Home DDN fotodag – Duinviooltjes

DDN fotodag – Duinviooltjes

 

DDN Fotodag – Duinviooltjes

Zaterdag 5 juni 2021

 

Het is eindelijk weer zover!

We gaan weer van start met onze welbekende DDN Fotodagen,  gezellige en leerzame dagen waarop we met gelijkgestemden op stap gaan om te fotograferen, elkaar te leren kennen,  en kennis en ervaring uit te wisselen, dat alles letterlijk in het kader van "Deel de Natuur".

De aftrap van dit jaar doen we op zaterdag 5 juni a.s.  in de duinen bij Zandvoort waar op dit moment de Duinviooltjes rijker bloeien dan ooit.

 

Foto Annemarie Kesseling  (smart phone)

Wat je op deze foto ziet is slechts een gedeelte van de plek die we bezoeken, er staan volop viooltjes en er is meer dan genoeg ruimte voor iedereen om de nodige afstand in acht te kunnen nemen. 

 

Het lijkt erop dat het eindelijk zomer gaat worden en bij helder weer willen we natuurlijk het mooiste licht in de vroege ochtend meepakken, dat betekent dat je de wekker op vroeg moet zetten om bij zonsopkomst in het duin te zijn. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.  Vandaar wandelen we in ca 10 minuten door de duinen naar deze prachtige plek,  terwijl je onderweg geniet van het zangkoor van vele vogels waaronder de nachtegaal en je struikelt bijna over de konijntjes.  

Ben je niet zo'n vroege vogel en wil je toch heel graag deelnemen dan is er een mogelijkheid om wat later in te stappen, bijv. 8 uur, dit in nader overleg.

We prikken geen eindtijd,  je blijft zolang je het naar je zin hebt.

We gaan ons heerlijk uitleven op deze lila bloemenweelde,  de macrolens ligt voor de hand, maar ook vintagelenzen zijn heel geschikt en zelfs met de groothoek- of standaardlens kun je mooie plaatjes schieten.  Vind je het geen probleem om veel mee te sjouwen kun je natuurlijk ook je telelens meenemen voor de konijntjes.

Deze dag wordt begeleid door een van de teamleden van Deel de Natuur: Loes Belovics of Brigitte van Krimpen.  Zij  is vraagbaak voor alles wat je wilt weten en geeft praktische hulp, tips en adviezen, zodat je niet alleen een gezellige dag beleeft, maar gegarandeerd ook met mooie foto's naar huis gaat.

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

 

 

In tegenstelling tot eerdere fotodagen vragen we dit jaar een financiële bijdrage.  We genieten allemaal van onze prachtige nieuwe site, maar om die in de lucht te kunnen houden hebben we inkomsten nodig.

Voor deze DDN Fotodag Duinviooltjes is de bijdrage € 24,50 per persoon, maar daarvoor krijg je zoals vermeld hulp en begeleiding van een ervaren fotograaf van het DDN-team én achteraf feedback op je foto's.  En last but not least:  hiermee help je mee aan het in stand houden van Deeldenatuur.nl.   Je bijdrage komt dan ook geheel ten goede aan de Stichting Deel de Natuur.

Heb je zin gekregen om met ons mee het duin in te gaan?  Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl  onder vermelding van je naam, aantal personen en telefoonnummer.  Je ontvangt van ons dan nadere informatie.

Om aan de geldende Coronamaatregelen te voldoen is het aantal deelnemers helaas beperkt tot 3.

 

We hopen je te zien op 5 juni en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen ;-) 

 

Duinviooltje met dauw - Macro 90mm - Loes Belovics

 

Close up Duinviooltje met rijp en druppels - Macro 90mm met Raynox voorzetlens - Loes Belovics

 

Duinviooltjes in de schaduw met zonlicht in achtergrond - Macro 90mm - Loes Belovics

 

Duinviooltjes Groothoek 12mm - Loes Belovics

 

Duinviooltje in dauwdruppel - Macro 90mm met Raynox voorzetlens - Loes Belovics

 

Duinviooltjes in pastel - Macro 90mm - Loes Belovics

 

Reacties

Geef een reactie