Home Verslag DDN Fotodag Paddenstoelen

Verslag DDN Fotodag Paddenstoelen

 

Verslag DDN Fotodag Paddenstoelen 

15 oktober 2022

 

Evenals bij de Workshop Forest Fairytales hielden we het ook tijdens de Fotodag in de Boswachterij Dorst niet droog,  maar  we lieten ons hierdoor niet tegenhouden.   Er was dan ook volop gezelligheid, tijd om elkaar te spreken, te inspireren en te helpen, en, last but not least om de vele Paddenstoelen te fotograferen!

 

 

In dit verslag laten de deelnemers hun mooiste foto's zien en delen ze hun ervaringen:

 

 

Loes Belovics

Tijdens de workshop een dag eerder hielp ik deelnemers op weg om deze zwam sfeervol te fotograferen met een flinke onderbelichting en witbalans op koel, terwijl je bijlicht met wat warm licht.  Nu, tijdens deze fotodag,  besloot ik om dat zelf ook nog maar eens even in de praktijk te brengen.

 

 

Jos Paalvast

Bij dit tafereeltje heb ik het een en ander geprobeerd met de scherpte en scherptediepte. Ook wat focus-stacking gedaan en dat ging best leuk. Fijn om met mede hobbyisten bezig te zijn met de hobby tijdens de Fotodag in Boswachterij Dorst. En dan moet je kiezen welke je hier laat zien. Gekozen voor deze foto vanwege de beperkte scherptediepte.

 

 

Jos Paalvast

Deze foto in de middag gemaakt tijdens de Fotodag in Boswachterij Dorst. Hier op het gemak een stack gemaakt omdat ik hier meer scherp wilde hebben van de zwam en een rustige achtergrond wilde behouden. Het was een heel leuke dag en hopelijk volgen er nog meer die hier hun foto's van die dag laten zien.

 

 

Peter van Hengstum

Tijdens de gezellige fotodag kwam dit vliegje even uitrusten op de paddenstoel.

 

 

Peter van Hengstum

Wat was het weer genieten tijdens de Fotodag in de Boswachterij!

 

 

Jos Paalvast

Vandaag onder begeleiding van Loes een geslaagde Fotodag mogen mee maken. Ondanks af en toe wat regen en weinig licht waren de aanwezigen flink enthousiast. Er waren zwammen zat te vinden en al snel lagen de fotohobbyisten in een regenbroek te dweilen over de bosgrond. Een grappig gezicht. Statief of kersenpittenkussen. Zaklampjes of flitser. Er zijn flink wat foto's gemaakt. Een geslaagde dag.

 

 

Yolanda Rook

Dit mooie Porseleinzwammetje groeide op een losse grote tak, tak lag op de grond en door een medefotograaf werd ik erop gewezen. De tak een beetje in het midden van het bospad geplaatst om een rustige achtergrond te krijgen. Naar het licht gefotografeerd om de bokehbollen te krijgen. Achter de tak een lampje gelegd welke warm licht uitstraalde. Na de fotosessie de tak weer netjes aan de kant gelegd. Wat was het weer een fijne groep en fijne begeleiding, tips en trucs, elkaar helpen, zo mooi!

 

 

Jos Paalvast

Tijdens de Fotodag  in Dorst was er ook veel animo voor de Koraalzwammetjes. Hier heb ik gebruik gemaakt van het warme licht van een lichtpaneeltje.

 

 

                                                                                             Loes Belovics   

Wat Jos vast en zeker niet gezien heeft zijn deze Karmijnrode Netwatjes die pal naast de Rechte Koraalzwammen van de foto hierboven groeiden.  Een paar dagen eerder had ik met oog op de Workshop en Fotodag het bos alvast verkend, en toen ik zelf die Koraalzwammen fotografeerde ontdekte ik deze Netwatjes.  Hoe kon Jos ze dan over het hoofd zien?  Nou, dat toont Yolanda hieronder:

  

 

                                      Telefoonfoto Yolanda Rook

Zaterdag 15 oktober met Loes en een groep andere enthousiaste fotografen paddenstoelen gaan fotograferen. Loes wees mij op dit zeer bijzondere paddenstoeltje - met het blote oog nauwelijks te zien, dus plat op de grond, kiepen, keren, kantelen met de camera om een goede compositie te vinden. Ik heb met mijn mobiel  een overzichtsfoto gemaakt van de opstelling (statiefje, lampje en vanaf afstand alleen de rode stipjes die je ziet). het geeft een leuk beeld.

 

 

Yolanda Rook   

Ik fotografeer met een Olympus OM-1 en een 60 mm macro lens, beeld bestaat uit 15 samengevoegde beelden (focusstacking) Wat was dit leuk om te doen. Wat een gezellige, leerzame topdag was het weer!

 

 

 

Reacties

Geef een reactie