Home Portfolio Ria Groot Zevert

Portfolio Ria Groot Zevert

 

Portfolio Ria Groot Zevert

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Met mijn verjaardag in 2018 kreeg ik een compact-camera cadeau, vaak zag ik momentjes waarbij ik dacht, dat zou een mooi plaatje zijn?!

Fotograferen doe ik nu zo’n 4 jaar actief. Na een basiscursus te hebben gevolgd, begon het pas echt door veel foto’s te maken. Wat later heb ik mi bij,  inmiddels 2,  fotoclubs aangesloten.  Nadat ik een systeem-camera overgenomen heb van iemand, kreeg ik de mogelijkheid om gericht met andere lenzen te gaan fotograferen. Het is een ontdekkingsreis waar ik nog steeds mee bezig ben!

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Mijn jeugd heb ik doorgebracht op de boerderij, als kind ging ik met vader mee om de koeien te melken in het veld. Dat ging na een tijdje vervelen en ik ging dan verderop een heidegebied in, op ontdekking naar o.a. de weidevogels, het mooie daarvan is dat het nu 50 jaar later mijn local-patch is. Daarbij woon ik in een prachtige omgeving, de Achterhoek. Ik ben graag in de natuur, vroeg opstaan is voor mij geen probleem, wetend dat ik het mooiste moment van de dag ga beleven.

 

 

 

 

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Een belangrijke factor zijn de weersomstandigheden, mist/nevel, ochtend- en avondlicht. Ook de kennis hebben van het gebied. Het fijnste vind ik om op pad te gaan en mij te laten verrassen door het moment. Mooi zou zijn dat ik iemand kan raken met mijn foto’s, er even langer naar laten kijken, en een gevoel geven van verwondering of ontroering. Zelf vind ik het boeiend om iets te laten zien, waarbij je afvraagt, waar kijk ik naar? Wat ik steeds beter ga leren is dat RUST mij meer laat zien! Iemand zei, het moment dat je stopt met jagen of zoeken en je overgeeft, komt er iets nieuws. Misschien wel voor meer mensen herkenbaar.

 

Wat is jou mooiste fotomoment ooit?

Het mooiste moment was dat ik in de kleuren van een regenboog stond, helaas zijn daar geen foto’s van….. Er zijn veel fotomomentjes, als ik iets in gedachten heb en het dan ook gaat lukken, bv. een mooie zonsopkomst, of een paddenstoeltje met tegenlicht. En het gebeurt ook wel eens als ik met de nabewerking van een foto bezig ben. Een mooi moment was ook een indirecte gebeurtenis, toen ik een koffertje kreeg van een oude man met de mooiste (voorzet) lenzen uit het analoge tijdperk. Dit werd voor mij het begin naar een creatieve kijk op de fotografie, en een mooie vriendschap.

 

 

 

 

 

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Landschapsschilders zoals Jan Voerman, Johannes Bilders. Fotoboeken van Martin Kers en Geurt Besselink. Mijn medeclubgenoten bij de fotoclub, webinars volgen, deelnemen aan workshops. Ik heb ook gezocht naar serieuze feedback, en die gevonden bij Deel de Natuur.

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wishlist?

Er is in mijn omgeving en in Nederland nog zoveel moois te ontdekken. Met mijn fotomaatje Hedwig hebben we alle Waddeneilanden op ons lijstje staan, voor mij is dat al een heel andere omgeving. Zou mooi zijn dat we dat met elkaar gaan beleven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's

 

 

Reacties

 1. Mooi om je portfolio te lezen Ria en dat werkt inspirerend. Belangrijk wat jij schrijft om rust te hebben als je op pad gaat, een verworvenheid.
  Ben ook altijd benieuwd naar de foto's die je op Deeldenatuur zet. Nu ook weer bijzondere creatieve foto's waar ik van geniet.
  Vriendelijke groet, Marga

 2. Mooi om te lezen en ook te zien dat je je actief inzet in je ontwikkeling.
  Zoals Eldert schrijft prachtige sfeer beelden. En creatief.
  Rust is waar de mensheid naar snakt.

 3. Mooi om jouw persoonlijke verhaal te lezen Ria. Je fotografeert nog niet zo heel lang maar hebt in die tijd grote stappen gezet en weet steeds beelden met een prachtige sfeer neer te zetten, complimenten!

Geef een reactie