Home Thema van de maand januari - Reflecties

Thema van de maand januari - Reflecties

Het thema van de maand januari is 'Reflecties'

Als je in De Dikke van Dale opzoekt wat precies reflecties zijn kom je al gauw uit op een term uit de didactiek. Het is een manier om ervaringen te begrijpen en te analyseren en er betekenis aan te geven. Als fotograaf uiteraard ook heel interessant om over na te denken, maar in dit geval bedoelen we natuurlijk de weerkaatsing/weerspiegeling van licht door een oppervlakte.

Dat oppervlakte is vaak glad van structuur en in de natuur zal dat in de meeste gevallen water zijn. Met reflecties maak je je foto vaak interessanter door een extra dimensie mee te geven of je compositie te versterken.  Weerspiegelingen kunnen in een groot meer zijn, maar ook gewoon in een sloot, klein regenplasje of zelfs in één enkele druppel.

Ga je voor de ultieme reflectie met misschien wel een honderd procent symmetrie, dan kan je het best wachten op een windstille dag. Maar ook de rimpelingen en onvolkomenheden in een reflectie kunnen een interessant creatief beeld opleveren dat ook nog eens heel abstract kan zijn.

Extra objecten die drijven op het oppervlakte die de weerspiegeling veroorzaken kunnen het beeld nog abstracter maken.

Kortom een onderwerp dat voor alle disciplines binnen de fotografie interessant is en zeker om lekker voor op stap te gaan in ons eigen land in de maand januari.

Denk aan landschappen met indrukwekkende luchten, slootjes met reflecties van knotwilgen, meervoudige belichtingen, badderende vogels of druppels thuis op de keukentafel.

Je kunt vast en zeker nog veel meer verzinnen, dus  leef je uit!   Zoals altijd zijn ook de beelden uit je archief welkom.

Om mee te doen kies  je bij het uploaden van je foto voor Categorie 01 – Thema van de maand

We kijken er weer naar uit en geven je onderstaand nog wat inspiratie:

 

 Reflecties - Leo Vogelenzang

 

 Spiegelbeeld - Gonnie van de Schans

 

 Yellow and green - Brigitte van Krimpen

 

Spiegeling - Klaas Brolman

 

Gouden blingdingen - Mathijs Frenken

 

Spiegeling - Gert Büter

 

Reflecties in de sloot - Loes Belovics

 

Bright spots - Veerle de Cocq

 

 

Na afloop van deze Januari-maand wordt de winnaar bepaald door het geven van stemmen/duimpjes.  

De winnende foto staat daarna een maand lang in de spotlights, krijgt extra aandacht op Facebook  en bij Kamera Express én maakt kans op een mooie prijs! 

Uit de winnaars van de maandthema’s wordt namelijk een overall winnaar gekozen!

 

Reacties

Geef een reactie