Home Verslag DDN fotodag Boomkikkers en meer! 13-09

Verslag DDN fotodag Boomkikkers en meer! 13-09

 

Verslag DDN fotodag 'special' Boomkikkers en meer!   

13 september 2021

 

Op maandag 13 september mochten we wederom een groep enthousiaste fotografen verwelkomen in het mooie Drenthe om op het bijzonder fraaie natuurterrein van Edo van Uchelen boomkikkertjes, muurhagedissen en nog veel meer te gaan fotograferen.  Ook In dit beeldverslag laten we de deelnemers  weer aan het woord,  want wie kunnen de impressies van deze geweldige dag beter onder woorden brengen dan zij?

 

 

 

 

                                                         Linda van Dam

Wat een heerlijke dag was dat afgelopen maandag in Vledderveen. Mooi weer, goed gezelschap en heel veel boomkikkers. En elke boomkikker zag er weer anders uit, klein, groot, lichtgroen, donkergroen.... en toch allemaal een grote familie. 

 

Nieske Siepel

Afgelopen maandag weer een heerlijke foto dag gehad in de snoeptuin van Edo van Uchelen. Wat een juweel van een gebied heeft hij daar gecreëerd, van alles te zien en te spotten. Boomkikkers, diverse soorten hagedissen, ringslangen, adders, vlinders en insecten. Met als hoogtepunt een pan met heerlijke tomatensoep hangend aan een 3 poot boven een vuurtje. Heb weer genoten.

 

Mieke Geurts 

Je zou toch denken dat dit niet zo heel lekker zit bovenop de doornen. blijkbaar heeft de kikker er geen last van. Foto genomen in Vledder op de boomkikker foto dag bij Edo

 

Petra Slagt

Groene kikker in een poeltje op de Boomkikkerdag 13-9. Genoten van deze dag in een privé natuurgebied in Vledder, georganiseerd door DDN. Het was een goed verzorgde en ontzettend leuke dag met genoeg onderwerpen om te fotograferen

 

Ina Bouhuijzen

Een geslaagde Boomkikkerdag  bij Edo van Uchelen, gezellig, goed weer, en ik heb eindelijk boomkikkertjes gezien! Voor herhaling vatbaar. Dit kikkertje is vele malen gefotografeerd, dus ik heb hem wat anders bewerkt

 

                                                               Roelie Zweet

Gezellige dag gehad. Boomkikkers fotograferen en zo veel meer!

 

Brigitte van Krimpen

Boomkikkertje genomen in de prachtige tuin van Edo van Uchelen. Wat was het lastig om tussen al die drukte van de braamstruiken om een sfeervolle foto te maken van deze ukkies. Maar met deze foto ben ik toch wel tevreden, die komt dicht bij dat wat ik vooraf in gedachten had.

 

Leo Vogelenzang

Het was een bijzonder geslaagde fotodag in het mooie natuurparadijs van Edo van Uchelen. Weinig wind, niet teveel hard licht, veel Boomkikkers en andere interessante objecten en lekkere, rijk gevulde tomatensoep. Een dag om te memoreren en te herhalen.

 

Gilbert de Bruijn

Ik had wel een idee hoe klein ze zouden zijn maar in het echt zijn ze nog kleiner en mooier, geweldig dat er mensen zoals Edo zijn die hun aandacht richten op natuurbehoud met minimaal onderhoud

 

                                                  Marian Rietveld

Tijdens de hele gezellige dag op 13 september in de tuin van Edo van Uchelen zijn de boomkikkers honderden keren op de foto gezet. Moeilijk kiezen welke foto het leukste is....

 

Gilbert de Bruijn

Deze zandhagedis bleef lang genoeg 'hangen' om te fotograferen, focussen was standje moeilijk.

 

                                               Marjan Speller

Aan de rand van een fietspad hoorde ik geritsel en zag 5 jonge eekhoorntjes spelen in een boom. Niet mijn mooiste foto, wel mijn mooiste natuurbeleving van de dag. Ik heb er van genoten en deze bijzondere foto kunnen maken waar ze alle vijf op staan. Ze waren zo razend snel!

 

Nienke Beintema

Voor het eerst naar een een Deel de Natuur fotodag geweest en het is erg goed bevallen. Deze Boomkikker was relatief gezien vrij actief, maar was wel moeilijk om te fotograferen tussen al die bladeren.

 

Jogchum Reitsma

Tijdens de fotodag van DDN in Vledder deze hagedis vastgelegd die soms even stil bleef zitten op die steen. De staart heeft een afwijkende kleur en het zou kunnen dat hij z'n staart een keer afgeworpen heeft en dat dit de tweede staart is. Het schijnt dat zelfs een oog dat hij verliest weer kan aangroeien.

 

Loes Belovics

Ik kijk met veel plezier en heel tevreden terug op de beide DDN-fotodagen bij Edo van Uchelen. Het was een leuke uitdaging om deze dagen samen met Brigitte te organiseren en het was heerlijk om te zien hoe alle deelnemers het naar hun zin hadden, ze genoten van alles wat deze prachtige tuin te bieden heeft én smulden van de verrukkelijke tomatensoep  en ze gingen allemaal  blij en met mooie beelden op hun geheugenkaartjes naar huis.

 

 

 

 

Aan deze fotodag hebben we een fotowedstrijd verbonden. 

 A.s. dinsdag 28 september maken we de winnaar hiervan bekend.

Hij of zij wint het Handboek natuurfotografie, beschikbaar gesteld  én gesigneerd door Edo van Uchelen.

Nieuwsgierig naar de inzendingen?  Klik hieronder op de tag #Wedstrijd  en je krijgt ze allemaal te zien!

 

Reacties

  1. Het was inderdaad weer een geweldige dag.
    2 dagen bij de boomkikkers en alle 2 de dagen prima weer gehad, dat is toch
    ook wel uniek te noemen, Prachtige verslag van de laatste dag!

Geef een reactie