Home Portfolio Mathijs Frenken

Portfolio Mathijs Frenken

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat met dieren en natuur te maken heeft. Voor mijn achtste verjaardag vroeg ik een vogelboek en al snel herkende ik veel van de Nederlandse vogelsoorten. Ongeveer 5 jaar geleden zag ik bij een collega een foto van een havik op zijn computer. Deze foto bleek gemaakt te zijn door een vriend van hem. “Dat wil ik ook!”, was mijn reactie. Niet veel later kocht ik mijn eerste camera. 

 

      

Waarom speciaal natuurfotografie?

Natuurfotografie is nooit saai en altijd is er schoonheid te vinden in landschappen, achtertuinen en zelfs op balkons. De mogelijkheden worden oneindig wanneer je bedenkt dat overal wel leven te vinden is. Ik fotografeer dan ook alles wat met dieren en natuur te maken heeft, al hebben vogels nog steeds de voorkeur. 

 

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Om tot een geslaagde foto te komen heb ik een idee nodig. Na het idee volgt een gedegen voorbereiding, waar vind het ik het onderwerp, wanneer zijn de (licht)omstandigheden optimaal en hoe wil ik het exact vastleggen. Soms ga ik ook zonder voorbereiding of idee op pad, het idee komt dan meestal vanzelf door goed te kijken naar interessante processen in de natuur. En een dosis geluk is ook erg belangrijk. Het resultaat is dan hopelijk een technisch geslaagde foto die zeggingskracht heeft. 

 

MF741124_MWF+

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

Een echt “mooiste” fotomoment heb ik niet. Wanneer ik iets zie gebeuren in de natuur en daar helemaal in op ga heb ik een mooi fotomoment. Misschien is het dan meer de natuurbeleving die het moment zo mooi maakt. 

 

MF742043_MWF+

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Het leuke van natuurfotografie is dat je zoveel keus hebt, zoveel mooie en fascinerende dieren, planten en landschappen, alleen dat inspireert mij al enorm. Daarnaast inspireren de foto’s van anderen mij, ik lees dan ook regelmatig tijdschriften, kijk op social media en zoek op internet naar foto’s. 

 

MF742182_MWF+

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wish list?

Wat betreft ontwikkeling staat het vergroten van de zeggingskracht van mijn foto’s hoog genoteerd. Ook meer tijd om te fotograferen zou erg prettig zijn. Qua onderwerpen staan onder andere, misschien een beetje afgezaagd, maar een echte Afrikaanse safari, dieren van het hoge noorden en vogels in een tropisch regenwoud hoog op mijn wensenlijstje. 

 

MF742905_MWF+

 

 

MF744786_MWF+

 

MF745970_MWF+

 

 

MF745986_MWF+

 

MF746510_MWF+

 

MF747565_MWF+

 

MF747641_MWF+

 

MF747738_MWF+

 

MF748428_MWF-1+

 

MF7432592_MWF+

 

Reacties

Geef een reactie