Home Verslag DDN Fotodag Werk aan de Groeneweg

Verslag DDN Fotodag Werk aan de Groeneweg

 

Verslag DDN Fotodag Werk aan de Groeneweg

Vrijdag 12 mei 2023

 

 

 

Op 12 mei begeleidde Cor Bak de DDN Fotodag Werk aan de Groeneweg,  de dag begon vroeg, al om 6.30 uur, maar alle 10 deelnemers waren keurig op tijd aanwezig.

Helaas zat het weer aanvankelijk niet mee. Het had ‘s nachts nog behoorlijk hard geregend. De dag begon dan ook grijs.  Gelukkig brak rond 10 uur de lucht wat open en werden de kleuren van het gras, fruitbomen, koolzaad en fluitenkruid wat fleuriger en aansprekender. Door de wind was macro fotograferen helaas vrijwel niet mogelijk. Ook de vlinders zaten door de regen lekker verstopt. Maar iedereen vond het landschap en het gebied heerlijk rustig om te genieten en te fotograferen.

We laten zoals gebruikelijk de deelnemers weer aan het woord om hun ervaringen en mooiste beelden te delen:

 

 

Oud en nieuw - Cor Bak

Deze foto genomen tijdens de fotodag Werk aan de Groeneweg. Omdat de lucht grauw was geprobeerd om een foto te maken zonder de lucht. In deze foto geprobeerd het contrast tussen de oude boomstam en het nieuwe groen van het jaarlijks terugkerende fluitenkruid vast te leggen. Door de wallen van de loopgraven is er geen lucht waar te nemen.

 

 

Veel geel - Elly Kruyff

Tijdens de fotodag van 12 mei aan de Groeneweg was het heerlijk om rond te lopen, te genieten van de prachtige locatie en natuurlijk een aantal foto's te schieten. De lucht was grauw, maar het landschap zeker niet. De foto is een klein beetje bewerkt om hem iets frisser te maken. Fijn dat je deze dag hebt georganiseerd Cor.

 

 

(Foto)werk aan de Groeneweg! - Doris Henriquez

En groen was het ook... Op 12 mei een gezellige ochtend gehad aan de Groeneweg waar het koolzaad het landschap bespikkelde met gele toefjes. Onder de vriendelijke begeleiding van Cor Bak zijn we dit mooie natuurgebied gaan verkennen en vastleggen. Hier een impressie ervan. Ik heb het wel ietsjes bewerkt met gebruik van de overvloeimodus. 

 

 

Appelboom - Ria Groot Zevert

Een mvb in de camera. Het geel van het koolzaad geeft een mooi accent in het geheel..... Tijdens de fotodag gemaakt Werk aan de Groeneweg. 

 

 

Werk aan de Groeneweg - Nieske Siepel 

Heerlijke fotodag gehad o.l.v. Cor Bak bij werk aan de Groeneweg, Het weer zat niet erg mee maar dat deerde ons niet om 06:30 uur begonnen we na een korte kennismaking eerst met fotograferen en verkennen Toen iedereen een rondje had gedaan was er koffie uit de kofferbak van de auto van Cor met een stroopwafel. Cor nog eens hartelijk dank voor alles. Wat een mooi gebied ook, we hebben ervan genoten, al dat gele Koolzaad en Fluitenkruid tussen de bomen. Geweldige ochtend gehad. 

 

 

 

Werk aan de Groeneweg - Linda van Dam

Een heerlijke ochtend buiten gefotografeerd in het gebied van de groene uitweg. Prachtig landschap! Alles groen, geel en wit om je heen. 

 

 

Koolzaad en gras - Elly Kruyff

Nog een foto genomen tijdens de fotodag aan de Groeneweg. Ondanks de grauwe lucht een zeer geslaagde dag, georganiseerd door Cor Bak. Hij heeft ons naar een prachtige locatie gebracht die je zelf niet zo gauw kan vinden en heeft ons verwend met koffie en koek. Ook leuk om weer bekende mensen te zien. Bedankt voor dit initiatief Cor. 

 

 

Waterlinie - Ria Groot Zevert 

Deze foto maakte ik tijdens de fotodag Werk aan de Groeneweg. Ik had een groothoeklens geleend om eens uit te proberen. Zelf vind ik het fijn om in landschappen in te zoomen, het was wel wennen met deze groothoek lens ( 7-14mm). 

 

 

Werk aan de Groeneweg - Elly Kruyff

Heel vroeg op pad voor de fotodag Werk aan de Groeneweg. De foto's die Cor bij de publicatie plaatste lieten het al zien. Het was een prachtige locatie. Volop bloeiende fruitbomen, fluitenkruid en koolzaad. Een kleurig geheel en prachtig voor landschapsfotografie. We hoopten natuurlijk op een mooie oranje zon, maar wat dat betreft hadden we pech. Het was alleen maar grauw. Later op de ochtend brak de lucht een beetje open en toen heb ik deze foto genomen. 

 

 

Lentefeestje van Koolzaad en Fluitenkruid - Karin Verbrugge

Het was een explosie van lentebloeiers in Werk aan de Groeneweg tussen de oude fruitbomen tijdens de fotodag van Deel de Natuur. Helaas geen mist met mooie zonsopkomst, alleen maar grijs. Daarom heb ik wel wat contrasten in de lucht aangebracht. Ondanks het grijze weer was het een hele mooie ochtend en het was leuk om andere mensen van Deel de Natuur te ontmoeten. Dank voor de fijne dag! 

 

 

Werk aan de Groeneweg - Gonda Versteeg

Landschap bij Werk aan de Groeneweg tijdens de fotodag op vrijdag 12 mei. Ik ben langs de waterkant, bijna in de sloot gaan staan om een lijn te creëren. Als ik lieslaarzen had gehad, dan had ik nog een stapje naar links gezet. Nu maar niet gedaan. f11, 1/125, iso320 16mm 

 

 

Werk aan de Groeneweg - Gonda Versteeg

Op vrijdag 12 mei was ik bij de fotodag, georganiseerd door Cor Bak. Het was leuk om daar weer een aantal nieuwe mensen te ontmoeten. Ook trof ik daar Ria weer, waarmee ik de opleiding Grip op Groei deed. We hebben veel plezier gehad! Landschap blijf ik ingewikkeld vinden. Ria heeft een beetje geholpen bij de compositie, dank daarvoor! Hier stond een boom op de voorgrond en zagen we een heel stuk verder drie bomen op een rij. Extra leuk dat daar ook iemand in actie was.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Geef een reactie