Home Portfolio Wouter Vroom

Portfolio Wouter Vroom

 

Portfolio Wouter Vroom

 

Hoe ben je begonnen met fotografie?

Wij gingen vroeger altijd op vakantie naar de Veluwe. Veel wandelen en fietsen door het bos, en ik zag allerlei interessante dingen. Die fotografeerde ik met mijn vaders toestel. Een rij paaltjes langs het fietspad of een eenzame boom op de hei, foto’s waarvan mijn ouders dachten, ‘wat zijn dat voor foto’s?’ Achteraf denk ik dat daar, zo rond mijn 10e, mijn passie voor fotografie is begonnen. Toen ik en jaar of 15 was kreeg ik de oude Practica TL5 van mijn vader en ging ik steeds meer fotograferen.

In 2011 had ik door een verhuizing tijdelijk minder ruimte voor mijn andere hobby’s en ben ik lid geworden van een fotoclub. Sindsdien is het fotograferen een echt serieuze hobby geworden.

 

Waarom speciaal natuurfotografie?

Eigenlijk vind ik mezelf gewoon ‘fotograaf’ zonder de toevoeging ‘natuur’. Ik fotografeer van alles, maar ik ben graag in de natuur, ik houd van de rust en stilte.  Vanzelf maak ik daar dan ook de meeste foto’s. Daarbij voel ik wel een bepaalde drang om in mijn foto’s de enorme verscheidenheid van de schepping te laten zien.

 

Wat zijn voor jou de belangrijkste factoren om tot een geslaagde foto te komen?

Een technisch perfecte foto is leuk, maar vaak saai. Veel belangrijker vind ik het gevoel en de emotie, iets dat je raakt in het beeld.

Als ik tijdens het fotograferen geen benul meer heb van tijd, voel ik dat ik de dingen anders ga zien. En anders ga fotograferen. Dat levert soms interessante beelden op.

Soms schuurt het of roept het vragen op. Ik zie dat als een pluspunt. Graag gebruik ik dynamiek en contrasten in mijn foto’s. Of ik zet ze om naar krachtig zwart-wit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is jouw mooiste fotomoment ooit?

Dat was tijdens het fotograferen van een kudde Koniks. De kudde kwam steeds dichter bij. Op een gegeven ogenblik, op nog geen 2 meter voor mij, gaat een veulen drinken bij zijn moeder. Gelukkig had ik mijn groothoek onder handbereik en kon ik dit moment op een bijzondere manier vastleggen.

 

Waardoor of hoe laat jij je inspireren?

Vanzelfsprekend zijn er fotografen die erg inspirerend werk maken. Een paar namen:

Jan van der Greef, Mats Andersson, Marco Ronconi, Michel d’ Oultremont, Bart Siebelink en Jasper Doest. Maar ook het fotowerk dat we bespreken op mijn fotoclubs (AFVV en Camera Natura) inspireert mij. En wat te denken van (schilder)kunst en muziek? Soms zie ik schilderijen of hoor ik muziek als ik door mijn zoeker kijk.

 

Wat staat er nog hoog genoteerd op je wishlist?

Tsja, eigenlijk een heleboel. Ik heb een voorliefde voor grote zoogdieren, dus in alle uithoeken van de aarde zijn er plekken waar ik wel naar toe zou willen. Maar ik geloof niet dat verre oorden garanties zijn voor een goede foto. Een echt goede plaat van bv een wild zwijn of edelhert op de vrije wildbaan staat wel hoog op de wishlist.  Nou vooruit dan, met stip op 1: een topfoto van een wolf op de Veluwe. 😊

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tip:  Neem ook eens een kijkje bij de andere  inspirerende portfolio's

 

 

Reacties

  1. Mooie Wouter...Prachtige portfolio, fijn om het verhaal van de persoon
    achter de foto's te lezen.
    Je foto's zijn prachtig waarbij ik opmerk dat de foto's gemaakt met een lange sluitertijd mij het meeste aanspreken.
    mooi de snelheid en dynamiek in de foto's

  2. Wat een prachtige portfolio. En leuk om het verhaal erachter te lezen over wat jou drijfveren en wensen zijn. Je lange sluitertijdfoto's vind ik geweldig!

Geef een reactie