Home Portfolio Erik Leisink

Portfolio Erik Leisink

Gijs Jongeleen, Eric Gibcus & Erik Leisink

Gijs Jongeleen, Eric Gibcus & Erik Leisink 

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Tijdens mijn wereldreis na mijn studie Geografie in 1999. Van deze reis wilde ik toch graag foto's als herinnering. Dus ik kreeg een oude camera van mijn ouders mee. Geklooi met rolletjes ook nog. 

 

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Fotografie ging daarna met pieken en dalen. Dan pakte ik het fotograferen weer op om het later weer neer te leggen. Het was rond 2007 toen ik besloot het structureel op te pakken en goede camera met objectieven te kopen. Ik ben altijd als een buitenmens geweest, dus als snel leg je landschappen en dieren vast. Ik begon eerst met natuurfotografie boven water, maar al snel volgde onderwaterfotografie naarmate mijn duikverslaving toenam. 

 

      

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Als de foto de mooie momenten weer herinneringen weer oproept. Ruige landschappen van Alaska of Noorwegen, de Zeeuwse zeepaardjes in de Oosterschelde, of een groep leeuwen bij zonsopgang in Etosha Namibië. Een geslaagde foto doet mij die momenten weer als een film voorbij komen. Als andere mensen kunnen meegenieten is dat mooi meegenomen. 

 

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

Dat zijn er twee. De eerste was het allereerste zeepaardje dat ik zag. En wel in onze eigen Oosterschelde bij de Zeelandbrug. Na een lange zoektocht vonden we het zeepaardje op 18 meter diepte. Foto's maken moest snel, want we waren bijna door onze duiktijd heen. Maar wat een mooi moment. De tweede was afgelopen zomer in Alaska, in Katmai NP om precies te zijn. Een van de weinige plekken ter wereld waar jij op korte afstand bij Bruine Beren kan komen.....lopend! 

 

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Naast vele mooi foto's Op Deeldenatuur inpireren mij de foto's van het blad National Geographic. 

 

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wish list?

Antarctica. 

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie