Home VNF West

VNF West

Knipsel

De Vereniging van Natuurfotografen West (VNF-West) is opgericht in 2001 en zetelt in de gemeente Delft. Zij telt rond de 30 leden, stuk voor stuk mensen die hun passie voor de natuur combineren met fotografie. 

De doelstelling van de vereniging is om door het onderling beoordelen van foto’s, elkaar naar een hoger kwalitatief en artistiek niveau te tillen. De maandelijkse verenigingsavonden vinden plaats in Duurzaamheidscentrum “De Papaver” bij de Delftse Hout. Tijdens die bijeenkomsten is uitwisseling van ideeën, kennis en ervaringen een belangrijk aspect. Daarnaast worden externe sprekers uitgenodigd en zijn er technische lezingen. 

Meerdere leden exposeren regelmatig, al dan niet in verenigingsverband. Het verenigingsjaar wordt traditiegetrouw afgesloten met de jaarlijkse fotowedstrijd. Daarbij beoordelen twee externe juryleden, in de regel een beroepsfotograaf en een kunstenaar de inzendingen in diverse categorieën. Omdat een aantal van onze leden ook andere takken van fotografie bedrijft, houden we eens per jaar de avond “vreemdgaan” waarbij uitsluitend niet-natuur foto’s worden behandeld en beoordeeld. 

De leden van VNF-West kunnen gekarakteriseerd worden als (enigszins) gevorderde amateurs en (semi-)professionals. Echter, we hanteren geen drempel, ook enthousiaste beginnende natuurfotografen zijn van harte welkom en kunnen vrijblijvend enkele bijeenkomsten bijwonen. De beleving van de natuur is de gemeenschappelijke noemer. Door de uiteenlopende specialisaties in ons ledenbestand komen alle takken van natuurfotografie aan de orde: onderwater, macro, flora en fauna, landschap en abstract.  

 

Uiteraard onderschrijven de leden van VNF-West de algemene gedragscode van Natuurfotografen:

“Verstoring van de natuur moet vermeden worden en het welbevinden van de natuur gaat vóór het maken van een foto”.

Ze bevestigen daarmee hun liefde voor de natuur.

    

Petra van der Zande

© Petra van der Zande   

 

Michel WesselsIMGL1480

© Michel Wessels   

 

Riet Elen-Doorduyn detail Tulp_1050906

© Riet Elen-Doorduyn   

 

LeonHermans_Herfst in Zuid-Tirool_1080

© Leon Hermans   

 

Wim Helder paardenbloem

© Wim Helder   

 

Rob Wouterson 2

© Rob Wouterson   

 

Common genet (Genetta genetta) klimbing in a Holm oak (Quercus ilex)

© Gerard de Hoog   

 

Brigitte van Krimpen

© Brigitte van Krimpen      

 

Belangstelling?

Ga naar: http://www.vnf-west.nl

Knipsel

Reacties

Geef een reactie