Home Thema van de maand december - Speciaal

Thema van de maand december - Speciaal

Het thema van de maand december is 'Speciaal' 

Dit thema hebben we niet zo maar gekozen. December is voor Deel de Natuur werkelijk een hele speciale maand, want na een intensieve periode van voorbereiding mogen we nu vol trots het goede nieuws naar buiten brengen: 

Deze maand gaan we over naar een compleet vernieuwde website! 

Een website met een vertrouwd gezicht, maar in een sterk verbeterd nieuw jasje. Dit speciale moment willen we graag samen met jullie vieren en we willen dat doen met foto’s die voor jullie heel speciaal zijn.

 Dat kan een uniek moment geweest zijn, maar ook een dierbaar of emotioneel moment. Of misschien een technisch hoogstandje wat je tot nu toe nooit eerder gelukt is. 

 

Het gedicht van Jules Deelder omvat dat alles in slechts een paar woorden: 

Hetzelfde zien 

Maar het zó zien 

Zoals niemand het zag   

 

Een feestelijk thema waar iedereen aan mee kan doen. 

Deel jouw verhaal achter je foto door middel van een korte omschrijving waarom deze voor jou zo speciaal is. Delen is tenslotte waar het bij Deel de Natuur om draait.   

Uiteraard zijn ook in dit thema de beelden uit je archief welkom. 

Om mee te doen kies  je bij het uploaden van je foto voor Categorie 01 – Thema van de maand    

We kijken er weer naar uit en geven alvast een inkijkje in de speciale foto’s van het team van Deel de Natuur:

 

Berkenbehang Nel

Nel Talen: "Mijn foto voor het thema Speciaal, is “Berkenbehang” geworden.   De berk is, samen met de knotwilg, wel mijn favoriete boom. De witte stammen, kleine, in de herfst gele, blaadjes en al die kleine zijtakjes maken het voor mij een fotogeniek onderwerp. Elk jaar ben ik wel te vinden bij een berkenbosje. Vorig jaar, in het najaar, vond ik weer een paar prachtige boompjes. Deze foto heb ik gemaakt met ICM (Intentional Camera Movement) en meervoudige belichting. Ik ben nog steeds blij met deze foto ?"   

 

 Leo Vogelenzang: "De geschiedenis van Snæfellsnes, oud vulkaanlandschap,   én mijn persoonlijk beleving in 2016 maken deze foto voor mij zo speciaal: In het beroemde boek van Jules Verne “Naar het middelpunt der aarde” onderneemt professor Lidenbrock met zijn neef Axel een reis naar IJsland om in de slapende vulkaan Snæfellsjökull op het schiereiland Snæfellsnes af te dalen, samen met de ingehuurde gids Hans. De groep daalt dieper en dieper af en reist daarbij ook zuidwaarts, weg van IJsland. Op hun dagenlange tocht ontmoeten ze allerlei prehistorische dieren en maken zelfs een gevecht mee tussen een plesiosaurus en een pliosaurus. Na ettelijke avonturen leidt de tocht uiteindelijk weer omhoog en komt het gezelschap via een kraterpijp van de vulkaan op het Italiaanse eiland Stromboli weer boven de grond."   

 

Loes

Loes Belovics: "Wat ik heel speciaal vind is dat ik nog precies weet dat dit in april 2013  mijn eerste upload was bij DDN.  Ik was blij met deze foto, want het was me voor het eerst gelukt om dat schilderachtige in beeld te krijgen.  Zó blij dat ik eindelijk de moed vond om een foto bij DDN aan te bieden, want dat was toch wel heel eng met die moderatie, stel dat hij afgekeurd wordt….  Ik kon toen niet weten dat ik later zelf de rol van moderator zou gaan vervullen. Ik moet daar nog wel eens aan denken als ik een ingezonden foto helaas moet afwijzen.  Overigens werd mijn foto niet afgewezen maar met lovende reacties ontvangen,  ook dat weet ik nog precies. Echt heel speciaal ;-)"    

 

Rainbow butterflies3

 Brigitte van Krimpen: "Somewhere over the Rainbow." "Mijn moeder was dol op vlinders en samen hebben we heel wat vlindertuinen van Nederland bezocht. Ik om te fotograferen en zij om van de vlinders te genieten. Deze papiervlinders zijn op ons laatste uitje naar de Passiflora hoeve te Harskamp gefotografeerd. Toen mijn moeder eind 2016 overleed heb ik als eerbetoon aan haar en mijn vader deze creatie gemaakt, vandaar dat dit voor mij een hele speciale foto is."   

 

D5F_6088-web

Marianne Brouwer: "Jaren geleden had ik in Afrika een aantal traumatische ontmoetingen met ontspoorde jonge mannetjesolifanten die maar wat graag hun krachten wilden meten met auto’s. Het is echt héél angstaanjagend om zo’n jonge bul op je af te zien stormen en ik werd dan ook doodsbang van ze. Dit wangedrag is vooral het resultaat van door jacht uit elkaar gerukte families, waardoor veel pubers de noodzakelijke opvoeding missen van oude, wijze familieleden en letterlijk losgeslagen zijn. Twee jaar geleden heb ik een week doorgebracht bij de Tembe stam in het gebied van de bosolifanten, en daar mijn angst kunnen omzetten naar ontzag en respect. En ontroering… dat is nu nog steeds het gevoel wat deze foto bij mij oproept."   

 

1280-Buizerd-rh_20101016_002

Ronald Huijssen: 

"De allerlaatste foto"

"Deze foto is speciaal voor mij, omdat het de laatste is van de  volwassen buizerd, die ik 7 jaar lang heb gevolgd. Na een paar jaar kwam ze meteen naar het voer, zodra ik mijn schuiltent had neergezet. Ze hield dat kennelijk in de gaten, al was ik er meestal maar één week per jaar. Er ontstond zo toch een band, zonder dat ze afhankelijk was van mij. Dat ze mij was gaan vertrouwen bleek toen ik op een namiddag al naast mijn schuiltent stond en zij gewoon voor mij kwam zitten. Deze foto is uit 2010, ze was toen een jaar of 10. Het is de laatste uit een lange reeks. Toen ik 2011 een week mijn schuiltent op zette kwam ze niet meer. Mogelijk dood of verjaagd door een jongere buizerd."

 

Na afloop van deze speciale December-maand wordt de winnaar bepaald door het geven van stemmen/duimpjes.  

De winnende foto staat daarna een maand lang in de spotlights, krijgt extra aandacht op Facebook  en bij Kamera Express én maakt kans op een mooie prijs! 

Uit de winnaars van de maandthema’s wordt namelijk een overall winnaar gekozen!

Reacties

Geef een reactie