Home DDN Fotodag ‘Special’ – IJsvogels en meer

DDN Fotodag ‘Special’ – IJsvogels en meer

 

DDN Fotodag ‘Special’ – IJsvogels en meer

Zaterdag 15 juli 2023

Deze Fotodag 'Special ' is volgeboekt

 

We hebben weer een hele bijzondere Fotodag Special voor jullie samengesteld!

Op  zaterdag 15 juli gaan we naar een unieke locatie in Veendam waar de mooie IJsvogeltjes zich met regelmaat laten zien bij een aantal fotohutten. Als de IJsvogels de winter overleven zullen ze daar zeker weer hun nestjes opzoeken om voor het nageslacht te zorgen. De kans is dan erg ook groot dat je deze kleine vogeltjes voor de lens krijgt.

Op het terrein staan 5 tweepersoonshutten. Vanuit 4 hutten zijn de IJsvogels te fotograferen, in één van de hutten kun je hem zelfs duikend vastleggen, daarvoor heb je wel veel geduld en een goed statief nodig. In de rest van de hutten kun je prima met een pittenzak uit de voeten. De 5de hut is een boshut waar je diverse vogeltjes kunt fotograferen.

We zullen deze hutten in een roulerend schema bezoeken zodat iedereen gelijke kansen krijgt. Boele en Nieske Siepel geven je uitleg en begeleiding bij de uitdaging van de duikende ijsvogels en als je nog niet veel ervaring hebt met het fotograferen van vogels vanuit een hut dan krijg je hiervoor zeker ook de nodige tips en adviezen aangereikt.

Naast vogelfotografie kun je er ook uitstekend uit de voeten met je macrolens, daar een deel van het terrein ingezaaid is met bloemen en er ook veel insecten aanwezig zijn.

 

Ook al zin om een IJsvogeltje vast te leggen? Boele en Nieske Siepel verwelkomen jullie op 15 juli graag namens Deel de Natuur.

Programma: Om 8:00 uur verzamelen, even tijd voor een kennismaking en voor een kopje koffie/thee met iets lekkers (wordt voor gezorgd), waarna we gaan fotograferen tot 13:00 uur. We gebruiken dan aan de gezellige picknicktafel gezamenlijk de lunch, waarbij wij voor soep en een broodje knakworst zorgen. Hierna gaan we weer lekker door met fotograferen tot een eindtijd van 18:00 uur.

 

Wat neem je mee:

·           Camera

·           Voldoende geheugenkaartjes en accu’s

·           Teleobjectief (minimaal 300 mm) voor de vogels  

·           Objectieven voor macro fotografie: Macro, lensbaby, vintage, telezoom, eigen initiatief

·           Tussenringen voor macro en macroringen van je lensbaby, voorzetlenzen (mits je die bezit)

·           Kleding die vies mag worden (regenbroek kan erg handig zijn)

·           Matje voor je knieën

·           Witte paraplu

·           Reflectiescherm

·           Eventueel een hoekzoeker als je die bezit

·           Statief en  kersenpittenzak.

·           Lunch & drinken (wij verzorgen de koffie/thee met wat lekkers en een broodje knakworst met soep tijdens de lunch)

 

 Fotodagen zijn wezenlijk verschillend van de workshops die Deel de Natuur geeft. De bedoeling is om gezellig samen te fotograferen en informatie en inspiratie te delen aangaande onze gezamenlijke hobby.

Voor deze Fotodag Special vragen we een financiële bijdrage van € 50,-  per persoon. Deze wordt gebruikt voor het gebruik van het terrein en de hutten en het in stand kunnen houden van onze prachtige site, waar we allemaal van kunnen genieten.

Goed om te weten:  “Vrienden van Deel de Natuur genieten 10% korting op workshops en fotodagen ‘special’. Informatie over Vrienden van Deel de Natuur vind je op de site onder Over Deeldenatuur.nl >Vrienden van Deel de Natuur

 

Heb je zin gekregen om met ons mee te gaan? Nieske & Boele Siepel  verwelkomen  je graag! 

Stuur dan een berichtje naar info@deeldenatuur.nl onder vermelding van

- je naam

- aantal personen

- telefoonnummer

- fotodag IJsvogels en meer 15 juli 2023

De deelname is op volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij. Er kunnen maximaal 8 personen mee dus geef je gauw op, want vol = vol. 

Heb je interesse, maar is de dag reeds vol, meld je dan aan voor de reservelijst.

 

Uiteraard zien we je foto's na afloop heel graag op onze site verschijnen, waarbij we deze nader zullen bespreken en van feedback voorzien.

 

We hopen je te zien op 15 juli en geven je onderstaand wat inspirerende foto's waarbij je wel zin móet krijgen.

 

 

 

 

 

Foto's Nieske Siepel

 

Reacties

Geef een reactie