Home Portfolio Dick Pasman

Portfolio Dick Pasman

 

Portfolio Dick Pasman

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?   

Ik ben begonnen met fotografie toen ik een jaar of 18 was. Na een paar jaar kreeg ik  steeds meer interesse in natuurfotografie. Ik begon met een Practica camera en ik denk dat ik daarna vrijwel alle grote merken wel in mij handen heb gehad.  Tegenwoordig werk ik  naar alle tevredenheid  met een Sony camera en Sony objectieven.

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Het buiten zijn  in de natuur vind ik heerlijk, ik geniet daar met volle teugen van. Elk seizoen, iedere dag en zelfs elk moment  is anders, ik laat mij telkens weer verrassen.

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Een foto moet uiteraard technisch goed zijn, met de juiste scherpte, belichting, uitsnede en compositie. Maar wat nog belangrijker is:  er moet iets gebeuren in een foto. Wanneer je op het moment dat je voor het eerst de foto ziet  een ‘wauw gevoel’ krijgt,  moet het beeld dat gevoel ook nog oproepen wanneer je  het voor de twintigste keer ziet. Als dat het geval is, dan ben ik tevreden.

 

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

Een van hoogtepunten zijn de uitvliegende Torenvalken. Ze vlogen vanuit de torenvalkenkast naar een conifeer en op dat ene speciale moment keek er één recht in de lens, een moment om nooit te vergeten

 

Waardoor laat jij je inspireren?

Ik kijk veel naar het werk van collega-fotografen, het internet biedt daarbij een onuitputtelijke bron van inspiratie, maar ook boeken en tijdschriften mag ik graag inzien.

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wishlist?

Ik hoop eens te mogen genieten van die fascinerende spreeuwenwolken en voor 2022  staat de Rio Tinto in Spanje hoog op mijn wensenlijstje,  ik verwacht me daar helemaal te kunnen uitleven op alle kleuren en vormen, abstracte fotografie is iets dat me erg aanspreekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Dat je een groot liefhebber bent van de natuur is wel te zien Dick. Je foto's hebben inderdaad iets extra's !
  Ikzelf ben bijzonder gecharmeerd van de foto met boom en zonlicht.
  Mooi portfolio!!

 2. Wat een prachtige veelzijdige portfolio.
  Supermooie beelden.....die valken...wat een belevenis om ze zo te kunnen volgen en ook nog zo te kunnen fotograferen. Ik snap dat dit één van je hoogtepunten was.
  Maar ook de andere beelden....erg fraai....dik compliment van mij!

  Groeten,
  Annie

 3. Fraai werk Dick, ik was altijd al een bewonderaarster van je abstracte beelden, maar je laat hier goed zien dat je nog veel meer in je mars hebt. Complimenten voor je vakwerk!

 4. Prachtig portfolio, Dick. Vooral die foto van de uitvliegende Torenvalken vind ik erg mooi, maar ook je andere foto’s zijn erg inspirerend.

  Groet, Leo

 5. Wat een mooie portfolio Dick, leuk de fotograaf achter de mooie foto's eens wat uitgebreider te
  leren kennen. Je foto's zijn prachtig. Dikke complimenten voor je foto-vakwerk.

Geef een reactie