Home Portfolio Jenny Maes

Portfolio Jenny Maes

 

Portfolio Jenny Maes

 

Hoe ben je begonnen met fotografie

Ik ben nog maar enkele jaren regelmatig met fotografie bezig. Vroeger nam mijn man de foto’s op reis en van de kinderen. Toen er kleinkinderen kwamen kocht ik voor het eerst een compact camera en heb daar lang plezier mee gehad. Pas in 2017 heb ik een spiegelreflex aangekocht en ben ik fotografie lessen gaan volgen. Ik heb verschillende modulen doorlopen die ik allemaal wel leuk vond. In 2021 ben ik een cursus macrofotografie gaan volgen en ondervond ik dat deze vorm van fotografie mij boeide, daardoor ben ik ook meer met fotografie bezig. Ik geniet van de kleine onderwerpen zoals bloemen en insecten die ik volop in de tuin kan vinden.

Waarom speciaal natuurfotografie

Ik ben graag in de natuur. Vroeger gingen we veel met ons gezin naar de Ardennen waar het zalig was om in de bossen te wandelen. Ook Oostenrijk en Zwitserland waren onze favorieten. Onze tuin staat vol met bloemen, planten en bomen en vind daar de mogelijkheid om rustig bezig te zijn met één onderwerp. Een groot park en bos is dicht in de buurt om ontspannen te kijken naar iets moois om te fotograferen. Het is zalig om al die mooie momenten in de natuur vast te leggen en om dan later te genieten.

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen.

Als ik op stap ga vind ik het belangrijk dat ik de tijd kan nemen voor een foto. Het licht en de ruimte waar het onderwerp zich bevindt. De achtergrond moet ook in harmony zijn om tot een mooie compositie te komen. Geluk hebben om juist op het goede moment aanwezig te zijn is ook belangrijk. Ik hou van een zachte uitstraling en zoek dan eerst de verschillende kanten van het onderwerp op om zo het moment vast te leggen. Telkens ben ik verbaasd hoe mooi de camera dat kan weerleggen.

 

 

 

 

 

 

Wat is voor jou het mooiste fotomoment.

Er zijn al vele mooie momenten geweest. Toen ik in de Veluwe voor het eerst zonneharpen kon waarnemen in de vroege ochtend stond ik even stil bij dit prachtig moment .Het was heel koud maar toch gaf dit moment een gevoel van warmte en geluk van al dat moois. Laatst toen ik in het park was en twee icarusblauwtjes zag rond fladderen en op een gegeven moment de paring aan gingen kon ik mijn tijd nemen om ze te bekijken langs welke kant ik ze het best op de foto kon krijgen. Ik heb toen echt genoten van dat fotomoment.

 

 

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren.

Ik heb al heel wat tijdschriften en fotografie boeken thuis liggen waar ik regelmatig in kijk. Ik heb ook al verschillende webinars gevolgd dat mij ook weer verder helpt. Ik haal ook inspiratie van andere foto’s om dan te zoeken hoe deze tot stand zijn gekomen. Bob Daalder legt ook regelmatig uit hoe zijn foto’s tot stand gekomen zijn .Ik ben daar door ook kritischer geworden voor mijn foto’s.

 

Wat staat er nog op jou wishlist.

Er staan voorlopig geen belangrijke dingen op mijn wischlist. Ik beleef plezier om me verder te ontwikkelen en we zien wel welke verrassing  de toekomst nog in petto heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's

 

 

 

Reacties

  1. Wat een mooie portfolio Jenny..
    je foto verraden waar je liefde licht.
    leuk hè al die kleine macro dingetjes te fotograferen
    daar ligt ook mijn hart!

    Groetje Nieske

Geef een reactie