Home Portfolio Ronald Bergkamp

Portfolio Ronald Bergkamp

Portfolio Ronald Bergkamp

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Ik ben ruim 2 jaar geleden serieus met fotografie begonnen. Daarvoor eigenlijk net zoals de meeste mensen alles op de automatisch stand, vakantiekiekjes en foto's van het gezin. Een ontmoeting, ruim 2 jaar geleden, met een enorm groot edelhert in de Champagnestreek in Frankrijk, bracht daar verandering in. Ik spotte hem half liggend tegen een boom aan. Wilde een foto maken met mijn smartphone maar op 200 meter in een donker bos ging dat niet lukken. Onderweg naar Nederland hadden we het vaak over deze ontmoeting, die zeker indruk op ons had gemaakt. Een week later kocht ik een canon 80D met een 70-300mm objectief. Sindsdien kan ik fotografie niet meer uit mijn huidige leven wegdenken. 

Waarom speciaal natuurfotografie? 

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door dieren en natuurlandschappen. Door het fotograferen van deze dankbare onderwerpen leer je meer over de natuur en krijg je steeds meer respect voor de natuur in het algemeen. Heerlijk om er helemaal in op te gaan en het drukke bestaan tijdelijk achter je te kunnen laten.   

 

Jonge Kluut - Wommels

Jonge Kluut - Wommels   

 

Bloedrode Heidelibel - De Weeribben

Bloedrode Heidelibel - De Weerribben   

 

Zeeschildpad - Playa Grandi - curacao

Zeeschildpad - Playa Grandi - curacao   

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen? 

Het allerbelangrijkste vind ik de persoonlijke signatuur. Je eigen gevoel wat erbij komt kijken. Vind jij hem mooi dan is hij geslaagd. Fotografie, natuurlijk moet alles technisch in orde zijn, is toch vaak persoonlijk. 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit? 

Ik hoop dat ik er nog vele mag meemaken in de toekomst. Ben nog niet zo erg lang bezig met fotografie maar alles wat je een eerste keer meemaakt, je eerste sperwer, groene specht, buizerd enz enz. maakt een mooi fotomoment. Tijdens landschapsfotografie de eerste zonnestralen die verschijnen op een bergkam, lijkend op een goud randje, vond ik geweldig. Begin dit jaar ben ik naar Finland geweest met Nature Talks. In de nacht op 2 meter een beer naast je horen smakken, maakt wel indruk.   

 

Korhoender - Finland - reis Nature Talks

Korhoender - Finland - reis Nature Talks   

Waardoor of hoe laat jij je inspireren? Alles om mij heen, kijken naar hoe anderen het doen. Fotograferen is vooral kijken, zien wat je op beeld wilt vastleggen. Vind het knap hoe andere fotografen onderwerpen zien waar 99% van de mensen gewoon aan voorbij loopt. Hier kan ik mij nog verder in ontwikkelen. 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wish list? 

Ik heb nog zoveel wensen maar voor mij staat Alaska absoluut op nummer 1. Landschappen en wildlife en dan 6 weken, een absolute droom ?   

 

Bosanemonen - DDN fotodag 2019

Bosanemonen - DDN fotodag 2019   

 

Oostenrijk

Oostenrijk   

 

Vlinders - Passie Flora Hoeve

Vlinders - Passie Flora Hoeve   

 

Vliegenzwam - Leersumseveld

Vliegenzwam - Leersumseveld   

 

Galgary Bay - Isle of Mull - Schotland

Galgary Bay - Isle of Mull - Schotland   

 

Zwitserland

Zwitserland

 

Reacties

 1. Hoi Ronald,

  Ik heb jouw ontwikkeling hier op Deel de Natuur mogen meemaken en je enthousiasme voor de natuurfotografie spat er nog steeds van af! Vogels, macro, landschap, je pakt het allemaal voortvarend aan en staat daarbij steeds open voor leermomenten, je bent echt goed bezig. Ga vooral zo door en ik hoop je bij fotodagen weer te ontmoeten.

  Groetjes Loes

 2. Prachtig portfolio Ronald en ook ik heb een deel van jouw ontwikkeling mee mogen maken hier op Deel de Natuur.
  Allround in de Natuur fotografie, wie wil dat nau niet en elke week boek je weer meer vooruitgang. Zoals Loes al zei: goed bezig.
  Ook ik hoop je weer gauw te ontmoeten tijdens de DDN fotodagen
  Groetjes,
  BRigitte

Geef een reactie