Home Portfolio Nieske Siepel

Portfolio Nieske Siepel

 

Portfolio Nieske Siepel

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Ben ooit eens begonnen met een analoge spiegelreflex, eigenlijk nooit zoveel mee gedaan, beetje vakantie foto's en wat foto's van de kinderen. De echte liefde voor fotografie is pas in 2006 begonnen. Ik had een collega die lid was van Zoom.nl en daar regelmatig foto's plaatste, nu had ik net m'n eerste digitale compact camera gekocht een Nikon E 5700. M'n Collega pushte me om toch vooral ook lid van Zoom te worden en zo is het eigenlijk begonnen, ik fotografeerde steeds meer en  kreeg wat  tips van mede-zoomers (toen was het nog heel gewoon om opbouwende kritiek te krijgen, tegenwoordig is dat absoluut not done.) Ik kreeg steeds meer aardigheid in het fotograferen. Na een poosje liep ik tegen de beperkingen van de compact camera aan en kocht m'n eerste spiegelreflex van Pentax en zo begon langzamerhand het fotografie-virus toe te slaan en omdat er nog niet echt een vaccin tegen is zal het nog wel eventjes doorwoekeren denk ik.

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Had altijd al een voorliefde voor de natuur, altijd met dieren in de weer en dan is het niet zo gek dat je de kant van de natuurfotografie op gaat, al moet ik zeggen dat ik van mezelf vind dat ik erg divers ben. Vind eigenlijk heel veel takken van fotografie leuk, doe even zo graag stadsfotografie, avondfotografie of studiofotografie, zolang ik maar met m'n camera in de weer ben. Maar de liefde voor de natuur is iets waar ik altijd weer terugkeer. Graag zit ik in een hutje of fotografeer vogels in de polder. Maar naar de kleine beestjes “macrofotografie” daar gaat mijn voorkeur naar uit. De eerste lens bij m'n digitale spiegelreflex was dan ook een macrolens van Sigma de 105 mm f 2,8.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen? 

Eén van de belangrijkste factoren voor een mooie foto is het licht, maar ook het weer, de temperaturen en de plaats zijn erg belangrijk. Ik heb er moeite mee vroeg m'n bed uit te komen maar voor fotograferen zet ik af en toe graag m'n wekker wat eerder, om even voor zonsopkomst op de plaats van bestemming te zijn. Als je je goed hebt ingelezen en voorbereid en als alles een beetje samen komt kun je de mooiste landschapsfoto's maken maar ook macro's van libellen, vlinders en bloemetjes etc. zijn prachtig om te fotograferen in het vroege ochtendlicht en met een beetje dauw. Maar ook aan het einde van de dag als de zon mooi ondergaat is heerlijk om te fotograferen, vaak valt de wind  's avonds wat weg en dat is ideaal voor macrofotografie. Een mooie zonsopkomst of ondergang, vind ik een cadeautje van moeder natuur.

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

 In 2016 hebben we een reis gemaakt naar de Lofoten en Vesteralen. Op Vesteralen hebben we een boottocht gemaakt om de Potvissen te spotten. Dat was zo gaaf om te doen, vooral ook heel spannend..... met een rubberbootje op de ruige Atlantische oceaan, op zoek naar Potvissen. We hebben ze meerdere keren gespot en kunnen fotograferen, een avontuur om nooit te vergeten.

 

 

 

 

 

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Mijn inspiratie bronnen zijn er velen, zoveel moois te bewonderen op het internet, graag verlekker ik me aan de foto's op 1X.com, DDN, Flickr etc. maar ook de tijdschriften van Zoom.nl of Natuurfotografie blader ik graag eens door. Op Youtube is ook heel veel te vinden over fotografie en ook scroll ik af en toe eens langs m'n eigen foto's en dat leert me ook wel weer het één en ander.

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wish list?

Nog weer eens een reis maken naar Noorwegen, de Lofoten en Vestralen, dat staat hoog op mijn lijstje. Er verder blijft er eigenlijk altijd wel iets te wensen op gebied van de fotografie, maar dicht bij huis kun je ook de mooiste foto's maken, dus voorlopig ben ik nog lang niet uit gefotografeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Een mooi portfolio Nieske, dat goed laat zien dat je "van alle markten thuis bent ". De fraaie foto's laten ook zien waar je hart ligt met die mooi gedetailleerde macro's.
  groetjes Ronald

 2. Prachtige foto’s laat je hier zien Nieske.
  Ik zie je foto’s al jaren en weet dat jij echt alles op hoog niveau kan fotograferen.
  Zo’n reis naar de Lofoten en Vesteralen hebben wij ook eens gemaakt, dus ik kan helemaal met je meevoelen hoe bijzonder dat was en koester ook de wens zoiets nog eens te ondernemen.
  Je hebt daar ook prachtige foto’s genomen, maar je andere foto’ uit dit portfolio doen daar niet voor onder. Mijn complimenten voor dit geheel.
  Groet, Elly

 3. Prachtige portfolio Nieske, je fraaie beelden laten heel mooi jouw veelzijdigheid zien, macro, landschap, vogels... je hebt het allemaal in goed in je vingers!

 4. Je gevarieerde foto,s zijn stuk voor stuk prachtig om te zien...knap om op zoveel markten thuis te zijn..en het verhaal erbij is leuk en informatief om te lezen.

  groet dick.

 5. Wat een mooi portfolio met schitterende beelden laat je hier zien. Je bent duidelijk van alle markten thuis maar wat Ronald ook al zegt met de gedetailleerde macro beelden laat je zien waar je je hart het meest aan hebt verpand. Genieten hoor zoveel moois.

  • Heb jij daar ook last van Aart, is mooi maar ook wel eens
   lastig! je bent zoveel verschillende lenzen nodig, als ik alleen macro zou doen
   had ik maar 1 lens nodig...............:-)

   Nieske

 6. Leuk om jouw verhaal te lezen Nieske, en inderdaad, wat ben je veelzijdig! Je hebt een portfolio om trots op te zijn. Ik ben echt onder de indruk van je vergrootte macro opnames, wat mooi! Maar ook je andere foto's zijn prachtig. Gr. Cocky

 7. Wat een mooie serie, Nieske. Het laat inderdaad jouw brede interesse zien en je bekwaamheid op al die gebieden. Leuk om je verhaal erbij te lezen. Groetjes, Karin

 8. Hallo Nieske, met een beetje schaam op mijn kaken heb ik naar je portfolio gekeken. Het was me helemaal ontgaan.
  Wat een prachtige foto's, macro's, vogels, landschappen, maakt niet voor jou niet uit, alles even mooi.
  Mijn complimenten.

  gr. peter

Geef een reactie