hiermee begonnen en dat is nu al ruim 10 jaar. Ik heb verder geen cursus gevolgd maar ben een echte autodidact.

 

Waarom natuurfotografie?

Ik werk als anesthesiemedewerker op de OK in het ziekenhuis waar het het hele jaar dezelfde temperatuur/luchtvochtigheid is en met weinig zicht naar buiten. Het is werk waar ik van hou maar ik moet mezelf wel 9 uur per dag concentreren, ik mag, zeg maar, geen fouten maken. Met de camera om mijn nek, rugzak om mijn schouders struinen door de natuur geeft mij rust. Je betreedt een wereld waar, als je goed kijkt, iedere keer weer verrast wordt. Het is voor mij verslavend om dit mooi vast te leggen en te leren.

 

 

 

 

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Een foto moet een verhaal vertellen, verwonderen en je aandacht vasthouden. Het moet een harmonieus geheel zijn van hoofdonderwerp, compositie, kleur en omgeving. Maar het allerbelangrijkste is dat ik het zelf mooi vind.

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

De mooiste fotomomenten zijn meestal de momenten voordat ik ga fotograferen. De wekker veel te vroeg moeten zetten maar, als je dan op locatie bent en je de vogels hoort zingen, de grondmist boven de velden ziet hangen, is het voor mij puur genieten.

Een fotomoment wat ik niet snel zou vergeten was het fotograferen van een ringslang zo on- Nederlands maar oh zo mooi.

 

 

 

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Ik laat me inspireren door het “kleine” en dan zijn we ook meteen bij mijn specialiteit de macrofotografie. Het is een wereld die voor velen verborgen blijft. Een wereld die ik probeer op mijn eigen manier vast te leggen. Ik wil ook alles weten over het onderwerp die ik fotografeer. Als dat bv een vlinder is wil ik weten hoe de rups eruitziet, wat ze eten, de vliegtijden en de biotoop waarin ze leven. De natuur is mijn inspiratiebron, ik had, denk ik, eigenlijk bioloog moeten worden ipv werken als anesthesiemedewerker in het ziekenhuis.

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wishlist?

Ik zou aan het einde van mijn carrière als macrofotograaf mijn beste foto willen maken.

Ben niet echt een soortenjager, het gaat er niet om wat je fotografeert maar hoe.

Op mijn wishlist staat wel dat er een moment moet komen waarop kijkers gelijk kunnen zeggen “hé dat is een echte Daan de Vos!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's!

 

Reacties

  1. Mooie portfolio Daan. De meeste foto's kende ik al. Mag wel zeggen dat ik je werk bewonder en vaak ook een inspiratie voor me is. Blijf fotograferen!!

  2. Hoi Daan, ik geniet altijd van jouw beelden en daarom is het nu fijn om ook een en ander over je te lezen en je zo een beetje te leren kennen.
    Ook hier weer fraai werk! Met jouw handtekening, want “hé dat is een echte Daan de Vos!” is echt al wel aan de orde hoor!

  3. Mooie portfolio Daan. Leuk om te lezen waar jij je inspiratie vandaan haalt en hoe
    je je verdiept in het leven van vlinders etc. Je foto's zijn natuurlijk altijd prachtig en mooi verzorgd, maar dat wist
    ik al jaren. complimenten voor je fotovakwerk.

  4. Het is altijd genieten van jouw foto's Daan; zeker met een fijn verhaal en de man achter de foto's daarbij. En die duidelijke signatuur die heb je al hoor, daar hoef je niet meer op te wachten.

Geef een reactie